Snackis

Ligger fortfarande kvar i sängen..ska snart packa ihop och dra iväg till Karlskrona. Molly ligger och snackar här bredvid som bara den. Hon sov till 8:15 idag..galen unge :)

Jag har sovit dåligt inatt..vaknat av och till..undrar varför för Molly sov ju hela natten.

Glömde skriva att Dick var riktigt duktig i torsdags..höll utbildning för engelsmän på sitt jobb och nu ska han nog hålla i ännu en utbildning för norrmän. God job honey!

Nä nu får jag nog slänga benen över sängkanten och gå upp. Står nog smoothie och macka på menyn idag till frukost. Elin jag glömde fråga efter müslireceptet!

Ha en trevlig helg!

Sent

Oj vad klockan är mycket. Glömmer bort tiden när jag sitter här och kikar runt.

Idag träffade jag Thesse och Wille på Sandys..käkade smörgåstårta. Mumsigt det var! Kidsen var så duktiga så. Gick sen till Nappe och jag köpte två bibbar..en svart och en vit med rosa mönster på..e skitbra..plus att de endast kostar 30:-. Köpte även en supersöt body i stl 68. Sen traskade jag vidare till Elin och Wiggo...blev helt svettig av att gå dit..kändes som om jag hade värsta hormonsvallningarna..Roger undrade om vi redan hade tränat när han kom hem..galet! När Roger kommit hem stack jag och Elin ner till Tyrs Hov och styrketränade lite..kände mig allmänt sleten i musklerna och orkade ingenting..kändes som om jag mest fnissade för att jag var så trött. Aja vi tog oss igenom det iallafall..haha! På det igen nästa vecka!

Det gick bra för Roger att underhålla båda kidsen, de hade busat och när vi kom hem sov Molly. Var dock tvungen att väcka henne..skulle ju hem och käka puré. Idag funkade moroten bättre och hon fick även efterrättspuré idag..persika med päron..vad hon grimaserade!! Samtidigt som det nog var gott så var det nog ändå annorlunda.. Dick han filmade henne för hon såg så söt ut!

Sen körde vi ut till mamma och pappa en runda. Spelade poker..trevligt!

Imorrn drar vi österut. Till Karlskrona. Ska hälsa på Dicks mamma med familj på lördag och hans pappa med familj och hans farmor på söndag. Ska bli trevligt! Var ett tag sedan vi var där nu.

Nattinatti!

1000 m till

...har det blivit idag. Var och simmade med Thesse och Mia ikväll. Skönt! Simmade 40 längder som vanligt och sen bubblade vi..härligt! Man var duktigt seg efter det... Körde och handlade ägg, skinka, fetaost och sallad sen på Hemköp. Blev omelett med rökt skinka och fetaost ovanpå och såklart en sallad till. Det var mumsigt!

Loppan hade varit tjurig medans jag var iväg och simmade. Var nog övertrött..hade inte sovit så bra innan idag. När Dick väckte henne innan var hon tokledsen men efter nån minut kom solstrålen fram och då tokade hon sig och höll låda här tills hon kom på att hon var hungrig, då kom suris fram igen. Hon fick mat och nu sussar hon i sin säng här bredvid mig..hoppas att hon sover likabra inatt som hon gjorde igår..då sov hon typ från 22:30 till 08:00..duktig flicka!!

Var på babycaféet innan idag..sång och rytmik stod på schemat.men ja..tycker dock att Ingalills är bättre...där är det mer sånger som man känner igen.

Hehe nu sitter vår lilla svarta katt Fritz och väntar på mig att jag ska lägga ihop datorn..han vill bli kelad och ligga in till en. Mysigt men han är en riktig värmekälla..puh!

Nu är det sovedags! Natti!

Morotspuré

Morotspurén var inte så god enligt loppan..får väl ge det några gånger. Favoriten är majspurén. Och gröt såklart :)

Ska snart göra oss klara..ska gå ner till babycafét vid 13:20. Vi låg och slappade länge idag..mysigt :) Skönt att bara ligga kvar i sängen när det är sånt här väder..kan det bli tradigare? Ösregn och grått och trist.
 
Hittade en skojig sida igår där man kan göra sin egen müsliblandning. Ni hittar den här http://www.minmusli.nu/
Verkar rätt bra..

Ikväll blir det simning med Thesse och Mia. 40 längder som vanligt..gött!



Överdosering av C-vitamin?

Kan man få det? Känns som om jag har proppat i mig frukt hela dan. Började med smoothie till lunch..sen ikväll slank det ner en smoothie till och sen mumsade jag i mig ananas och drack lite apelsinjuice..gotte! Visste ni att ananas innehåller ett enzym som är proteinförtärande och irriterar hud och slemhinnor. Arbetare på ananasplantagen kan få sina fingeravtryck "utsuddade" om de har daglig kontakt med ananasplantorna. Skumt! Känns lite scary att mumsa i sig sån frukt..

Det gick bra att bada idag..var mysigt! Kidsen hade det hur skönt som helst i vattnet och vi provade på att dyka med dem igen, Molly såg väldans förvånad ut..sött :) Kom fram en flicka och frågade vad kidsen hette o så. Sen kom hon fram till där vi stod i vattnet och så började hon prata. Förljande konversation utspelade sig:
Flickan: -Jag har en syster hemma som har svinkoppor.
Jag: -Jaha vad tradigt.
Flickan: -Jaaa...
Jag: -Men du har inte fått det?
Flickan: -Nää..
Jag: -Jaha men då får du kanske det.
Flickan: -Mm..
Sen gick hon..kom på precis när jag sagt det att det var kanske inte så snällt att säga...hehe..kommer hon kanske bli ledsen..schysst jag e..låter kanske konstigt när man skriver det men det lät så knasigt i verkligheten.
Sen gick vi upp till den lilla babypoolen där de kunde sitta och plaska lite.

