Plaska och spotta är roligt tycker Molly

Jahapp då har loppan lärt sig lite nya påhitt. Plaska lärde hon i och för sig i lördags på babysimmet men idag praktiserade hon det i badbaljan. Plaskade så mycket att mamma också blev blöt..roligt tyckte hon men inte mamma. Sen har hon lärt sig att spotta också..började hos Leona och Benton idag. Elin gjorde ett brum-ljud och direkt nappade Molly på det...sen när vi kom hem så började hon lagra spott i munnen och sen var det jätteroligt  att blåsa ut allt spott..soffan var helt prickig i en radie runt henne och vi fick flytta oss en bit ifrån henne för det for spott kors och tvärs. Tokiga unge!! Ikväll när Dick kom hem från innebandyn kom hon först inte ihåg hur man gjorde utan försökte blåsa genom näsan..gick inget vidare men sen kom hon ihåg hur hon gjorde (tyvärr!) så sen var spottandet igång igen. Man kan ju hoppas att hon har glömt det tills imorrn (you wish tänker nog loppan).

Inatt sov Molly från 20:30-07:00. Härligt! Får hon gärna göra om..hihi.

Imorse hände inte så mycket..var mest bus och badande. I eftermiddags skulle vi egentligen varit hos Thesse och Wille på mamma-barn träff men de var tyvärr lite krassliga (krya på er!) så vi gick till Leona och Benton (som bor tvärs över vägen). Även Elin, Wiggo, Helena och Frans kom dit. Var trevligt!

Ikväll kom loppans mormor och morfar så vi gick en runda medans Dick tränade innebandy. Blev en ganska lång runda plus att vi gick inom Hemköp. På vägen hem så kom Molly på att hon var störthungrig så det var snabba små fötter som vi trippade hemåt på. Väl hemma blev det ersättning och idag smakade det gott (är inte alltid hon vill ha det). Sen var det busande med pappsi medans mammsi duschade.

Imorrn är det babysång, mysigt! Blir nog att vi tar en runda inom Nappe också..nyöppnade imorrn. Roligt att Linda har tagit över det.

Nu ska jag inta sleepingmode. Natti!

Helgen som gått

Då var det söndag igen. Vad har hänt sen sist?

I torsdags var vi (jag, Thesse och Mia) på Pump. Var Elin som höll i det. Var riktigt skoj faktiskt!  Blir nog att man gör det fler gånger. Hade dock ont som bara den dan efter..i muskler som jag inte hade nån aning om att jag hade :)

I fredags var jag på cellprov så morfar passade Molly på stan under tiden. Efteråt så fikade vi på Burmans (heter det vid Guldfynd väl?)..jösses vilken dyr fika. Morfar fick betala 40:- för en halv fralla med korv och en kopp te. Teet kostade 24:-..vanligt påsete..är inte det hutlöst dyrt? Han fick tom betala mer för teet än vad jag betalade för mitt kaffe..det kostade 22:-. Jag och Molly stannade sen kvar i Rya och efter att Molly hade fått mat så sov morfar och hon middag..snarkade som bara den båda två. Körde sen och hämtade Dick på hans jobb..checkade in de nya lokalerna..fräscht!! På kvällen var vi i Rya och brorsan och Malte var också där..käkade hemmagjora hamburgare och pommes. Gott!

I lördags var det dags för babysim som vanligt. Gick väldigt bra denna gången, så det var skoj. Efter simmet var det att snabba sig hem, äta lite, byta och och fixa till sig lite och sen vid 13 hämtade vi Elin och Erica. Då bar det iväg till Malmö. Gick lite på stan först, köpte så söta kläder till Molly på Zara. Gråa jeans, hallonröd tröja/tunika och en rosa t-shirt. Zara har verkligen superfina kläder..synd att de bara finns i storstäderna. Därefter traskade vi hem till Cissi. Verkligen jättefin lägenhet och bra läge. Käkade på en mexikansk restaurang och sen åkte vi hem vid 19-tiden. Jag körde fel lite så det tog en stund innan vi kom ut ur Malmö..hihi..tokigt! Och så hade jag klagat på nerresan hur Dick kunde köra fel när han hade GPS..så kör jag också fel..aja så kan det gå.

Idag har det varit fixande med vagnen..gick ju sönder när jag och Elin var i Laholm. Dick har skruvat på den nya delen så nu är det fixat..sen var det pumpning och smörjning också. Vilken skillnad det blir när man har pumpat däcken!  Sen blev bilen också tvättad så nu är den ren och fin också.

Nu är det sleepingtime. Natti!


