Härligt höstväder

Vilket underbart höstväder det har varit idag! Vi packade in oss i förmiddags i bilen och åkte ut till Lucas i Svenstorp. Köpte med oss frallor och så hade Lucas fixat lite mumsigt pålägg. Gott och Molly käkade som bara den. Sen tog vi en promenix neråt sjön och Dick fotade Lucas för några bilder som ska vara på hans hemsida. Sen när vi kom tillbaka till stugan så drack vi varm choklad och kollade på bilderna.

Efter det körde vi till Rya en sväng och hängde där. När Molly hade käkat hade hon mat i håret så vi tappade upp ett bad till henne men skulle hon bada? Icke! Gallskrek och ville inte så det blev ett snabb snabb snabb bad. Sen var hon lite grinig ett tag..var nog varm. Men när vi tog av henne tröja och byxor så att hon bara hade blöja och en kortärmad tröja på sig då blev det fart på henne och var sådär tokig som bara Molly kan vara :)

Hade huvudvärk igår eftermiddag och kväll..skulle egentligen varit iväg på party hos Thesses syster men fick hoppa det..låg på soffan och slötittade på Idol istället och när Idol var slut somnade jag..Dick fick väcka mig när han skulle lägga sig och då hade jag fortfarande huvudvärk men imorse var den borta..skönt det! Har knappt aldrig huvudvärk men när jag väl har känner jag mig risig..blää.

Imorrn ska vi ta oss ner till Sjöö's vid lunch..ska träffa Lollo och Erik som är hemma från El Stockholmo! Skoj att ses..var toklängesedan!!

Nä nu blir det nog sängen snart..är trött..och tänker på att jag ska börja jobba på måndag..vilken omställning det kommer att bli. Dock är man ju van att vakna i tid men att vara borta från Molly hela dan och vara med människor som man inte har barnsnack med..det är ju man inte van vid! Men det säkert det också.

Sista refrängen

Nu är min föräldraledighet inne på sista refrängen. På måndag börjar jag att jobba igen. Samtidigt som jag tycker att det ska bli kul att börja jobba så har jag och Molly haft en helt underbar tid hemma tillsammans som jag kommer att sakna. Men jag är glad att Dick ska vara hemma och få njuta tillsammans med Molly nu. Han kommer kanske att få se hennes första steg men samtidigt har jag ju fått se så många saker för första gången så nu är det hans tur att ta del av kakan.

I onsdags var vi på sång & rytmiken, mysigt som vanligt. Ryktet har verkligen spridit sig, mycket folk där nu. Men det är ju bara roligt! Efter det så gjorde vi inte så mycket men på kvällen åkte vi upp till Wille för han fyllde 1 år! Han fick en tröja från Esprit samt strumpor av oss. Det blev uppskattat, roligt! Vi fick även god mat hos Wille och hans föräldrar.

I går städade vi lite och sen hann vi med två promenader på eftermiddagen. Vid kvart i fem gick vi ner till Sjöö's och fick kika på Sara och Stefans söta lilla Inez som föddes den 25/10. Gudomligt söt! Man fattar inte att ens eget barn har varit så litet..känns så avlägset. Lämnade även lite av Mollys minsta kläder som de fick låna. Sen beställde vi och familjen Sjöö pizza. Gott var det!

Nu har Molly precis vaknat från sin förmiddagsnap..glad som en speleman var hon och bara låg och traggade inne i sängen. När jag kom in så for hon upp och hoppade och studsade och tjoade, då smälter mammahjärtat :)


Kalasande hela helgen

Hade börjat att skriva inlägget igår..men så blev jag så trött så jag la mig lite på soffan..och somnade såklart så Dick fick väcka mig innan han skulle lägga sig.

Nu är allt kalasande över iallafall. I lördags var det barnkalas för Molly och Wille. Många barn och föräldrar men mysigt var det. Vi bjöd på frallor med tillbehör samt tårta som Thesses syster Camilla hade gjort. Mkt gott!! Molly fick en klänning från Geggamoja samt klämmor och hårsnoddar av sina kompisar. På kvällen fixade jag Mollys tårta som vi skulle ha på söndagen.


Ja på söndagen var det dags för Mollys 1 års kalas. Det bjöds på smörgåstårta som Dicks mamma och syster hade fixat, en Barbapapa tårta som jag hade gjort och lite dricka till det. Molly fick jättefina presenter bland annat trummor, guitarr, byxor, pyjamas, mössa, duplo lego. Vi var ganska många så det blev hotty hotty!