Efter dusch och påklädnad så stack jag, Dick och Molly till Hemköp. Handlade lite gottigt pålägg och lite frukt. Innan vi stack hade Elin fått nycklarna till vår lägenhet så hon och Wiggo var där när vi kom hem igen. Wiggo och Molly mumsade i sig gröt..Molly är så duktig...gröt funkar verkligen superbra! Sen tryckte vi i oss dinkelbröd, smoothie, kaffe och mumsigt pålägg. Gott! Idag har varit en kass dag..har bara käkat mackor..ingen lagad mat..inte bra alls! Aja mig! Får bli bättring på det där.

Molly och Wiggo stollade sig på lekmattan och det slutade med att Molly låg i bara blöjan..hehe. Fast det var jag som hade tagit av henne..inte Wiggo..liiite för tidigt än..fast att han redan visar tendenser till en massa pussande på henne ;)

Just nu ligger det två snarkisar bredvid mig..hehe..den ena värre än den andra..egentligen är här tre snarkisar..Tux..den vita katten brukar kunna dra lite timmerlass han också...han är nästan värst..haha!

Sitter och kollar på CSI samtidigt som jag bloggar..ska dock lägga ihop locket till datorn snart och sova. Imorrn har vi inget planerat på förmiddagen så vi kan ligga och gotta oss en stund imorn :) På eftermiddagen är det babycafé.

Natti natti!!

Babyrytmik

Idag var det babyrytmik kl 10. Var trevligt och mysigt som vanligt. Elins mamma är så duktig tycker jag och har så bra sånger.

När vi kom hem var det dags för lilla loppan att käka majs- och potatispuré. Gottigott tyckte hon. Imorrn blir det nog att vi testar morot och sen har vi broccoli också. Broccolin såg verkligen skitäcklig ut..aja hon gillar det kanske. Dick såg nån mat igår på hemköp som man nästan blev kräkfärdig av..kalvfrikadeller tror jag att det var..såg ut som minitestiklar...öhhhhh!

När miss Molly hade käkat så gjorde jag mig en übergod smoothie. Hade i frysta jordgubbar, honungsmelon, kiwi, banan, färskpressad apelsinjuice och jordgubbsyoghurt. Kan jag verkligen rekommendera!

Nu sover lilla loppan efter jag fått byta kläder på henne..hon kräktes ner de andra. Så nu har hon sin leoparddress på sig. Tro det eller ej men den är nästan för liten! Så snart åker den nog ner i kassen med för små kläder..vill knappt lägga ner den för hon e så söt i den..tack Marlene o Krille för den.

       

Sitter och kollar på The Bachelor: Rome och de var konstigt nog i Göteborg av alla ställen i världen. De hade en dejt på Liseberg och sen käkade de på nån krog nere vid vattnet och så sov de över på nåt slott. Skojigt.

Kl 17 ska familjen Nordström/Selander träffa Elin, Roger, Wiggo, Thesse, Jocke och Wille i simhallen..ska bada med kidsen nu när det e uppehåll i babysimmet..kör igång nästa vecka igen så vi ska ner och "träna" :)

Ihhhk nu tokregnar det här samtidigt som solen skiner..tradigt väder.

Traggis

Har en traggis till dotter, snackar och stollar sig hela tiden. Är väldigt sött..men inte när man ska sova :)

Hade ju tänkt att blogga igår men så dog internet...tradigt! Skönt att det var tillbaka idag :)

Igår var jag och Molly i Malmö. Åkte tåget från Hässleholm vid 10:42 så vi var i Malmö vid 11:30. Väl där träffade vi min fd kollega Anna. Käkade lunch på ett mysigt ställe med otroligt god mat, stort salladsbord! Mumsigt! Kommer dock inte ihåg vad stället hette. Sen gick vi på stan en runda. Handlade sen semla och chokladbiskvie som vi käkade hemma hos Anna och drack mumsigt kaffe till :) Molly var en toka som vanligt och rullade flera gånger från rygg till mage...men hon blev förbannad varje gång hon hamnade på mage :) Gick sen ut en runda till på stan. Bestämde sen träff med Cissi. Vi käkade pasta på Pizza Hut..gott! Åkte hem vid 20:48. Blev en lång dag men det vara bara skoj, Molly var hur duktig som helst..var en riktig solstråle förutom när hon blev hungrig och jag var inte tillräckligt snabb med maten :)

Idag var det BVC besök kl 10:00. Hon hade gått upp 164g sen sist..inte så mycket men hon följer sin kurva nu. Hoppas att hon börjar öka lite mer i vikt nu när hon har börjat att käka puréer. Blev även informerad om att vi ska börja med smakportioner av gröt..trodde inte man började med det redan men tydligen ska man det. Vi hoppas på att kräkningarna försvinner nu också..*hoppas hoppas* Fick rådet att ge henne puré vid lunch och gröt vid kvällsmaten..sen när hon har testat sig igenom alla grönsakerna ska man lägga till fruktpuréer efter lunchen.

