Snart nytt år

Då har vi kommit till årets sista dag. Ett händelserikt år lämnar vi bakom oss: Molly utveckling från bebis till liten flicka, föräldrarollen, börja jobba igen efter föräldraledigheten, nya uppgifter på jobbet, varm sommar, nya vänner och mycket mer. Nu tar vi nya tag för året som ska komma och hoppas att 2010 blir ett toppen år!

Skönt det har varit att ha varit ledig.Men vi har haft mycket för oss hela tiden. Var på Väla, Ikea, babyproffsen, leklust och city gross i tisdags. Helt ok med folk och det blev lite handlande. Bland annat en hopphäst till Molly (julklapp från farfar med familj, den var slut över allt i Karlskrona så därför fick vi pengar att köpa den när vi hittade en), fingerfärg, liten monstertruck bil till Molly, sängelhimmel som vi satt upp som en myshörna i Mollys rum, nyårssmycken till mig, didriksons mössa + vantar (fick pengar av Mollys gammelfarmor att köpa nåt till Molly så då köpte vi det) och de är superbra. Vantarna är jättelätta att sätta på och mössan är så mysig!


Hade en mycket trevlig dag som slutade med pizza. Lång dag men mycket trevligt!

Igår var det mamma-barn fika hos Elin och Wiggo. Roligt att träffa alla igen, kidsen har blivit så stora! Molly var populär, grabbarna var på henne hela tiden..hehe :) Efter det körde vi till mamma och pappa och bjöd dem på flygande jacob som Dick firrade. Molly var en galenpanna och höll på med en massa bus hela tiden innan hon slocknade och vi spelade lite chicago.

Molly sover toppenbra i sitt rum, hör inte ett knyst från henne förrens det är dags att vakna. Och hon är så stolt för sitt rum, titta däääääär säger hon hela tiden :)

Ikväll är det dags för nyårspartaj och det är hos Sjöö's vi ska vara. Även Marie, Mads, Ulrika, Ola, Anders, Erica, Anna, Daniel, Theresa, Martin och Moa ska vara där. Riktigt trevligt ska det bli och maten blir nog toppen!

Nu ska jag städa här lite innan det är dags att svira om. Ha en trevlig nyårsafton och ett gott nytt år till er!!

Dags igen

Då är det dags för lite bloggande igen..måste verkligen bli bättre på det här!

Julafton har passerat och den spenderades i blekinge hos Dicks släkt. Lillejulafton kom vi upp till Lyckeby och där käkade vi ocg drack gott..tacos o rödvin..mmm!! Molly höll igång och somnade sen som en stock. Jag som var minst trött gick sen o la mig vid 11 eller nåt. Molly vaknade på natten och var ledsen men somnade om igen ganska snabbt.

På julaftons morgon hade tomten varit och lagt ett paket till henne. En pekbok från Bamse :) Vid halv tolv-tolv åkte vi till Dicks farmor allihopa för att käka julmat med Dicks pappa och släkt. Gottigott och sen kom tomten också :) Molly var inte rädd och for rundor och bryde sig inte jättemkt om paketen. Vid 16 åkte jag, Dick och Molly till Dicks mamma med familj för att fira där så då var det dags för julbord nr 2. Proppmätt var man efter det. De har lite annorlunda julbord än hemma hos min familj, risgrynspudding är ett exempel som de har till all annan julmat och förra året vi firade i blekinge hade Dicks mamma mini kroppkakor till den andra julmaten. Efter maten kom dagens andra tomte men denna tomten var lite läskigare tyckte Molly och ville inte riktigt gå nära..men sen när hon hade kollat läget så sa hon både tack tack och hejdå. Hon fick väldigt fina grejer..bla snowracer, kläder, pengar, dockor, väska, böcker m.m Efter att tomten varit där blev Molly jättetrött så hon fick gå och nana. När hon somnade kollade vi andra på filmer från när Dick och hans syskon var små och sen spelade vi när och fjärran tilll klockan 01:30 och käkade ris a la malta.