Har glömt att skriva vad vi pysslade med i fredags. Då var det först öppna förskolan mellan 9-11, sen stack vi in till Marie E-R för lite fika, därifrån vidare ner på stan och köpa present till Wille och sen när jag kom hem så gick vi ner till Sjöö's för lite pizza innan vi gick till hockeyn. Tyringe vann med 12-0 mot Osby. Gött!!

Igår gjorde vi inte mycket. Busade med Mollys nya grejer och sen gick vi ner till Unge. Molly huliganiserade runt där och jag köpte en rosa tröja med en uggla på samt ett par bruna manchestertights till henne. På kvällen käkade vi biffar med mozarella i, kokta morötter samt potatismos..Molly tyckte att det var sådär.

Idag lämnade jag Molly hos pappa vid 9:20 och sen stack jag in till stan. Klippte mig hos Erika på Rockee. När Molly sen hade käkat så åkte vi till Marie T för en fika och sen åkte vi alla ner till Unge där Molly och Wiggo röjde rundor :) Köpte inget denna gången..men där finns mycket fint!



En bild på de söta och fina tjejerna

Molly 1 år

Idag är det Molly födelsedag. Dagen startade med att hon fick välling och när jag skulle ge henne den upptäckte jag att hon hade en bajsblöja..så det var bara till att gå och byta den. Sen åt hon upp vällingen och sen sjöng jag och Dick för henne samt att hon fick presenterna från oss. När vi hade sjungit klart så tittade hon på oss och klappade händerna :) Presenterna var väl sådär roliga inslagna..snöret var roligast. Men när hon fick upp besticken som ser ut som lastbilar m.m så brummade hon och tyckte att de var jätteroliga. När Dick hade gett sig av till jobbet så blåste vi (läs jag) upp ballonger och hängde dem på ytterdörren. Resten av dagen innan det anlände lite folk så städade vi och bakade äppelkaka.

Vid 15 anlände Elin och Wiggo och vid 15:45 kom Thesse och Wille. Vi käkade äppelkaka och kidsen busade. Molly fick en jättefin lila mössa från Nova Star av Wille. Familjens Sjöös present får hon på söndag :) Sen vid 17:45 kom Marie T och Marie E-R med en present till Molly. En mjukis-Barbapapa. Oj vad hon gillade den! Pussade och kramade den och busade med den hela kvällen. Sen vid 18:15 kom mamma och pappa. Pappa hade bakat äppelpaj, gott tyckte vi alla inklusive Molly! Av mamma och pappa fick hon en fåtölj som är som en stor björn och så kan man ställa den i olika lägen. Är från ikea. Den gillade hon också jättemycket..gosade och klättrade på den. Sen när mamma och pappa hade kört så var det välling och sen sängen, hon somnade direkt.

Har försökt att ladda upp bilder från 1 års dagen men det funkade inte..så de får laddas upp imorrn..

Har glömt att berätta av vi gjorde igår. Var ju i Finja på 1 års kalas för Henning. Var skoj och av Molly och Wille fick han en tröja från Esprit.

Nä nu ska jag lägga mig. Imorrn är det full rulle hela dagen.

Ännu mer vintage

Såg ännu en fin klänning på Kappahls hemsida..se nedan. Den finns från strl 86 och uppåt.



Nu natti natti!

Igångsatt idag för 1 år sedan

Idag är det 1 år sedan jag blev igångsatt..kl 09:00 var det dags att åka till Helsingborg. Regnade och var dåligt väder. Efter att fått de dära pillerna uppstuckna så fick vi vänta och vänta och vänta. Fick nya vid 15-tiden och då började det komma igång. Vid 17-tiden kom värkarna igång rejält och då var det duschande till en början sen pallade jag inte det mer..då blev det sängläge och lustgas..som blev min bästa vän :) Vid 19 skulle de sätta in dropp för att jag skulle få ryggbedövningen..oh my god..de försökte och försökte. 2 st var de..men det gick inte..till sist fick de kalla på narkos som till sist (efter många försök) fick in nålen i handen...då hade det gått 1 timme sen första försöket. Men brydde mig inte för jag var då ganska hög på lustgasen..hehe. Skulle säga mitt namn...gick inget vidare..fast jag tyckte att jag sa det jättebra men Dick berättade sen att jag bara pladdrade nåt. Sen kom en läkare och la ryggbedövningen..gjorde inte ont alls!! Sen skulle vi vänta en kvart..hände nada...hade lika ont..så han fick komma igen..visade sig att bedövningen bara hade tagit ryggen..inte magen..så han satte den vid en annan kota.då hände det grejer..smärtan bara försvann. Skönt att kunna vila lite..fast det varade inte jättelänge för rätt som det var bara satte jag mig upp och sa (läs skrek) till Dick..Jag måste spyyyyyyy! Kastade mig över sängkanten men jag slutade må illa..då var det krystvärkarna som kom. Fick ha lustgasen som hjälp att andas..gick superbra! Tyckte inte att krystvärkarna var så jobbiga om man jämför med de "vanliga". Här gick ju all kraft åt till att krysta. Allt gick väldigt bra och 01:41 2008-10-22 ploppade en liten loppa ut. Vilken mäktig känsla det var att få upp den varm och blöta varelsen på magen. Hon hade lite lite gulsot så hon var så fin i hyn direkt..inga märken eller nåt. 3480g och var 50cm lång. Dick fick sen hålla henne och jag hade nästan glömt att moderkakan också skulle ut..gick jättesnabbt och sen sydde de lite grann på plats. Jag var knappt trött men hade en sambo som såg helt förstörd ut! :)  Åt världens godaste mackor och efter nån timme kom vi ner till vårt rum. Jag ville gå bort dit men nehe man skulle åka rullstol. Bjuder idag på lite bilder från loppans första timmar.