Powerwalk

Dagen började med babysång/rytmik. Vi var inte alls många idag..men vi var en tapper skara som sjöng och busade.

Gick sen hem och käkade lunch och gav Molly lite mat. Idag mumsade hon i sig ½ burkmat som hette kyckling och pasta..var ok tyckte hon,,men hon sparar sig till efterrätten..den älskar hon. Gapar sort och säger naaaaam när hon får in skeden i munnen.

Var ju så otroligt fint väder idag så efter lunchen så klädde vi på oss och drog iväg på en powerwalk. Var ute i 2 timmar..var så skönt!! Fast fy vad stel i kroppen jag har varit ikväll..känner mig som en 90-årig kärring. Hittade mina hörlurar till mobilen så jag kunde ha lite musico i öronen. Känns som om det går mycket lättare att gå då.

Nu ikväll har loppan varit helt tokig. Var tvungen att filma henne men tyvärr var jag lite sen fram med kameran för innan jag tog fram den så fick hon till riktiga asgrav när Dick lekte tittut med henne. Fick iallafall med lite småfnissande och sen började hon tjabba som attans..hehe..vilken tokig unge.

Nu är jag supertrött så nu ska jag stänga ner verksamheten för ikväll. Natti!

Trötter

..är jag idag. Molly har börjat att vakna lite på nätterna för att käka och det är man ju inte van vid nu..får se om det håller i sig.

Idag var det dags för bvc kl 10:00. Var vägning, mätning samt vaccination. Molly väger nu 6000 g är 62 cm lång och vaccinationen gick bra..hon gnydde lite vid första sticket men vid andra blev hon rätt ledsen en liten stund sen lugnade hon sig. Men så fort bvc-Anna närmade sig henne så blev hon ledsen men de blev kompisar igen när Anna busade lite med henne på skötbordet.

Efter bvc så mötte Elin och Wiggo upp oss där så traskade vi i samlad trupp till Nappe där det var lagerrensning pga ägarbyte. Var fullt med barnvagnar utanför och fullt med folk därinne. Jag shoppade en klänning till loppan för 45:-..härligt pris!

Gick sen hem och käkade lunch, gjorde vid mig och åkte till Rya. Mollys mormor och morfar skulle vara barnvakter till loppipoppan för mammsen skulle in till Zuperbowl och bowla och käka med sitt jobb och pappsen skulle träna innebandy. Det hade gått bra att passa henne, hon hade tokat sig som bara den på skötbordet..hade gjort sina glädjetjut så mormor och morfar nästan fick ont i öronen. Jag hade trevligt inne på Zuperbowl..var skoj att bowla..gick faktiskt hyfsat också. Käkade sen spareribs, klyftpotatis, coleslaw och nån svart sås. Var helt ok! Var skoj att träffa sina kollegor lite, var ju längesedan nu.

Nu är det sovdags..ska upp imorrn på babysång/rytmik som börjar kl 10:00. Natti!

Välkommen ny vecka!

Då var det ny vecka och nya tag. Var på mamma-barn gympan imorse..skönt att äntligen få röra på sig lite. Fast jag pallade inte ta i alltför mycket.kändes att man varit förkyld. Käkade lunch när jag kom hem och sen slappade jag och Molly ända tills Dick kom hem vid halv sex.

Var skönt för hon var rätt busig inatt..ammade henne några gånger..hon brukar ju inte vakna förrens typ vid 07:00 och vilja ha mat. Och nu har hon börjat att fjanta med ersättningen också, vill inte alls ha den. Idag fick hon 5-månaders puré för första gången, det var grönsaker med kalvkött. Helt ok tyckte hon.

Imorgon ska vi till BVC kl 10:00..vägning och mätning samt vaccinering. Håller tummarna för att hon har gått upp en del nu..fast det ser det verkligen ut som om hon har gjort nu. Är en månad sen vi var där sist så kan hon ha gått upp ca 500 g tro? Hon har nog växt en del på längden också. Spännande ska det bli iallafall.

Imorrn kväll ska Molly vara hos sin mormor och morfar. Jag ska iväg med jobbet på inspark för en ny medarbetare och Dick ska träna innebandy. Vi ska till Zuperbowl och käka och bowla. Ska bli riktigt skoj! Hoppas att det går bra med barnpassningen..var lite sådär med att lämna bort henne eftersom hon fått vaccinationen på morgonen men mamma trodde att det skulle gå bra ändå. Förra gången fick hon ingen feber men det kan ju vara annorlunda denna gången.