På natten till juldagen vaknade Molly och var ledsen..tror det har att göra lite med att hon har börjat att gå. Mkt som snurrar i lilla huvudet då. Hon sov till halv nio och sen var det full rulle. Dock var hon en liten klumpeduns och lyckades trilla och slå sig tre gånger, fast ena gången blev hon nersprungen av Zicco (hunden i Jämjö). Efter lite frukost så gjorde vi inte mkt..slappade och vid halv två åkte vi in till Lisa och Bengt (Dicks mormors syster som även är hans gudmor). Där blev det lite julmat till och Molly körde hela sitt register och charmade dem totalt. Hon gick väldigt mycket och reste sig själv också. Efter det så körde vi söderut igen, körde inom mamma och pappa där även brorsan med familj var. Julmat och Molly fick öppna sina julklappar som hon fick av dem. En stor mjukishund och en innebandyklubba. Kusin Malte och hon busade som bara den och hon skrattade som bara den när han bar omkring henne. Även denna natten vaknade hon ledsen..kan vara gåendet samt att det varit många olika folk.

Annandagen spenderades hos Sjöö's där även Jenny var..har saknat denna människa så himlans mycket så det var skoj att få krama och snacka med henne. Molly och Wiggo fick fina julklappar av Jenny..tack gumman! Stannade kvar på kvällen hos Roger och Wiggo då Elin drog iväg på kasedans :) Molly och Wiggo busade som vanligt och Wiggo vägrade släppa sin dammsugare som han hade fått i julklapp :) Ja just det ja..glömde säga att Molly sov till 10..mycket ovanligt..men hon var nog trött efter allt stojande i jul.

Idag har vi röjt ut i datorrummet samt rensat i förrådet på vinden så vi kunde flytta upp grejerna från datorrummet dit. My gosh vad grejer man har samlat på sig??? Slängt en jäkla massa! Så nu ligger Molly och sussar sött i sitt egna rum. Hon har tyckt att vi har varit skittradiga idag när vi har rensat och inte kunnat busa så mycket med henne.

Nä nu är det nog natti natti för min del. Upp imorrn och dra till Helsingborg med Sjöö's på en liten utflykt. Härligt med semester!!

Tripp tripp tripp

Nu trippar Molly på, fast fortafrande kan hon sätta sig ner på knäna och krypa, går väl fortare tycker hon :) Men oj så stor hon blev helt plötsligt! Vår lilla flicka gåååår! Känns som om det var igår som hon låg på rygg och gjorde sina små sit-ups :)

Nu är julen snart här och massa snö har vi! Härligt! I lördags fm så åkte Molly och Wiggo pulka. Mysigt som bara den, och sen drack vi varm choklad som familjen Sjöö hade fixat. Det e vinter det, snö och varm choklad! Skulle bara spetsat den med lite Minttu! :)


Till jul bär det av till blekinge, först hos Mollys farfar med familj och gammelfarmor i Lyckeby och sen till Jämjö till farmor med familj.

Snart är det även dags för lite ledighet..ska bli skönt. Är ledig från em den 23:e till den 4:e januari. Har inte jättemycket inbokat..ganska skönt att kunna ta dagen för vad den blir..göra små utflykter och åka pulka om snön är kvar.


Nä nu ska jag ta och bädda ner mig..har en envis huvudvärk ikväll. Natti!

De första stegen

I onsdags tog Molly sina första steg. Då trippade hon helt plötsligt iväg en 10-15 steg. Efter det har hon typ inte gått nåt alls, men igår när det var dansbandskampen på TV så stod hon själv och dansade upp och ner en stund. Så riktigt sött ut :) Hade varit skönt om hon går innan hon börjar dagis. Inskolningen på Metropol är de 11 januari så det är ett tag till som hon har på sig att träna :)

Igår var det kalkonmiddag hos mamma och pappa med familjen..himlans mysigt att vara samlade allihopa! Brorsan han tog kort på alla kusinerna samlade i soffan..genen från Selanders innehåller nog mycket bus för de är ena riktiga busungar alla fem :) Molly äääälskade att ha grabbarna runt omkring sig.

Idag var det dags för hockey i Tyrs Hov..Tyringe mötte Trelleborg och vann med 8-3. I pausen hade hockeyskolan uppvisning så Malte var med och lirade. Söta de var när de åkte omkring :)

Ne nu ska jag gå och lägga mig, trött som bara den idag. Natti natti!