Utsikten är från vårt förlossningsrum..hade underbar utsikt..såg ut över sundet så det är Danmark man ser :)

Nu ska jag slå in Mollys presenter och så ska jag lägga upp en bild på en annan klänning från Vintage-kollektionen.

Vintage

Är helt förälskad i Kappahls kollektion Vintage stories. Speciellt klänningen nedan.

Funderar på att köpa den till Mollys 1 års kalas :) Hade hon inte blivit fin i den tror ni??

Idag har loppepoppan varit bättre. Lite feber imorse men ikväll har hon varit ok, dock har hon lite ont där sprutorna tagits..märks när man ska ta på henne byxor. Efter ena sprutan har hon ett stort rött märke medans på det andra syns nästan ingenting.

Imorse var det promenaddags med Elin och Wiggo. Vi traskade upp till Förmedlingscentralen. Köpte servetter, strumpor till Molly och lite sånt. Jisses vad stort det blivit..är ju som ett mini-gekås :) Sen traskade vi hemåt igen och jag och Molly gick och hämtade ut paket på Torgkiosken, handlade kvällsmat, Molly och Katta busade som bara den medans jag la en beställning på Blossa09..är ju perfekt att Matlusten är utlämningsställe till systembolaget så att man kan beställa där och sen kommer det dit..slipper man åka in till stan och handla såna drycker. Får väl se om man får tag i Blossa i år..de brukar ju gå åt som bara den de små rackarna. Iår är det smak av clementin.

Nu ska jag sova. Natti natti!

1 år sedan

Idag är det 1 år sedan vattnet gick. Tänk vad tiden gått fort!! Gick runt 8 på morgonen när jag bara skulle vända mig i sängen..oh oh...Diiiiiiiiiiick vattnet har gått! Han for upp och såg helt förvirrad ut :) Sen kom nån dags farande fram och tillbaka till Helsingborg för undersökningar för värkarna kom ju inte gång på riktigt..hade dock så mycket värkar att jag inte kunde ligga ner..satt i soffan och sov typ. Haha och Dick låg på andra soffan och så fort jag fick en värk så klickade han på datorn i ett sånt dära värkprogram..är det inte typiskt för såna datanördar som vi är ;)

Helgen har gått och jag har inte bloggat. Har inte haft ork eller lust eller tid. I fredags var Elin, Roger, Wiggo, Louise och Tobbe här..käkade pain riche (eller hur det stavas), kallrökt lax, oliver, ostar, parmesan i nån sorts sås, serranoskinka, vindruvor, ungsrostade amandine potatis, kex, kycklingspett, ölkorvar m.m Sen ett gott vin till det..mums!! Kollade sen på Idol och snackade en massa. Trevlig kväll! Barnen var riktigt duktiga och somnade sött i sängarna.

I lördags kom Dicks mamma och hans syster vid lunch eftersom de skulle vara barnvakter till Molly. Käkade rester från fredagens festligheter och sen gjorde vi vid oss och vid 15 körde jag, Dick, Elin och Roger mot Limhamn. Anna och Daniel har flyttat hem från Kalmar och hittade en superfin lägenhet i Limhamn. De lyckas alltid med att finna speciella lägenheter. Tyvärr var inte Daniel hemma, han hade fått jobb på en båt och är borta en månad. Vi bjöds på en delikat middag bestående av ankbröst, karamelliserade potatisar, savoykål med grädde och apelsinsås. Sååå gudomligt gott var det! Anna är verkligen en duktig kock! Drack vin, mojitobål och tilltugg och vid 23 lämnade vi partajet och begav oss hemåt. Dick som hållit sig till coca cola hela kvällen körde ju såklart hem. Det komiska var att vi egentligen skulle sovit hos Anna men när det inte blev så så sov vi hos Elin och Roger istället eftersom Carina och Jonna låg i våra sängar. Komiskt att sova hos dem som bor 200 meter från oss :)