Efter BVC gick vi förbi Sandys och köpte ett dinkelbröd som är sååå gott! Gick ner till Elin och fikade (läs åt frukost). Matilda var också där och hälsade på. Vid 12:40 kom Dick och så körde vi in till stan, han skulle till sjukhuset för att prata med en läkare om sina njurar. Han har njursten och får ibland riktigt ont i magpartiet..var länge sedan han hade ont nu..skönt. Är inte roligt att se att han har så ont att han knappt kan stå. Tanken var att jag och Molly skulle gå på stan lite men Molly sov som en stock så jag satt och väntade i bilen ett tag och sen körde jag ner till stan, ställde mig på 10 minuters parkeringen utanför H&M och snabbt in där. Jeansen som jag såg i Malmö fanns inte där i Mollys storlek..de verkar poppis men de hade varit så bra för henne..är inte ofta man hittar byxor som passar hennes smala midja och korta små prinskorvsben.

Körde sen inom McDonalds..blää tyckte inte att det var alls gott..beställde fel mat. Hade tänkt att ta sallad men när vi kom in så träffade vi Marie E/R och då blev jag så distraherad så jag beställde El Nacho-burgaren istället för sallad..så tokigt och så förvirrad man kan va!! Jag gillade den inte alls..kanske var för att jag var så inställd på sallad..

Nu ikväll har jag och Molly promenixat en 1-timmes runda med Elin och Wiggo. Var riktigt skönt!! Dick och Roger var och tränade innebandy. Duktiga grabbar.

Oj blev ett långt inlägg, nästan en hel novell..haha! Nu ska jag sova, imorgon är det dags för babysång igen efter en veckas uppehåll. Trevligt! Nattinatti!

Längesedan

Nu var det nån dag sen jag bloggade. Får väl ta och uppdatera er lite.

I fredags så styrektränade jag och Elin, gött! Tur att man går dit med henne..hade en seg dag men gick ändå. Gick ju rätt hyfsat ändå att träna. Efter det så hämtade vi ut ett paket på posten..visade sig vara kaffet från Buzzador. Var 6 paket kaffe..hehe. Testade det sen hos Elin och Roger. Var helt ok! På kvällen körde vi till Rya, Helena och kidsen och brorsan med familj var där. Beställde mat, jag tog kycklingsallad...mums!

I lördags kl 10 bar det va till Lund. Dick ska vara marskalk på Fredde och Linas bröllop så Fredde och han skulle prova lite kläder på Frackkompaniet i AF-borgen. De ska ju ha frack så de kommer att bli hur stiliga som helst! Efter det käkade vi lunch på McDonalds och gick sen hem till Fredde och Linas lägenhet som ligger supercentralt. Eller ja..va inom H&M först..hittade lite haklappar  och en tuff keps i manchester till Molly. När vi kom hem så körde vi ut till Rya. Molly var på strålande humör. Vilket snökaos det var sen på kvällen. Tradigt att det håller på att regna bort nu :(

Idag vakande jag av att vår lilla loppa låg och snackade..läs testade sina röstresurser..vid 8-tiden. Så höll hon på i 1 timme innanhon somande om.

Vid 12-tiden gick vi en promenad med Elin, Roger och Wiggo. Skönt att ut och rasta sig lite. Idag..hmm ja den 22:e..klockan har ju slått över..blev Molly 4 månader. Galet! Hon fick en socker söt klänning i present av Wiggo. Tack sötis!

Kl 16 var det dags för Gangstar-party hos Camilla i Bjärnum. Var skoj, köpte en t-shirt i turkos/rosa samt en farfarströja i rosa..jättesöta. Bjöds på väldans god äppelpaj..mumsigt!

Jag och Elin + kidsen körde inom Hemköp och inhandlade lite käk. Fixade Mexikanska Enchiladas..gott! Erica kom också ner en runda..trevligt!

Nu är jag supertrött..ska upp i tid imorrn..ska till Malmö och hälsa på min gamla jobbarkompis Anna. Ska bli väldigt skoj..ses ju alldeles för sällan. Anna är superhärlig och man blir alltid glad av att träffa henne så det var roligt när hon ringde och frågade om jag ville spendera hennes födelsedag med henne.

Nu somnar jag snart...natti!

Aktiv dag

Dan började med en liten bebis-mamma träff. Mkt trevligt och sjukt god paj!!! Spelade lite Buzz också..hihi skoj!

Sen var det hem och käka lite mat..Molly sov från 14 tills jag väckte henne 17:10. Då fick det vara nog med sovandet..tänkte att hon skulle vara riktigt utvilad och glad eftersom Dick skulle ha Wiggo på besök också medans jag, Elin, Thesse och Mia simmade. När sleeping-beauty vaknat till lite så fick hon testa palsternackspuré igen. Gick jättebra. Hon är en duktig tjej, just nu ligger hon och ussar med 4-månaders nappen..ser ju lite annorlunda ut..lite större. Så den tog hon nästan direkt också. Glömde skriva igår att jag glömde att värma Mollans mat..hade ingen tanke på det..var Dick som kom det när hon hade ätit halva typ..har du inte värmt maten sa han..eehhhh..nej sa jag.. Gick ju bättre sen den blivit varm..tyckte väl att den var lite seg och så när jag la upp den..blev ju lösare när den blev varm...