Molly också vaccinerad

Då var loppan också vaccinerad mot svininfluensan. Inga andra biverkningar än mer än att hon var sjuuuukt trött så hon gick o la sig vid 18:30...somnade direkt.

Har köpt en julklapp till Molly..kommer ni ihåg Fjällräven Kånken? Har köpt en röd sån till Molly i barnstorlek..se nedan.

Bild från Outnet

Ikväll är det dags för vattengympa..har ingen som helst lust att åka iväg men ska ändå. Är skönt när man väl kommer dit. Är näst sista gången idag innan juluppehållet.

Nu ska jag fixa lite med julkorten innan det är dags att ge sig iväg.

Fullt upp hela helgen

Helgen har gått så snabbt! Redan söndag..fattar inte det.

I fredags hämtade Dick och Molly mig efter jobbet och sen körde vi och handlade. Var så sugna på smörgåstårta så vi köpte en sån på Coop..de är ju från Bjärnums fiskaffär och de gör så sjukt goda smörgåstårtor. Vid 19-tiden kom Wiggo och Roger upp till oss en runda. Molly var jättetrött och var på väg att lägga sig men blev helt galen och pigg när bästisen kom. De busade och pussades och sen var det dags för välling och sängen för Mollys del och Wiggo och Roger gick hemåt för att sova. Började att titta på filmen 2012 men kollade bara på halva.

I lördags körde vi in till stan igen och handlade grejs inför julkortsutskicket och lite gottis på systemet. Körde sen ut en runda till mamma och pappa och kollade ut en julgran som vi ska ha sen närmre jul. På kvällen var det dags för knytisjulmiddag hos Elin, Roger och Wiggo. Var mycket folk där..tror att vi var runt 25 st. Trevligt var det och kidsen röjde järnet :) Gick hemåt vid 22-tiden för att lägga lilla loppan. Sen kollade vi (läs jag för Dick somnade) klart på 2012..den var skitkass..

Idag körde vi till Babyland, IKEA och Babyproffsen. Hittade vad vi skulle på IKEA och på Babyproffsen..köpte en ny vagn till Molly..en sulky. Blev en Teutonia Timmy med rött tyg. Se nedan. Den hade fått bäst i test på flera olika tester och det är visst den vagnen med minst klagomål.

Bild från Teutonias hemsida

Har en Teutonia Prestige idag och den har vi varit jättenöjda med. Frågan är nu åkepåse..är det egentligen lönt nu eller räcker det med overall och filtar..tänkte på om man har åkpåse och skorna är snöiga och våta och man sätter dem i en åkpåse..då blir det icke mysigt i den efter ett tag..tror att vi kommer att köra på filtar och overall.. Dock kommer Teutonias vinteråkpåsar inför 2010 att vara avtagbara på den nedersta delen med tanke på snöiga skor osv. Men då faller konceptet lite med åkpåse tycker jag..

Efter barnvagnsinköp m.m så körde vi till Råå för julfika hos Carro och Per. Mysigt var det och god fika. Skoj att träffa söta Ella. Hon och Molly lekte jättebra och fann varandra direkt.

Nu är det dags att sova inför en ny jobbevecka. Natti!

Dolda talanger

Vilka talanger min kära sambo har visat nu sen han gick på pappaledighet. Riktigt duktig på att laga mat är han..häromveckan lagade han den godaste korv stroganoff jag ätit..han hade suttit och letat recept på nätet och hittat ett med citron i och grejer och igår lagade han en sjukt god flygande Jacob. Skoj att han tycker att det är roligt!

Nu har loppan börjat att stå helt själv i ca 15-20 sek...så nu är det nog inte långt borta innan hon tar sina första steg. När hon har stått ett tag så flinar hon och ser jättemallig ut. Det roliga är att hon ser precis likadan ut när hon har släppt en fis..flinar och ser stolt ut :)

Satte upp julstjärnor och grejer i helgen. Molly älskar "stjärngardinen" som vi har i sovrummet. Tiiiiiiittttttaaaaaa säger hon så fort vi kommer in där.

Är helt förälskad i plåtburkarna från Derriere la Porte. Funderar på att köpa en kaffeburk därifrån, har 2 st burkar för påste som är så söta!

Nä nu ska jag kika klart på Desperate Housewives och sen hoppa i säng.




RSS 2.0