Sov gott iallafall och vid halv nio vandrade jag upp i tron om att Wiggo var uppe och röjde men icke! Hela huset var knäpptyst och då jag tittade in i Wiggos rum satt han och lekten i sängen. Då han såg mig flinade han bara..såg väl rolig ut med håret på ända :) Dock blev det mer liv i han när jag gick på toa och han var kvar i sängen så då väckte han sin mamma och pappa iallafall..medans Dick inte rörde en fena. Käkade god frukost och sen körde vi upp till Kuran. Hade gått bra med Molly, hon hade varit busig och hade nog kört med dem lite ;) Körde sen ut till mamma och pappa en runda och käkade renskavsgryta..men jag fick tokont i magen. Vet inte om det är kantarellerna i..magen typ krampar och det gör riktigt ont. Läste nånstanns att man kan får magknip av trattkantareller.

Idag var vi på BVC för 1 årskontroll samt vaccination. Hon hade gått upp 240g och växt ½ cm men det var ok för hennes ålder. Hon var ju även sjuk en period då hon inte åt så det kan ju spela in att hon inte gått upp så mycket. Nu äter hon jättebra. Burkmat är rätt tråkigt tycker hon, nu är det vår mat som gäller. Vaccinationen gick bra, första benet sa hon typ bara öh men andra benet så blev hon lite ledsen och det kom lite tårar. Men den andra sprutan gör ondare sa Anna. När Molly tittat lite på en NallePuh grej så blev hon glad igen. Reagerade på vaccinet gjorde hon efter att hon sovit på eftermiddagen. När jag la henne var hon glad och när hon sen vaknade efter 1 ½ tim så var hon såååå ledsen, bara grät och skrek och var varm. Inget var bra, ville inte vara på golvet och la jag henne på våra sängar och la mig bredvid så grät hon. Ville bara hänga på mig och trycka huvudet mot min hals. Då var hon rätt lugn. Fick i henne alvedon och efter ett tag blev hon gladare och ville leka lite. Märkte innan jag skulle på vattengympa att hon började bli likadan så Dick gav henne alvedon innan läggsdags och sen hade hon vaknat en gång och varit orolig. Får se hur natten blir men hon har inte vaknat sen jag kom hem iallafall.

Blev ett långt inlägg idag :) Nu blir det sängen, ska upp och promenixa imorrn.

Städning och service

Idag har jag städat här..dammsugat, plockat undan, tvättat m.m Skönt när allt sånt är klart, slipper man tänka på det imorrn. Imorrn kommer fam Sjöö, fam Rydetoft och fam Strandberg hit på tapas och vin. Trevligt!

I eftermiddags kom Jocke och Wille på lite fika. Kidsen busade och Molly var väldigt fascinerad av Willes skor :) Hon gömde dem så att Jocke knappt hittade dem när de skulle hem :)

Annars har dagen var lugn..Molly har busat på som vanligt men sömn har det inte blivit mycket för hennes del idag. Sov ca 45 min efter lunch..sen somnade hon vid 19:10. Fast hon har inte varit gnällig alls ändå. Åt hur bra som helst ikväll..testade att göra sån där Lasagnette..har aldrig gjort det innan men tyckte ärligt att det var sådär..känns som om man lika gärna kan göra det själv. Men men nu vet vi det :)

Hade bilen på service idag..var största servicen..gick på 8000:-. Byte av kamrem m.m Men nu är det gjort iallafall..skönt när bilen mår bra :)

Jaha då får vi se om snön öser ner imorrn när man traskar upp och gör välling. Ska in på frukost till Annelie och Liam imorrn..ska bli skoj!

Nu sova. Natti!

Singalong

Idag var det dags för babysång igen. Trevligt trevligt och Molly var lite mindre busig denna gången så mammsen behövde inte springa efter henne HELA tiden. Wiggo var så söt när vi sjöng hejdå sångerna, då la han sig med huvudet i Mollys knä..sött!

Efter sången så åkte jag ut till pappa..där fick Molly lunch och sen sov hon en runda..vägrade somna först men sen la jag ner ett jättestort gosedjur till henne..då la hon sig med huvudet på den och somnade direkt :)

När hon vaknade körde vi till spardagarna på banken i Röke. Molly tyckte först att det var helt knasigt att mormor var där med en massa okänt folk men sen kastade hon sig över till mormors famn. Sur som ett bi blev loppan när jag skulle in i bankfacket och hon fick sitta och titta på mormor genom en glasdörr. Men sen fick hon lite tårta och då blev vi glada igen. Brydde sig inte alls om att jag satt och drack kaffe i ett rum utan hon knatade iväg ut ur rummet och ut i banklokalen och visst klarade hon av att snoka upp mormor där i ena hörnet. Hon fick välja ett gosedjur och det blev en liten apa som var gosig att kela med.