Nä nu ska jag snart stänga igen locket på datorn..vi gick och la oss vid kvart i nio idag..haha var  väldigt länge sedan man kom i säng vid den tiden. Natti natti!

Vart tog det fina vårvädret vägen??

Så tradigt väder det är nu..regn och blåst! Det var ju så fint innan och man hade fått rediga vårkänslor och så blir det så här...trist!!

Igår var det babysim som vanligt. Fast det var inte som vanligt egentligen, kidsen fick prova att ha flytväst på sig samt att bada med blöja och pyjamas. Shit vad tung blöjan blir!! Man tycker att den är full på morgonen men det får plats mycket mer i den kan man säga..

Efter det var det dags för traditionella lunchen med fam Sjöö. Gott! Sen kollade vi på en film..Bedtime stories hette den. Var inte riktigt som jag hade tänkt mig men helt ok ändå. Blev inbjudna till att stanna kvar tills på kvällen då Erica, Anders, Ulrika och Ola också kom ner till fam Sjöö. Beställde lite mat och spelade först ett spel och sen Chicago..Elin vann..grattis!! :) Jag fick fyrtal på given..tyckte jag var ganska bra iallafall :) Blev verkligen en heldag på Sälsbökevägen, men trevligt var det! Loppan och Wiggo busade som vanligt..sötnosar!

Idag gick vi upp vid strax innan 09:00 och loppan fick gröt. Efter ett tag somnade hon om i resesängen i vardagsrummet och vi städade här. Vid 12-tiden kom Dicks mamma och hans syster Jonna. Käkade frallor och sen gick vi ut och promenixade en runda. Skönt att ut och röra på sig lite..har ju inte blivit så mycket av den varan nu i veckan så man har varit förkyld. Satt och pratade lite och de gosade med Molly och sen fixade jag spaghetti och köttfärssås. Vid 17 körde de hemåt blekinge igen och då körde vi ut till mamma och pappa för att hämta Mollys snuttekanin som hade glömts hos kusinerna i Laholm. Mamma hämtade pappa där uppe igår efter att han hade varit där i några dagar så då skickades snutten med hem. Loppan fick även två paket från Villervalla . Det ena var från moster Helena, en flerfärgad randig kortärmad klänning och det andra var från Anders och Madde, en svart- och vitrandig kortärmad body med röda kanter. Båda var superfina! Tack så jättemycket!!

Nu ligger hela familjen Nordstrom/Selander i vår säng..Molly har fått ligga här nu när hon har varit lite krasslig för nappen har ju flugit ut titt som tätt och sen ligger båda katterna här också. Ja och Dick ligger ju såklart här också :) De andra sover så det är väl bäst att jag också gör det snart..klockan är ju muchos! Ska upp på mamma-barn gympa imorrn..ska ta det lite lugnt för jag är fortfarande lite hes..men jag måste röra på mig!! Nu är det nya tag som gäller!

Attans..nu börjar CSI på tv..aja orkar nog inte se hela..får väl sätta tv:n på timer och somna till det. Natti natti!

Sickness

Var ett tag sen jag skrev nu. Vi har blivit lite förkylda, så tradigt!! Igår när vi körde till Helsingborg till Carro och Per började Molly hosta lite grann. Sen släppte jag av Dick vid Lucas lokal där han skulle få massage sen åkte jag och Molly till Leklust, fick ju presentkort där på 500:- från Dicks jobb. Köpte en skallra från Brio (som är jätterolig att banka i bordet med), en stor mjuk kub och en mjuk bok att ha i bilstolen. Inne på Leklust började hon hosta mer och mer. När vi sen kom hem till Carro och Per där vi skulle käka middag eftersom Per fyllde år så vägrade hon att äta, varken gröt eller ersättning. Blir man allt lite orolig när de inte vill äta...När hon hade suttit ett tag i stolen och lekt lite och Pers mamma hade busat med henne så lagade jag ny ersättning och då ville hon äta..sen slocknade hon. När vi kom hem så tog vi tempen och då hade hon feber..fick alvedon och käkade lite till..men var väldigt orolig..grät stora krokodiltårar. Sen vaknade hon kl 02 och fick mat igen..då gick det bättre. Sen vaknade hon inte förrens 07 igen och ville äta..hostade som bara den så jag ringde BVC efter att jag tagit tempen..hon hade ingen feber då och har inte haft mer sen. De sa att jag skulle ut i friska luften med henne så det har vi varit..skönt med sol!! Hon känns lite piggare men man är allt lite orolig när det kom på så fort...