Sen när Molly ätit kom Wiggo och Elin..missade precis Mollys ätande. Wiggo fick gröt och sen stack vi och simmade. 40 längder blev det idag också. Skööönt! Fast jag är ju världens långsammaste på att simma..När jag hade 10 längder kvar var typ Elin klar..hon är ju en riktig toka..simmar ju så fort! En annan viftar lite med armarna som en skrämd insekt..haha!

Ringde hem till Dick när vi hade simmat klart och där hemma var det lite kaos, Molly var en argbigga och Wiggo var inte glad han heller. Bajsat hade han också gjort så Dick fick känna på hur det var att byta en bajsblöja från en bebis som äter mer riktig mat än Molly. Nice..haha! Busungarna hade sen somnat typ en liten stund innan jag och Elin kom hem..Wiggo sussade så sött på ett täcke på golvet och så hade han en av våra stora sittkuddar som huvudkudde..gulligt..snarkade gjorde han också :) Hade beställt sallad på Valentino som vi hade med hem...mumsigt!! Och så mätt man blir på sallad...galet.

Nu ikväll har Molly badat..hon luktar så sott..använder den babyoljan och duschgrejen från Natusan med lavendel i..gott..hade man nästan kunnat använda själv :)

Molly har börjat med en tokig grej..ligger och slår med höger arm upp mot sitt ansikte..typ upprepar samma grej hela tiden..ser jättedumt ut..har hon nappen inne ligger hon och slår på den..undrars vad det är för beteende..

Nu är det sovdags! Natti!

Smakisar

Idag fick vi besök av 6 st bebisar med mammor. Trångt men det gick :) Käkade fruktsallad med grädde och vaniljvisp..mumsigt!!! Blev lite över så jag och Dick satte faktiskt i oss lite till ikväll..gooott!!

Idag testade Molly smakportion för första gången..palsternackspuré var det dags för. Gick helt ok faktiskt. Hon va lite skeptiskt men hon spottade och fräste inte och smajalde mellan varven så jag tror att hon tyckte det var ganska skoj ändå. Efteråt hade hon typ puré överallt :)

                     

Går faktiskt lite bättre med 2:ans ersättning..hon kräker ju..det gör hon men inte lika mkt som innan. Idag kom det dock ett jättelass när de andra mammorna passade henne..dock kommer det inte direkt..kan gå nån timme innan det kommer..och nu ikväll när hon fick innan sängdags kräkte hon ingenting.

Nä nu ska jag sova..ska upp i hyfsad tid imorrn. Ska till Thesse och Wille på fika och träffa lite andra bebisar. Natti!!

Brrr..

Attans bananer vad det är kallt ute..brr brr brr. Skönt att vi har ok temp i lägenheten, fick veta att det är andra som inte har det i huset..15 grader är ju inte ok alls.

Har varit en mysig dag. Gick ner till Elin och Wiggo vid 13 tiden, Madde och Wilma kom också dit. Mycket trevligt! Och riktigt mumsig fika :) Gick sen upp till Hemköp och shoppade lite frukt, får besök av mamma-gänget imorrn och det blir fruktsallad. Hade tänkt att göra nåt annat eftersom det blivit fruktsallad de senaste gångerna men jag kom inte på nåt annat som är jämförbart med fruktsallad i nyttighetsgrad. Aja fruktsallad e mumsigt.

Fick bilen fixad idag också..blää..1000:- fattigare är familjen Nordström/Selander..hade vi kommit 3-4 dagar senare hade vi nog varit 5000-6000:- fattigare..då hade bromskivorna skraptas sönder (tror jag att det var..är inte så haj på det där..kan väl erkänna att jag bara lyssnade med ett halvt öra på vad Dick sa).

Dick skulle ju träna innebandy ikväll så jag packade in lilla loppan i overallen och körde ut till mammsen och pappsen. Fast först var vi inne på matlusten och köpte mjölk och traggade lite med Katta. Molly var verkligen en toka ute i Rya..snackade och gjorde roliga ljud sjukt mycket..helt toppad. Det tog på krafterna för sen blev vi superhunriga och ville äta..fjantade sig en del i början men sen åt hon bra och somnade. Tur att jag hade pyjamasifierat henne..var bara till att stoppa ner i overallen och sen när vi kom hem ner med henne i sängen..skiter i AD-dropparna idag..har ju bara missat typ 3 ggr på hela tiden.

Idag fyller brorsan 37. Grattis på födelsedagen!!

Dick satte ihop TrippTrapp stolen idag som Molly fick i doppresent..blev väldigt bra..ska testa den imorrn. Så nu har vi stolar till 3 kids..hehe.

Nu är det sovedags. Natti!

Gympa

Idag har vi varit på mamma-barn gympa. Elin som har dragit igång det..var mkt trevligt..tradigt att jag inte kunde göra alla hoppen pga mitt knä..men det går kanske bättre nästa gång. När vi kom hem så käkade jag lunch och Molly sov.

Bilen har strulat lite och idag var Dick nere hos Patrik och det var nåt broms-meck...kostar 1000-1200 att fixa...roligt..inte. Enda tiden han hade de närmsta 2 veckorna var imorrn kl 17..aja..likabra att göra det..eller rättare sagt vi måste göra det..får typ inte köra med den..sliter på nåt annat broms-meck då.

Köpte Liberos 3:or idag..får se hur de är..har haft Pampers innan..går ju en del blöjor...

Väntar på att kaffet som vi ska få prova från www.buzzador.se ska komma..skulle få prova nått nytt Zoegas kaffe. Kommer nog i dagarna..nice!