Det lilla arga (och ledsna) biet kom fram igen när vi skulle åka hem. T o m några tårar kunde pressas fram. Men hon blev glad igen i bilen när hon fick kela med apan. Dock fick jag en jäkla smäll av bildörren när jag skulle stänga den, fick kanten mitt på kindbenet och det gjorde så ont att det snurrade till i huvudet. Är svullen, har ett litet skrapsår och känner mig som om jag fått värsta käftsmällen. Men så kan det va!

Körde hem till morfar igen och där blev det många skratt från loppan. Körde hem framåt kvällen och efter lite busande hemma så slocknade hon som en stock i sängen..somnade nästan när hon fick vällingen.

Såg detta när jag kollade hur vädret skulle bli. Snö..på fredag?? Galet!

Nu väntar sängen. Godnatt!

Fin dag

Igår var det vattengympa och denna gången var det mycket jobbigare. Så det blir vattengympa även fortsättningsvis. Skoj!

Idag har dagen bara erbjudit slappande och busande. Molly är en riktig toka just nu och hittar på en massa bus. Det är verkligen Molly-bus! Och hon har blivit en riktig klätterunge, klättrar på allt och är totalt orädd. Maten funkar kanon just nu, skönt. Hon äter jättebra med sin gaffel..roligt att sticka den i maten och upptäcka att den faktiskt följde med upp! Var även ute på en promenix idag, superhärligt väder!

Imorse tittade vi dock på Disney Playhouse på tv..var ett program som hette Chuggington som handlade om tåg. Det var roligt att kolla på tyckte Molly..och jag :)

Bilden är lånad från Popart.

 

Nä nu har jag kollat klart både på Ugly Betty och Desperate Housewives så nu ska jag gå och lägga mig. Natti!

Update: Glömde ju att skriva att idag har jag varit föräldraledig i exakt 1 år. Gick hem 2008-10-13. Hade ju tänkt gå två veckor innan loppan skulle födas. Var uträknad till den 27:e men så den 19:e gick vattnet och sen kom hon den 22:e. SÅ kan det gå :)

Barnrum

Idag var vi på öppna förskolan i förmiddags, trevligt som vanligt. Molly åt nästan 2 mackor och 1 yoggi där..hungrig?? När vi kom hem somnade hon som en stock efter allt bus och efter det var det dags för lunch. Hon tryckte i sig korv, makaroner och grönsaker som om hon aldrig sett mat förr. Skönt att hon äter bra igen. Det behöver hon och lilla loppekroppen.

Efter det så busade vi. Blåste upp lite ballonger och blåste såpbubblor, det var roligt! Oftast är det de enklaste sakerna som är roligast.

Nu i em har jag suttit vid datorn lite medans Molly har lekt. Kollat på olika sidor med barnrum..Styleroom är verkligen toppen att kolla på. Man får massa tips och idéer. Åhh vad roligt det hade varit att inreda ett rum till Molly nu.

Ne nu är det dags att fixa lite kvällsmat och sen ikväll är det dags för vattengympa.

Söndag..igen

Då var det söndag igen, helt galet vad fort helgen går. Och snart börjar man jobba och då kommer man att längta och uppskatta helgen ännu mer. Helgen = Family time! Denna helgen har varit ganska lugn.

I fredags var det Idol..tyckte att det var många som var halvkassa..kanske nerverna som spelade in..var ju trots allt första fredagsfinalen.

I lördags städade vi, fick lite fika besök bestående av fam. Sjöö, handlade och sen på kvällen kom Lucas på middag. Bjöd på säsongens sista grillning (kanske?). Grillade kycklingfiléer, gjorde ungsbakade grönsaker, bernaisesås och till efterrätt äppelpaj med vaniljvisp. Drack även ett supergott vin som heter Bourgogne Hautes Côtes de Nuits Les Dames de Vergy (nr 5460 på systembolaget)..kan verkligen rekommenderas. Kollade på en film som Lucas hyrt..The Reader. Var en helt ok film.