Gahh har inte kunnat träna på hela veckan..har ju varit lite täppt..så tradigt! Känner mig som värsta degklumpen nu. Har ju dock varit ute och promenixat men mamma-barn gympan och simningen har det ju inte blivit nåt av. Får träna extra hårt nästa vecka!

Beställde en sån här: http://www.dunderbutiken.se/se/art/tommee-tippee-roll-n-go-haklapp.php idag..bra att ha med i skötväskan nu när hon käkar mat. Blev ju såklart en rosa :)

Nä nu vaknar loppipoppan och då är det dags för mat och sen ska jag också hoppa ner i sängen. Natti natti!

Helgen

Då var det söndag kväll igen...shit vad tiden går snabbt! I fredags var jag och klippte mig..skönt att få det lite tunnare..har ju så tjockt hår. Blev typ samma frisyr som innan men kortare i nacken och lite annorlunda lugg. Brukar ge Érika fria händer..typ gör som du vill och jag trivs alltid i det hon gör.

I lördags var det babysim. Dick badade inte eftersom han va förkyld så han passade på att ta lite foton istället. Gick jättebra att bada..Molly var så duktig så. Blev inte ledsen vid dyken.

Efter badet så var det hem och göra sig iordning sen körde vi mot Helsingborg. Gick in lite snabbt på IKEA..och det var verkligen snabbt! Tro det eller ej... Gick in 15:20 och var ute 15:38. Handlade nån mer haklapp..batterier..bord till Willes stol..haklapp till Wille..nån skål och lite sånt. Körde sen till Carro och Per..men Per var inte hemma. Han visste ju inte att vi skulle komma så han och Emil turade. Vid Laserdome stod vi sen och väntade på Per, Lasse och Emil. Det var Dick, Carro, Vicke, Anna, Henrik och Maja som skulle göra 5-kampen. När vid stod utanför kom Tyringe-grabbarna ut från Laserdome..de var klara då och skulle hemåt igen..komiskt att vi skulle på samma ställe som Roger och kompani. Sen kom tur-killarna. Per blev riktigt överraskad (som varje år..haha).

Var skoj att kolla på när de andra tokade sig..fast det hade varit rätt skoj att vara med också :) Dick var bäst på tjuren..32 sek höll han sig kvar. Sen var det sumo-brottning..nån grej man skulle springa med rep om magen, sånt där som man ska slå ner varandra från en pidestal typ och sen 20 min laserdome på slutet. Dick kom på 3:e plats allt som allt..Carro 2:a och Per vann. Roligt för födelsedagsgrisen :)

Sen bar det hem till Karlsgatan och Carro och Pers lägenhet. Där kom Emely, Leo, Kakan och Maria också. Fick supergod mat och det blev melodifestivalstittande. Sen var det sång och gitarrspelande av Per och Leo och spel på bongotrumma av Lasse..var riktigt bra..de är så duktiga. Hade lite funderingar på att sova där men vi åkte hem..körde strax efter 01 tror jag. Molly sov som en stock trots allt stojjande..duktig flicka!! Hon är verkligen van vid ljud och kan sova varsomhelst. Per fick boken Historian om den magiska bönan och ett paket kaffe av oss..perfekt till en kaffe-tok :)

Idag åkte vi till Rya och kollade stod och snackade lite när brorsan, Malte, mamma och pappa eldade. Malte sov sött i skottkärran när vi kom dit..är den nya barnvagnen :) Brasan brann ner ganska snabbt så vi var inte där så länge.

Har blivit förkyld..så tradigt!!! Nä nu e jag trött som bara den..natti!

Trevlig dag i Laholmia

Idag har jag, Elin, Molly och Wiggo varit utomsockens. Packade in alla grejer och drog till Laholm. Där bor syster med familj. Var mycket trevligt och vi fick mumsig (haha!) lunch :) Tacopaj sitter aldrig fel. Vid 14:30-tiden gick vi och hämtade Hannes och Harry på förskolan. De var så duktig när vi gick hem, kunde hela vägen själva. Jag är väldigt imponerad av dem och de visste att man skulle stanna och kolla så inga bilar kom m.m. Och Charlie var så snäll och duktig i vagnen också. Gillar Harrys namn på Wiggo...Wimmo :) Så sött!

Skulle hem vid senast 16 eftersom Elin skulle ha pumpen kl 18. Tjohoo vi e så förvirrade..kl 16:15 började vi packa ut grejerna..och vi fick inte in vagnarna..kunde inte fatta hur vi hade fått in dem på vägen dit..lyckades även knäcka en plastgrej till låsningen av hjulen på Mollys vagn och tillsist fick vi in vagnarna. Kidsen var rätt trött på oss vid det laget..fast sen så var de snälla på vägen hem. Började snöa rätt mycket..trodde att Kung Bore hade gått och lagt sig och att våren var på väg..men icke! Hann hem till 17:30 så då var det bara för Elin att snabbt in och iväg till pumpen.