Nä nu ska jag slumra tänkte jag..natti!

Alla hjärtans dag!

Idag har det var det babysim som vanligt en lördag. Var dykning på schemet idag, gick bra när Peter dök med Molly men när Dick gjorde det så fick hon en kallsup och blev ledsen..går säkert bättre nästa gång. Funderar på att åka till badet nu i veckan och bada med henne..de på badet rekommenderade det eftersom babysimmet är inställt nu i 2 veckor framöver.

När vi kom hem fixade vi till oss lite och körde ut till Rya och åt mumsiga frallor. Jag och mamma körde och handlade medans pappa, Dick och Molly blev hemma och väntade på brorsan, Katta och Malte som skulle åka pulka. När vi kom hem blev det fika med en smarrig tårta som familjen Selander hade haft med sig. Mumsigt!

På kvällen kom Elin, Roger och Wiggo ut till Rya. Käkade, kollade melodifestivalen och spelade poker. Trevligt, får vi göra om :) Wiggo han showade som vanligt..sötisen charmar alla :) Molly sov mest..Wiggo tyckte nog att hon var en tradig brutta :) Han fick ju inte ge henne nån alla-hjärtans-dags-puss...får bli lite pussande nån annan dag istället

Nu ligger Dick och Molly och sussar sött..ska väl jag också göra snart. Får nog vända på Molly lite..hon ligger och trycker näsan ner i kudden. Knas-Mollan :)

Igår styrketränade jag och Elin..var skönt att ha en personlig tränare...hehe..tack för instruktionerna angående allt Elin :) Har faktiskt inte haft så mycket träningsvärk...däremot har mitt knä knasat till sig..är en gammal krigsskada från innebandyn..ibland blommar den upp igen..vred nog knäet lite på styrketräningen..började göra ont igår kväll och har haft rätt ont idag...skit..hoppas att det går över tills imorrn så att man kan ut och promenixa. Igår var jag, Molly, Thesse och Wille även hos Lindha och Amanda..så söt hon e :) Var trevligt att snacka lite.

Nä nu ska jag sova...natti natti!!

Trött

Idag är jag en tröttis. Känner mig lite småförkyld, hoppas att det stannar vi det. Vill icke bli sjuk nu!!

Imorse plumsade jag och Molly genom snön för att hälsa på Anneli, Emilia och Eliaz. Sjukt halt var det att gå..och skottat vid Verktygsdammarna var det såklart inte. Väl vid Verktygsdammarna kom vi in i en hel flock med ankor..fick schasa på dem så de flyttade sig..skojar inte om där var 50 ankor..minst. Läskiga...

Trevligt var det hos Anneli..fick ju frukost och allt..gottigott! Sorry för den brända mackan..blir ju lätt så när man pratar o pratar o pratar :)

Sen plumsade vi genom snön en gång till för att gå till babycafét..var sång och dans.

När jag kom hem igen lagade jag middag och Dick som var lite sen från jobbet fick äta snabbt för kl 18:00 skulle vi vara på BVC för återträff med föräldragruppen..och såklart vaknade Molly vid 17:35 och var tokhungrig!! Dick fick mata henne..hon kräktes nästan ingenting efteråt..inte förrens vi kom ner till BVC..då kom det i massor..suck!! Sen bajsade hon ju också så Dick fick byta kläder på henne..typiskt..men så e det. Sen blev hon übergnällig för att hon var övertrött.. Roligt att träffa de andra..eller ja..har ju träffat 2 av 3 pars bebisar innan så det var egentligen 1 bebis som vi inte träffat.. Skoj att höra hur de andras förlossningar var.

Körde efter BVC till hemköp..handlade 2:ans ersättning..gäller från 4 mån men BVC sa att vi kunde börja med den nu. Pantade flaskor så vi fyllde pantmaskinen..hehe stackars Marie fick ta itu med det.. Hade massor av flaskor..har inte pantat på 4 mån.. Köpte även Sorbetglass..det var mumsigt.. Molly somnade i bilen upp till hemköp..och nu sover hon igen.. Hon har varit jätteduktig med att sova i sin säng..funkar kalas..tror att hon tycker att det är rätt skönt ändå..

Nu ska jag sova..ska upp i hyfsad tid imorrn igen. Natti!!

Sim sim

Idag har vi varit på babysång/rytmik..mkt trevligt! Var många barn idag! 16 st. Molly gillade det och var en glad liten skit och somnade när vi skulle gå. Gick upp en runda till Erica och drack lite kaffe, stackaren fick stressa iväg bara för att vi hängde där. Hoppas att hon hann till jobbet i tid. 

Vid 17:30 träffades jag, Thesse o Elin på Tyrs Hov, hade bestämt oss för att simma. Simmade 40 längder...såå skönt, men jag är så sölig..jag hade två längder kvar när de hade simmat klart. Kommer nog att kännas i kroppen imorrn...tycker att jag redan känner av det. 

Ikväll var Lucas här, vi hade beställt mat..jag käkade sallad..mumsigt! Dick och han snackade jobbegrejer.

Molly har kräkts som attans idag..är trött på det nu..hoppas att det minskar när hon ska börja äta vanlig mat..snart kan vi ju börja ge henne smakportioner...ska bli intressant..säger jag nu :)

Imorrn är det fullrulle. Ska hem till Anneli på förmiddagen, på eftermiddagen är det babycafé och på kvällen är det återträff med föräldragruppen. Skoj!