Idag har vi inte gjort många knop..Molly vaknade vid 06:00 och det var bara till att gå upp och fixa välling. Efter välling så snurrade hon runt snabbt som värsta Jackie Chan och skulle upp och hålla i sänggaveln och hoppa. Men jag fick fatt i henne och la henne i sin egen säng igen och då somnade hon direkt..toka! Sen vaknade jag vid 09:05 och då sov hon fortfarande. Men vaknade 5 minuter senare och var glad som bara den och skulle över till oss och busa. Käkade frukost och sen gjorde vi inte mycket..busade och lyssnade på barnmusik. Körde på em till mamma och pappa en runda.

Ska nog hoppa i loppelådan snart, är trött som bara den. Imorrn är det ingen sovmorgon, ska till öppna förskolan vid 09:00. Och på kvällen är det vattengympa. Skönt! Blir dock ingen pump denna veckan eftersom det var fullbokat och det blir inte nästa vecka heller eftersom Molly fyller 1 där på torsdagen den 22:e. Nu natti natti!


Constructive Eating

Idag har jag lagt en beställning på en födelsedagspresent till till Molly. Hon ska ju få en rosa Bobby Car men sen ska hon också få nedanstående.




Detta är barnbestik. Såå söta! Och Molly gillar ju bilar så de blir perfekta! Och såklart i rosa, de fanns bara i gult förut men har nu kommit i rosa också :)



Detta är ett underlägg i silikon som ligger på plats. De andra som vi har ligger inte på plats så vi får testa detta. Har beställt en sån här i rött.

Jahapp nu vet ni vad hon ska få i födelsedagspresent av oss. Annars önskar hon sig leksaker..tror jag :) Tänk att denna lilla loppan fyller 1 år snart! Jag fattar inte vart detta året har tagit vägen! Går det lika snabbt med nr 2??

Bilderna är lånade från Likasom.com.

Träning

Hur kunde en superfin höstdag helt plötsligt förvandlas till ett regnigt och blåsigt mörker? Var så soligt och fint innan och jag och Molly var på promenix och när vi kom hem stod solen rakt in i lägenheten så jag rullade ner i vardagsrummet och 10 min senare blev det tokmörkt och när jag rullade upp igen så spöregnade det...tradigt? Svar ja. Har glömt att skriva att mamma och pappa såg de allra första snöflingorna i måndags..helt galet!

Fixade lite korv stroganoff och ris till kvällsmat men jag stack när Dick kom hem..skulle på träning så jag käkade efter träningen istället. Träningen var bra..Pump är riktigt gött! Känns i hela kroppen. Och Charlotte är en riktigt bra instruktör.

Har kommit på en idé till tårtan till Mollys 1-års kalas. Ska försöka att ge mig på att göra.....Barbapappa..haha :) Kan la inte vara så svårt..han har ju en ganska lätt figur och det e väl bara till att skära ut från sockerkaksbottnar och fylla han med lite gott mojs och sen på med rosa marsipan? Haha..jag som inte e ett stort fan av att baka..kommer nog stå där och svära över att jag sa att det kan väl inte vara så svårt :) Sen blir det nog lakritssnöre som ögon m.m Maten är inte riktigt utfunderad än..men det kommer. Har hittat en present till som vi ska skicka efter..hihi det är så sött..visar bild sen.

Nä nu kallar loppelådan. Natti natti!


4 dagar sen

Insåg nu att jag inte bloggat på 4 dagar..trodde jag bara hade missat kanske 1 eller 2 dagar :)

I måndags bestämde sig loppan för att ta sovmorgon. Hon fick väling vid 7-tiden och sen sov hon till 9 och öppna förskolan börjar ju 9..så det blev inget av det i måndags. Annars tog vi det bara lugnt, städade lite här hemma osv. På kvällen var jag och mamma på vattengympa. Var där alldeles för tidigt så det blev lite väntan och sen hade instruktören tagit fel på tiden så då fick vi vänta lite till. Det var skönt iallafall, men ska nog stå på djupare vatten på måndag och se om det blir lite tuffare då.

I tisdags var vi ute på långpromenad på morgonen och på eftermiddagen cyklade vi ut till Rya..hade för lite luft i däcken så det var tungt! Helena och kidsen var där så vi passade på att träffa dem. På kvällen tränade Dick innebandy och Molly somnade väldigt snabbt.