Jag och Molly körde och hämtade pappsen och så körde vi till mina föräldrar..limmade vagnen ( ska dock ringa Briobutiken och kolla om man kan firra en ny del)..så nu ligger den på torkning där..skulle visst torka i 24 timmar.

Nu ligger både Molly och hennes pappsi och sussar. Jag ska snart göra dem sällskap..imorrn ska vi ingenstanns förrens kl 15..eller ja det är bara jag som ska iväg då. Ska klippa mig på Rockee och sen ska jag köpa mig ett par nya strumpbyxor..mina andra e sönder och vill kunna ha mina slappeklänningar.

Hade kommit ett paket med posten idag som ska bli present..ska fixa det imorrn så det är klart. Blir nog bra..tror jag.

Nu är det sleeping-time. Natt!

Ajajaj

Har ont i magen nu :( Verkar som om det är banan som spökar..åt en banan i lördags innan babysimmet och fick väldans ont i magen..blev helt kallsvettig och nästan illamående. Idag åt jag också en banan..eller ja 1 ½ har det blivit..½ hos fam Sjöö och en här hemma ikväll. Nu efter att jag ätit en hel fick jag samma symptom..läste nånstanns att banan är en väldigt fet frukt som kan göra att man kan få ont..och bebisar kan ju bli lösa i magen av banan så nåt skumt e det allt med den frukten.

Idag var det babysång/rytmik..alltid lika trevligt och mysigt!! Molly tokade sig som vanligt och konster :)

Efter det käkade jag lunch hemma och sen bar det iväg till fam Sjöö. Hon sov en stund i vagnen och jag snackade med Elin, Wiggo och Maria. Roger var ute och sprang milen..så duktig han är! Tycker även att ni andra som tränar inför varvet e duktig som tex  Jenny och Chrille..jag önskar att jag hade gillat att springa. Molly käkade massa puré idag, hon var så otroligt duktig! Och päronpurén gillade hon. Ekologisk till och med.

Vid 15:15 kom Thesse, Jocke och Wille ner till fam Sjöö. Roger och Jocke skulle ha sina egna barn sen vara barnvakter åt Molly :) Vi girls skulle iväg och simma..skönt var det men jag kan inte låta bli att garva varje gång Elin simmar om mig..jag funderar..jaha vilken gång i ordningen e detta..4:e? När jag hade 9 längder kvar så var hon klar..så komiskt :) Jag måste vara värsta snigeln på att simma :)

Väl hemma igen lagade jag och Dick middag..blev gratinerade kotletter (med senap, ost och tomat) med skivad potatis, zucchini och rödlök som gottat sig i ugnen. Det var helt ok!

Nu ikväll har vi gjort typ nada...skulle städat med jag hamnade i soffan med en bebis som bara ville gosa :)

Nu ska jag sova..imorrn bär det av till min syster som som bor i Laholm. Trevligt ska det bli! Natti!

Blir tokig

Gahh..blir tokig på programmet Unga mödrar på 5:an..eller ja..det e egentligen inte programmet i sig men en av mammorna där..Malou Stella tror jag hon heter...vill inte byta blöjan på sitt barn för det luktar illa och att han rör sig på skötbordet...hon hade inte ens sitt barn i samma rum som sig själv utan han fick sova hos hennes mamma..för hon behövde ju sova...får nästintill hjärtklappning när jag ser det..läste även nånstanns att hon hade sagt nåt i stil med att anledningen till att hon blev gravid var att läkaren tyckte att hon var för ung för p-piller..

Idag var det frukost på Sandys med Elin, Wiggo, Thesse, Jocke, Wille, Mia och Tuva. Va mysigt och mumsigt..gott att sätta sig till typ dukat bord med ägg och frallor och annat mumsigt :) Satt där från 09:30 till typ 12:30..eller nåt.. Gick sen in på Nappe..hade fått in fina kläder..köpte dock inga kläder...eller ja..köpte en bib till..är ju också ett klädesplagg i och för sig :) Har gjort av med hennes cerise-färgade så jag köpte en ny.