Nu är det dags att sova. Natti!

Tjohoo

Då var det kväll igen. Idag var vi som jag skrev innan på BVC och sen hos Mollys morfar. Efter det var vi hos Katja..mkt trevligt och god fruktsallad. Där var även förutom Katja och Essie, Elin och Wiggo, Leona och Benton, Carro och Liam samt Helena och Frans. Nästa gång kan vi ju vara hos oss, ska nog kunna tränga in oss på nåt sätt :)

Sen åkte vi hem och väl på parkeringen ringde Dick och då hämtade vi honom vid stationen..körde och handlade. Köpte grillad kyckling och klyftpotatis..gott!

Ikväll har Dick tränat innebandy och jag har studsat runt som en ekorre i lägenheten och plockat undan och vikit tvätt så nu är här tipp topp! Molly somnade kvart i åtta och sova till tio så jag hann ganska mycket.. Ringde även till min gamla jobbarkompis Anna..ingen som svarade men sen ringde hon nån minut senare. Var trevligt att prata lite med henne...var så länge sedan.. bestämde att vi skulle ses i Malmö på hennes födelsedag och fika och lite sånt..najs!

Molly vaknade som sagt vid tio..var så ledsen så..helt otröstlig..blev inte lugn förrens hon fick mat. När hon hade ätit somnade hon i Dicks famn men när han la henne i sin säng så flinade hon bara åt honom..såg så sött ut :) Sen somnade hon igen fem minuter senare..skönt.

Nä nu ska jag snart sova..ska upp ganska tidigt imorrn igen..är ju babysång och rytmik med Elins mamma. Roligt!!

Lägger även med nån bild från babysimmet i lördags samt Molly i hoppgungan.

                              

BVC

Var på BVC imorse vid 09:30, fick köra ner dit för Molly och jag var seeeena som bara den..annars brukar vi gå. Loppan hade gått upp ca 300 g sen sist så det var perfekt! Hon väger nu 5354 g och är 60 cm lång. Efter det körde vi ut en runda till pappa..han satt bara hemma och skulle äta sin andra frukost så han tykte nog att det var skoj med besök. Molly var en glad liten skit en ganska lång stund men sen blev hon trött och kinkig. Satte på henne overallen och satte henne i bilstolen och då tog det inte många minuter innan hon sov sött. Sover fortfarande..ska snart väcka henne..är ju matdags. Fast först ska jag hoppa in i duschen..ska iväg till Katja vid 14. Bra att Molly är utvilad då så hon kan busa med de andra bebbarna.

Dopbilder

Glömde att skriva att bilderna från dopet finns här: http://www.flickr.com/photos/23053681@N06/

Tack än en gång Per för bilderna.

Skojig dag

Då ligger man här i sängen med datorn igen, dags för some blogging :) Dagen har varit rolig, började med att Elin, Wiggo, Thesse, Wille, Mia och Tuva kom på lite frukost kl 09:30..var trevligt..kidsen studsade (kanske lite överdrift) i Mollys hoppgunga.

Efter det så käkade jag och Elin lunch..gjorde en pastasås med kyckling, soltorkade tomater, spenat, vitlök och matlagningsgrädde..var faktiskt riktigt gott..och mättande..blev proppmätt.

Carro hade ringt Elin och frågat om hon och Wiggo skulle till Öppna förskolan idag så jag och Molly hängde med dit och tur var väl det för då kom jag ihåg att jag skulle lämna nyckeln till församlingshemmet som vi lånade till dopet igår..hade jag totalt glömt annars. Var trevligt på Öppna förskolan..

Väl hemma igen så var tanken att plocka undan efter dagens besök men så blev inte fallet..halvvägs genom diskmaskinstömningen så började den lilla loppan att pipa så då blev det blöjbyte och lite amning. Dock var hon inte nöjd och var jättetrött men ville inte somna, bara tjurade och var ledsen. Sen kom Dick hem och då kunde hon smajla och vara glad ett tag innan hon kom på att hon var trött. Ammade henne igen och då somnade hon när hon var klar. Mamman blev också trött så vi gick in i sovrummet för att vila vid 18:30-tiden...somnade såklart båda två ganska snabbt och vaknade vid 21:45..ojsan..helt upp och nervänd kväll.. Loppan fick mat och blev pyjamasifierad och sen somande hon igen. Har glömt att säga att hon sov hela natten i sin egen säng utan bekymmer, så det var skönt!

Nu ska jag också sova..ska till BVC imorrn för vägning och mätning..ska bli skönt att se hur mycket hon har gått upp.

Dop

Då var Molly-busan döpt. Molly Linnéa Elizabeth Nordström heter hon nu. Dopet blev perfekt, hon var så snäll och go och skrek inte ett dugg när prästen höll henne.

Jag fick ju den trevlig uppgiften att läsa den där.. Gud vi tackar dig.. tack för den Dick..han var snabb och säga att till prästen att  Anna läser ju så bra så det kan hon göra. Men det gick nog bra..var noga med att inte titta mot Elin, Roger, Wiggo, Jenny o Carro..då hade jag nog börjat att skratta..hihi..hade inte varit så bra.

De andra kidsen skötte så också bra..Harry la sig mitt i gången på mage och tittade på när Tonalerna sjöng..hehe sött :)

Per sprang från ena sidan till den andra sidan som en ekorre för att ta bilder..ska bli skoj att se dem..men de är säkert helt perfekta..han e en sån otrolig fotograf. Brorsan filmade..ska bli skoj att se..jag slutade att sjunga så fort jag såg att han närmade sig med kameran..hemskt att höra sig själv prata men sjunga?? Nä  fy för..