Igår..haha kommer knappt ihåg vad vi gör om dagarna längre. Jo just det, det var ju sång & rytmik med Elins mamma. Var mååånga igår, ryktet hade nog spridit sig att det hade börjat. Men det e ju bara skoj att vi blir lite fler. Molly var som vanlig busig..for fram som en skållad råtta överallt och skulle inte sitta still hos mig. Hon kröp fram och klinkade lite på guitarren när Inga-Lill spelade, ville trycka på cd-spelaren, ville plocka up instrumenten från korgen, kröp ut i foajen och röjade rundor m.m Ska bli skönt sen när Dick ska vara hemma och han får ta över det där jagandet ett tag..haha :)

På eftermiddagen kom Roger och Wiggo upp en runda och fikade. Molly blev jätteglad när de kom, tror att hon är lite småkär i Wiggo :) Och Roger är hon också jätteglad i och såklart Elin också :) Vid 16 var det dags för Mollys första tandläkarbesök. De kollade tänderna (de 2 hon har), kollade tandköttet och sen pratades det om hur vi ska sköta hennes juveler som hon kallade dem :) Köpte tandkräm till loppan igår för det sa tandläkaren att vi skulle göra..har bara borstat med vatten innan. Ville inte riktigt ha tandkräm med fruktsmak så jag köpte en barntandkräm med mint och lakrits smak (enda barntandkrämen apoteket hade utan fruktsmak)..hehe hon ratade den fullständigt både igår kväll och imorse..får försöka ett tag annars får vi väl använda den med fruktsmak ändå :)

På kvällen bjöd vi hit familjen Sjöö och sen gick vi och kollade på seriepremiären i hockey..Tyringe-Alvesta och Tyringe vann med 3-2..avgjorde i slutsekunderna. Molly och Wiggo var jätteduktiga och tyckte att det var skoj. Molly älskar ismaskinen :) Erica busade med henne och det var roligt :)

Mollys ätande går bara bättre och bättre. Igår åt hon precis som hon ska och än så länge idag har hon ätit bra. Det är roligt nu för nu kan man lära henne lite saker..typ som att flörta och Dick har lärt henne  att när man frågar är du stark? Då knyter hon ihop händerna och  sitter och skakar och sen ser hon jättestolt ut :) Nu sitter hon här på golvet och pussar på ett mjukisdjur och säger pappa :)

Läste lite bloggar

Tänkte att innan jag lägger mig ska jag läsa igenom lite bloggar som jag missat i helgen. Läste på Vimmelmammans blogg att hon hade beställt en pall till sin son Lennox..den var ju bara så fin. Kostar dock 1095:- + 100:- i frakt men de var ju bara så söta. Är ett företag som heter Bonde of Sweden som tillverkar dem. En sån pall med Molly i röd text och stjärnor på sidorna..mmm..man kan ju få drömma lite :)


sdfdsfs

På deras hemsida kan man se den i andra vinklar. Bilden är lånad från Bonde of Sweden.

Blåsigt värre

Oj vad det blåser här. Är ju halv (eller hel) storm. Har ju blåste sen igår..så nu är man lite trött på det.

I fredags var vi på middag hos Sjöö's även Thesse och Wille var där. Trevligt och god mat! Slappade bara och tittade på Idol.

I lördags låg vi och drog oss ett tag medans Molly röjde i våra sängar..slängde leksaker på oss och busade rundor. Sen kollade vi på Narnia..Prins Caspian..den gick på tv1000..var helt ok. Körde vid 14-tiden ut till mamma och pappa och pratade lite med dem. Vi skulle egentligen var på inflyttningsfest i Helsingborg hos Leo och Emely. Men eftersom Molly har kladdat så mycket med maten samt att hon var lite rosslig så kändes det inte ok att lämna bort henne. Dessutom har jag varit krasslig i veckan så jag var lite seg. Vi åkte in till Marie och Ante och käkade middag. Var nog säsongens sista grillning..mmm så gott det var!

Idag vaknade Molly 6:15 och ville ha välling så det var bara till att upp och fixa det..men när hon var klar så gav hon mig flaskan och borrade ner sig i kudden och somnade om mellan oss så vi fick sova i 2 timmar till innan hon bestämde sig för att gasta dä dä däää i mitt öra :) Då var det till att upp och fixa frukost. Åt mackor med rökt makrill på..det är gott..gillar ju inte fisk så mycket men det är en fisk jag gillar iallafall. Var ju riktigt pisseväder idag så vi åkte till mamma och pappa men det klarnade faktiskt så vi fick till en promenad som dock var blåsig. Hade tänkt kolla på innebandy idag men den började kl 12..men Molly sov och sen skulle hon ju käka lunch då så den tiden var inte så bra idag..synd..hade varit skoj att kolla.

Har varit full aktivitet på Kuran nu sen i fredags till ikväll. Orientering och fullt av folk överallt. Men det är ju skoj att det händer något i lilla Tyringe.

Nä nu är jag trött..ska krypa ner under täcket och kolla lite på tv och lyssna på blåsten. Satte igång alla elementen här på högre värme nu..var kallt i lägenheten när vi kom hem..kanske inte så konstigt när det blåser så här och de har ju varit på väldigt låg värme nu under sommaren. Men nu behövs det värmas upp lite.