Väl hemma blev det slappe..Molly käkade palternackspuré och aprikospuré till efterrätt. Är ju fortfarande typ smakisportioner så hon fick ersättning efter det så hon blev mätt..sen la jag henne på lekmattan och så la jag mig bredvid..efter ett tag kom även Fritz (en av katterna) och la sig hos oss..sen somnade vi alla tre där..vaknade när Dick ringde vid 17-tiden då han körde från jobbet. Stackaren möttes av en tjurig sambo i telefonen..haha..blir ju så sur när jag blir väckt bara sådär..speciellt när jag somnar på dan..haha..inget bra..

Gav Molly gröt när han kom hem så firrade han middagen. Molly blev totalt nerkladdad idag..var inte tillräckligt uppmärksam så hon kladdade med händerna i gröten och sen i ansiktet och höll på..haha men så e det ju..hon vill ju känna på vad hon käkar och kladd går ju alltid att få bort..om det inte blåbär..det måste vara det mest opraktiska.. Hade på henne en haklapp som man drar över huvudet..ingen bra idé kom vi fram till..den var ju totalt nersölad av gröt och var tvungen att dras bakåt typ så hade hon inte gröt i fejset innan så hade hon det efter att vi dragit av den..blev en helrenovering på henne..nya kläder och tvättning.

Vid 19:20 stack Dick till innebandyträningen så då la vi oss på lekmattan igen och mös.

Nä nu ska jag hoppa i säng..natti natti!

Gympigymp

Idag var det dags för mamma-barn gympa igen...shit vad jag blev svettig! Var riktigt jobbigt idag..får väl se om man kan ta sig ur sängen morrn..hehe. Molly blev lite butter på slutet för då blev hon trött och tänkte inte vänta tills vi var klara med stretchen. Tog på henne och la henne i vagnen och så somnade hon ganska snabbt.  Var inte många på gympan idag..antar att det e så i förkylningstider.

När jag hade kommit hem var jag så hungrig så jag käkade först..när jag precis ätit upp så ringer Thesse..hennes nycklar till huset låg där inne och Jocke jobbade så hon var utelåst. Stackaren fick sitta ute och amma och sen kom hon hem till mig..tyckte riktigt synd om henne..va inte riktigt hennes dag idag. Trevligt var det med sällskap iallafall! Och så fick jag ju se de fina kläderna som hon hade shoppat till Wille på Nappe..han kommer att bli kalasfin i dem!

Sen lagade jag och Dick hamburgare..mums mums!

Har bara slappat ikväll..tiden bara rann iväg och nu sitter man här igen vid datorn. Molly ligger bredvid mig och sussar sött och Dick är förvisad till soffan i vardagsrummet..haha. Är faktiskt eget initiativ..han snarkar som en galning nu när han är lite täppt och jag håller på och puffar (läs kickar) på honom hela tiden..så varken han eller jag får nån bra sömn.

Imorrn på fm är det frukost med hot mamas och kidsen som gäller och sen promenix på det.

Nu intar jag sleepingmode igen. Natti!

Inget fixande

Det blev inget fixande med bloggen i helgen..måste ta tag i det. Vill ju att den ska se lite annorlunda ut..får ta lite hjälp av Dick med html-kodningen och så får jag väl göra designen på papper eller nåt.

I lördags var det babysim som vanligt. Var 2 nya sorters dyk...och lite av det vanliga plaskandet och sjungandet :) På slutet fick Molly några kallsupar så då var hon riktigt tjurig..men det hade jag också varit om jag hade varit så liten och inte riktigt vetat vad som händer. Efter simmet kom Elin, Roger och Wiggo på lunch..blev baconpannkaka med stuvad spenat..mumsigt..men brandlarmet gick igång..haha..komiskt. De stannade på em och vi drack kaffe och snackade lite. Sen gick jag, Dick och Molly till Hemköp och inhandlade kvällsmat..blev tacogratäng med nachochips och sen chokladpudding till efterrätt..gott! Glömde dock att köpa purjolök till gratängen..aja blev gott iallafall. Kan tipsa om Hemköps tortillachips med barbequesmak på..de är riktigt goda! Kollade på melodifiaskot och sen var vi i säng kl 22..haha..har väl aldrig hänt en lördag kväll!

Inatt levde loppan verkligen loppan med mig..hon vaknade en gång i timmen hela natten av att nappen hade åkt ut..så en gång i timmen var det upp ur sängen och i med nappen som gällde. Vid 8 imorse fick hon mat och sen fick Dick ta över..jag gick ut och la mig på soffan..var så trött. Sen vaknade jag vid 11 och då hade Molly precis vaknat..glad som en liten toka :) Vi käkade frukost och sen begav vi oss ut till Rya..Dick skulle tvätta bilen och dona.