Sen bar det av till Hörja församlingshem..där bjöds det på smörgåstårta som Dicks mamma hade fixat! Mumsigt! Och sen blev det prinsesstårta med vit marsipan på och hallongrejs inuti...gottit!! Kl 15:15 hade vi städat o gjort klart allt så då pep vi därifrån. Hon fick  väldans många fina presenter. Tack alla!!

Kvällen har ägnats till att städa...får besök imorrn av Thesse, Wille, Elin, Wiggo, Mia och Tuva. Mysigt!

Igår var vi hos familjen Nilsson/Strandberg..var mkt trevligt! Tacos och lite Buzz e ju aldrig fel och ananaspaj på det...gott! E roligt att vi träffas då och då..men nu har de ju satt ribban..blir det väl att vi andra också får ge oss på att laga mat och inte beställa..hihi :)

Har lagt lilla loppan i sin egna säng nu..vi sa det att nu är hon stora tjejen när hon är döpt så då får hon sova i egen säng..hon har ju sovit mellan oss innan..och det har varit så mysigt..hoppas att hon inte vill sova i den andra sängen..hehe nä..skojja bara..det e bara bra om hon lär sig sova där nu.

Nu är det sovedags, är skittrött! Vaknade ju kl 07:00 idag så nu är det nanna kudden som gäller.

Babysim

Nu är det snart dags för babysim, ska köra vid 10. Vår lilla loppa är på bus humör idag, hon ligger här och sprallar i sängen och snackar som bara den. Hoppas att det glada humöret håller i sig till badet. Ska nog ta lite bilder där idag. Nä nu ska jag packa ihop våra saker.

Sovdags

Då var det sovdags..ska upp klockan tidigt imorrn. Ska på babysim..e tredje gången imorrn. Skojjigt!

Ikväll har vi varit och dukat i lokalen för balunsen efter dopet på söndag..ska vara i församlingshemmet i Hörja...blir nog bra. Sen var vi hos mina föräldrar..jag käkade sallad med skinka, fetaost och kebab..och grönsaker såklart..mumsigt!

Sussa sött vänner!

Pannkakskaos

Hur kan man va så kass på att göra pannkakor som jag är? Är ju liksom bara till att steka och vända...superlätt ju! Nä istället blev de en enda sörja och helknasiga..och mitt i allt kaos med fula pannkakor och smet  ville ju Molly ammas..så det sitter jag och gör nu...blir nog att vi köper pannkakor istället..ungrna lär ju inte vilja äta dessa...

Åhh..typiskt!

Typiskt typiskt typiskt! Skulle varit på bvc idag kl 11:30 och väga busan för att se om hon har gått upp tillräckligt i vikt..hon ligger ju lite under sin kurva..men så ringde de och sa att både de som är däre nere och har hand om det var hemma med vård av sjukt barn...så nu får vi vänta tills nästa vecka..ville verkligen veta om hon hade gått upp tillräckligt..man blir ju lite orolig..men visst det e ju inget fel på henne..hon är ju pigg och glad så hon mår ju bra..

Blir nog att jag bakar lite pannkakor idag..bra att frysa in samt att kidsen ska käka det på söndag..de gillar ju inte smörgåstårta så då får det blir pannkakor...och sen ska vi ha tårta efter det..bra middag för dem..hehe

Molly ligger här bredvid och snackar som bara den och suger på tummen...sött men det är aja Molly..bättre att ha nappen...men det ser ju dock väldigt gulligt ut :)

Ska gå och blanda lite käk till henne nu.

Fullproppad dag

Idag har vi haft fullt upp. Dagen började med att jag gick upp kl 07:00 och duschade..Molly-bus sov som en stock så jag kunde duscha lite längre..skönt..annars blir det bara in svabba på litta tvål och schampo..hinner knappt tvätta av det innan man e ute igen och invirad i en handduk..hihi.

Efter det slängde jag i mig en banana..orkade inte göra smoothie idag..annars e det mumma på morgonen :) Sen var det dags för busan att vakna och käka..gick så bra..hon kräktes ingenting..sen var det på med kläder i en rasande fart på både mig och Molly-bus.

Ut i bilen och så körde vi i snöandet in till stan. Skulle träffa en f.d arbetskompis som gick i pension förra året..väl där blev det lite bus med Molly och sen fika..frallor..mums! Var HUNGRIG som attans vid det laget. Vid 12:15 gick vi därifrån och så tog vi en snabbrunda upp på mitt jobb..såklart var det lunch då ju så där var typ ingen kvar på kontoret..bara Robban så jag traggade lite med honom och sen gick jag ner i cafeterian där jag hittade min avdelningschef och en annan kollega..pratade lite med dem och sen rullande jag och en sovande prinsessa hemåt igen. Då var klockan 13:05.

13:30 var det dags för babycafé..trevligt som alltid..var tematräffa idag..handlade om mat och sömn..intressant! Fikade frallor även där..mums..men jag hade bara ätit 1 banan o 1 fralla vid det laget så jag var hunrig..vet att det är ajja mig..inte bra att äta så lite.