Lycka dag 2

Idag står lyckan för att Molly käkade en hel burk mat till middag. Spagetti med tomat och mozzarella gick tydligen hem idag. Får se ikväll om hon äter maten då. I eftermiddag har hon ätit 1 yoggi, ½ macka och några bitar äpple så idag har än så länge varit en bra dag. Ringde BVC imorse och hon sa att det troligtvis har att göra med förkylningsviruset (att hon inte ätit) och att vi ska köra på med maten hon vill ha..vill hon äta välling och macka nu i några dagar så får hon göra det. Så vi kör på på det.

Hon smakade på en klyfta satsumas också..oj vad hon skynklade ihop hela ansiktet..ingen höjdare så den hamnade på golvet..men jag kan väl erkänna att de var väldigt sura..var till och med så jag skrynklade ansiket. Igår fick hon hallon av sin morfar och det var toppen! När hon hade ätiti upp dem så vände hon sig om och pekade på kylskåpet men tyvärr fanns där inte fler.

Igår var jag inom Kapphal en minirunda..var där typ 17:50 och de stänger ju 18:00. Köpte de där jeansen som jag pratat om till Molly..baggyjeans med mudd där nere så de kan hon ha ett tag. Var ju 25% på alla byxor så 130:- kostade de. Såg även ett par såå coola stuprörsjeans..men de fick inte följa med hem...denna gången.

Nä nu ska jag in i duschen och vaska av mig..ska ner till familjen Sjöö ikväll på lite middag så då får man ju vara fin och lukta gott :)

Lite lycka

Att lycka kan komma utav något så enkelt. Lycka för mig ikväll var att vi hade storhandlat..kyl och frys full, lägenheten är nystädad, tända ljus, tvättkorgarna är tomma, tvätten är vikt, diskmaskinen tömd..kunde bara sätta sig ner och göra vad man vill.

Det som däremot tankarna kretsar runt just nu är att Molly typ inte äter..idag har hon ätit ½ macka, 1 yoggi, lite mat, välling på morgonen (ville inte ha på kvällen), lite äpple. Hon är så tramsig med maten..lunchen åt hon tre tuggor sen knep hon ihop munnen och vände bort huvudet..tänkte att hon vill kanske äta själv..då tar hon upp maten i handen och sen släpper hon den på ena sidan stolen och tittar på mig och flinar. Ikväll ville hon inte käka välling heller..bara tar flaskan och stoppar den till munnen..dricker lite sen flinar hon och gör billjud så vällingen sprutar ut..sen vill hon inte ha mer..bara skrattar och flinar. Ska ringa BVC imorrn och prata med dem och se vad de säger..kvittar dessutom om det är jag eller Dick som ger henne maten. Blit tokig på henne..hon har ju liksom inte så mkt att ta av..

Idag skulle jag egentligen träffat jobbat och gått ut och ätit och gått en vandring på stan och fått en guidening ang konstverken som finns lite varstanns. Men så blev det inte..en arbetskamrat fick ett tråkigt besked idag ang en anhörig så vi ställde in. Pappa kom på fika iallafall, bjöd på äppelpajen och den va helt ok. Molly och morfar busade lite grann men sen blev morfar trött och somnade in hårt på soffan, gick då och la Molly också. Så här satt jag med två sömntutor.

På kvällen körde jag, Dick och Molly in till Coop och storhandlade så nu har vi fullt i frys och kyl..skönt!!

Nu blir det nog sängen snart..är en tröttis idag. Bahh måste dock rensa kattlådan först..inte roligt!

Äppelpaj

Idag städas det här, Molly vaknade 07:50 och sen dess har vi varit uppe och städat. Molly älskar dammsugare..skrattar och sitter och klappar när man börjar dammsuga och sen klänger hon på den och klappar den. Hoppas att kärleken till dammsugaren håller i sig till äldre år så att hon kan börja använda den också :)

Jag ska iväg på konstvandring samt ut och äta med min avdelning på jobbet idag. Det börjar redan kl 16:00 och Dick jobbar ju till 17:00 så där behövde vi lite barnpassning så Mollys morfar kommer hit. Jag och Molly har bakat en äppelpaj till honom. Hade egentligen tänkt göra denna men så såg jag att vi inte hade några ägg hemma så då fick det bli vanlig äppelpaj men jag tillsatte malda kardemummakärnor och lemoncurd i smeten..får se hur det blir :)

Idag ska kläderna från Gangstar komma. Spännande! Kommer knappt ihåg vad jag köpte :)

Nu är det forsatt städning som gäller.

Äppelpajen blev precis färdig och det luktar mumma :) (kardemumma..hihi..rolig jag var va? ;) )

RSS 2.0