Imorrn är det dags för mamma/barn gympa igen..får inte glömma att käka frukost denna gången..var ajabaja på mig förra gången då jag missade det.  Nu ska jag inta sleepingmode..natti natti!

Stel nacke

Isch jag har fått ont i nacken..vet inte om jag har legat konstigt under natten eller om det är efter simningen..ont gör det iallafall och jag hoppas att det har fösrvunnit tills imorrn.

Idag blev det ingen styrketräning..blev promenix med Elin, Roger och Wiggo istället. Var skönt det med och kanske bra för min nacke att det inte blev styrketräning.

Idag har Molly sovit lite halvkasst..hoppas att hon sover bra inatt.

Imorrn är det babysim..ska bli skoj. Sen är det lunch hemma hos oss som vanligt efter babysimmet..bjuder på baconpannkaka med stuvad spenat till. Mumsigt! På kvällen har vi inget planerat. Ska nog försöka fixa till bloggen imorrn eller på söndag så den blir som jag vill ha den.

Nä vilket litet inlägg det blev idag..aja så kan det gå. Nu ska jag sova. Syrran glöm inte att ta bild på klänningen (och dig såklart)..vill gärna se den ju :) Natti!

Sent igen

..kommer det nog bli ikväll igen. Hade tänk att det skulle bli lite mer normal tid ikväll..men men..så kan det bli. Loppan och hennes pappa sover iallafall :) Så det är lugnt och skönt :)

Idag var det babycafé..gick igenom hur man gör om bebbarna sätter nåt i halsen..mkt lärorikt. Bra att veta hur man gör..synd bara att detta är på dagtid...hade varit bra om pappaorna också hade gått på det..jag instruerade iallafall Dick hur man gör..så nu vet han det också.

Sen var det dags för simning med hot mamas :) Vi simmade 40 längder som vanligt..gick riktigt bra idag..sista kom jag ju men jag var inte så långt efter som innan. 33 minuter simmade vi det på idag..helt ok tycker jag! Sen var det bubbelpoolen som gällde..jag satt även i ångbastun och gottade mig..sen hoppade jag ner i kallpoolen..och sen ner i bubbelpoolen direkt..skulle nog inte gjort det..blev helt slut efter det.kände mig helt groggy...aja..ska iallafall göra som de andra hot mamasen gör..käka banan direkt efter i omklädningsrummet. Fick även kläderna från Ganstar partyt som vi var på..de blir nog fina på henne. Elin ska ju också ha ett Ganstar party snart...funderar på att köpa en grå kjol då...men sen funderar jag på om det är bra att ha sen när hon börjar att krypa rundor?

Vad gjorde vi igår? Jo just det ja..då var det ju babysång på förmiddagen och sen kom Elin och Wiggo hit..vi sörplade i oss lite kaffe medans kidsen busade på lekmattan. Molly skrämde Wiggo med ett av sina ljud som hon håller på med så att han blev jätterädd och började att gråta och trillade baklänges på mattan..såg så komiskt ut..kommer nog aldrig glömma hans min. Sen drog han filten över huvudet..han tyckte kanske att det var pinsamt att han blev rädd för en tjej ;) Han e så söt :)

Gick sen ner till Tyrs Hov och badade med Thesse, Wille och Lucas. Det gick jättebra..jag gjorde att dyk med Molly också..har bara varit Dick som gjort det innan men igår gjorde jag det allt och det gick bra. Loppipoppan blev så trött efter badandet..blev trött-ledsen när vi hade duschat och somnade så fort hon hamnade i overallen..sen sov ett tag hemma i vagnen.

Imorrn är det dags för styrketräning igen..hoppas att det går bättre för mig än sist..var så seg i armarna då.

Nä nu ska jag också sova..aja blev lite tidigare än vanligt iallafall :) Natti!

Huvudvärk

Gahh vilken huvudvärk jag har..är nog för att jag inte har varit ute så mycket idag. Inte bra!!

Imorse vaknade jag med världens träningsvärk..undrade ett tag hur fasiken jag skulle ta mig upp överhuvudtaget. Och inte blev den bättre under dagen heller..aja man vet att man har tränat iallafall.

Idag har jag och Molly bara slappat..vi låg och busade på hennes lekmatta och emellanåt låg hon och sov och då kollade jag på tv och vilade lite själv. Sen på em kom Mollys morfar på besök eftersom mormor skulle klippa sig och de skulle in till stan direkt efter. Bjöd på lite fika..gott gott..blev mackor. Sen komäven en nyfrisserad mormor och busade lite innan de åkte vidare mot stan.

När Dick kom hem lagade vi spaghetti-soppa..mumsigt!