Efter det packade vi in oss i bilen igen och åkte till Perstorp för att hämta Dick på hans jobb..han hade kundmöte så jag fick sitta i receptionen och sörpla på en espresso..som jag dock hällde mjölk i (till Dicks stora förtret). Väntade i ca 40 min innan han var klar..men det var lugnt..traggade lite med Hanne och de andra på kontoret..alla ville ju kika på Molly-bus såklart :) och hon var ju med på noterna..smajlade upp sig och charamde alla :) Bytte en blöja på henne och sen åkte vi till systemet i Perstorp..inhandlade vin till dopet..eller ja iallafall till maten efter dopet på söndag. Sen åkte vi till familjen Sjöö och lämnade en lapp som Elin skulle ha för att hon ska kunna hämta ut Mollys doppresent från oss på Smycka i Hässleholm..hon skulle ändå in till stan imorrn så det var ju bra..behöver inte vi åka in imorrn..kan vi åka och duka i lokalen istället. Därfter handlade vi på Matlusten och sen var vi hemma..

Det var vår dag..busy busy busy :)

Nu vaknade le bebyyyy och är hungrig så n u e det matedags!

Elin och Wiggo

Roligt att Elin och Wiggo också har börjat att blogga! Ni hittar deras blogg här: http://mammaochwiggo.blogg.se/ Så pip in där också och läs om hur de har det om dagarna :)

Äntligen!

Då har man hoppat i säng.. Molly sover väldigt oroligt..har vaknat av och till flera gånger..tror att det kan vara lite magknip..inte bra..men maten har hon fått behålla nu de sista gångerna..sköönt!! Just nu ligger hon och sussar sött med munnen öppen :)

Har ÄNTLIGEN fått tummarna loss och fyllt i papprena om Mollys försäkring. Valet föll på Sveland..mkt billigare än Länsförsäkringar men samma villkor. Blir nog bra..har dock bara tagit oss väldigt lång tid för att fylla i några papper..dåligt av oss..

Hade finbesök hos oss på middag Elin och Wiggo..Dick firrade en pastasås med purjolök, champinjoner, paprika, zucchini, bacon, krossade tomater och cremé fraiche. Mumsigt! Tack för att du fixade..fast att jag blev lite sur på dig ;)

Man får nog hålla koll på Wiggo..han vill ju bara pussa på Molly hela tiden :) Jag fattar inte hur han kan veta hur man gör..lägger huvudet på sned och öppnar munnen precis som en redig puss! Kanske hans mamma o pappa som lär honom ;)

Nä nu ska jag kolla lite till här på nätet..sen e det sleepingtime..har ben fullbokad dag imorrn..först e det besök hos min f.d arbetskamrat i Hässleholm..sen e det babycafé i Tyringe och sen ska jag och Molly hämta pappsi på hans jobb och sen till systemet i Perstorp och köpa vin. Natti natti!

Babysång

Då har vi varit på babysång, var mycket trevligt!! Elins mamma är verkligen superbra med barn och sång. Emilia och Eliaz passade Molly som nu ligger och sover. Hon blev helt däckad av allt hon hade att titta på där.

Hon har bara kräkts lite grann idag..skönt..hoppas att det håller i sig...läste om andra som hade det som vi..oftast är det tunnt och genomskinligt..verkar vara när hon har tagit näringen från maten och sen kommer överskottet upp..ska kolla med BVC på torsdag också.

Nä nu ska jag byta om..jag och Molly ska snart ner till familjen Sjöö och passa Wiggo medans Elin är hos tandläkaren. Får hoppas att de är snälla mot mig och inte skriker samtidigt...hehe.

Färgat håret

Har färgat håret nu..blev helt ok. Det blev mörkt iaf och det gillar vi :)

Molly-bus ligger här bredvid mig i sängen och har nästan slumrat in..har inte bytt till pyjamas på henne än..det får Dick göra när han kommer hem från innebandyn sen. Hon lär ju vilja ha mer käk inom kort..får bli ersättning då. Hon ska ha det 2 ggr/dag och hon har bara fått det 1 gång. Kanske får hon behålla det..det har kommit små skvättar ur henne hela dan..håller på att bli tokig på det..kan ju hoppas att det går över när hon ska börja käka smakportioner.

Ny jacka

Igår kom Mollys nya jacka som jag har betsällt från www.hannasihamnen.se. Det blev en Didriksons jacka..ja ni ser ju själva på bilden hur den ser ut :)
 

Är ju i stl 80 så det e ju till nästa vinter som hon ska ha den. Letar även efter en Didriksons Koala Suit..de e så söta..hade varit perfekt att hitta en sån som hon kan ha nästa vinter...rea e superbra :)

Bilder: www.linuslotta.com och Vicke Vire

Kräk, kräk och mera kräk

Vad trött jag blir på detta kräkandet..Molly kräker hela tiden just nu känns det som. Hon fick behålla nästan allt från kl 19 igår fram tills kl 9 idag..sen började det igen..ammade henne och sen kräktes hon..värmde ersättning för stackaren hade ju kräkts som bara den och var hungrig igen..det mesta av ersättningen har kommit upp igen...skit!! Ska amma henne snart igen..får se vad som händer då.

5:an

Idag har vi promenixat 5:an med Thesse och Wille, mkt trevligt och nyttigt. Snart hämtar Dick oss så vi kan åka in till stan och inhandla doppresent till Molly. Blir nog ett halsband. Skriver mer sen.


Då var vi här

Jahapp då har jag och dottern Molly också börjat att blogga. Bloggen kommer att handla om mig och min dotter Mollys vardag.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0