Vig 19:15-tiden stack jag och Molly till Thesse och Wille. Även Jocke kom hem efter ett tag. Lilla loppan blev lite skrämd av att Wille va så snackesugen..hehe söte-Wille ville ju bara snacka o så blev Molly rädd. Hon blev varm efter ett tag så då åkte kläderna av så hon fick ligga och spralla i bara blöjan..mysigt tyckte hon. Mammorna fick mumsig Toblerone-glass som Jocke inhandlat..inte helt fel :) Sen tog vi en runda Buzz..jag vann faktiskt..hihi! Dick hämtade oss sen efter att han hade tränat.

Nu ska jag sova..hoppas att huvudvärken släpper! Natti!!

Sleten

Oj vad sleten jag är i armarna efter mamma-barn gympan idag. Var riktigt jobbigt idag..men så skönt efteråt. Elin kör hårt med oss :)

Tradigt väder var det när vi gick hem från gympan...typ snöblandat regn...kasst! Nu vill man ju ha vår!

Jag och Elin bestämde oss för att gå på vuxen-barn idag så det vara bara till att hem, duscha, käka, ge Molly mat, göra sig iordning och ner dit. Var trevligt..e roligt att träffa lite folk som man inte träffar annars. Molly var på toppen humör ända tills vi skulle fika..då ville hon inte ligga på filten hos Wiggo och Maja. Tog upp henne och så somnade hon i min famn ganska snabbt..så hon var en liten tröttis.

När vi kom hem fick hon mat igen och sen somnade hon i sitt babygym. Hon sov när Dick kom hem och precis innan vi skulle käka vaknade hon..en klassiker :) Hon satt med i sin stol när vi åt..pillade lite med sina leksaker och så..sen fick hon gröt och den slank ner..gröt är mumsigt!

Jag blev så himlans trött vid halv sju tiden..var nog efterdyningar sen helgen..så jag och Molly gick och la oss på sängen och somnade..gött!! Sov i nån timme..så kvällen blev inte som planerat..hade tänkt plocka undan här lite o så..aja..så kan det vara ibland.

Imorrn har vi inget planerat..ganska skönt..är vädret fint kanske vi promenixar till pappa/morfar..eller så är vi bara hemma och slappar.

Tänkte bjuda på lite bilder idag. Tog kort på våra komiska haklappar...purén hade torkat in på dem så Dick skulle rengöra dem..dan innan hade jag lagt dem i varmt vatten så purén skulle lösas upp..det gick bra..vi kokade vatten till att rengöra napparna med så jag sa lägg haklapparna i en bunke och häll på vatten som du har kokat..så det gjorde Dick..sen när vi tog upp dem hade de krympt till minismå haklappar..de ser så roliga ut..la en kiwi bredvid för att visa hur små de är..knasigt!! Så lägga inte haklapparna i kokande vatten..blir inget bra :) Sen är den en på en sovande Molly i bilen på väg mot Karlskrona och den sista är på de stickade kläderna som vi fick av Mollys gammelfarmor.

Haklapparna med en kiwi bredvid sig för att visa storleken       På väg till Karlskrona       Kläderna som Mollys gammelfarmor stickat


Natti natti!!

Karlskrona-helg

Igår drog vi österut till Karlskrona. Eller ja till Jämjö och Lyckeby..men det e i Karlskrona kommun iallafall :) Åkte hem till Dicks mamma med familj o Jämjö först. När vi kom dit var det mumsig semla och kaffe..gott! Sen promenixade vi till Mats och Helen (grannarna). De ville så gärna kika på Molly-busan. Fick en fin present..en tröja..tack tack! Promenixade sen hem och då var det dags för wok-mat..gott gott! Kollade på lite filmer från när Dick, Jonna och Robin var små..hihi så sött! Robin var värsta traggisen när han var liten. Sen blev det melodifestivalen..tyckte att det var en helt ok omgång. Jag gillade star pilots  låt..fast visst var den lika nån annan låt? Gick o la oss ganska tidigt..eller ja tidigt och tidigt..halv tolv var klockan nog.

Sov inte bra alls..för det första snarkade Dick som en galning och sen snodde han mina kuddar ett antal gånger, puttade ut mig från sängen och satte en armbåde i sidan på mig...grrrr! Plus att jag låg ytterst så vem fick ta och sätta i Mollys napp när den hade åkt ut och hon vaknade? Sen vaknade Molly vid 8:15 så då fick hon mat och sen hade jag tänkt att Dick kunde gå ner med Molly till sin farmor så hade kanske jag kunnat vila lite till..men icke..fick knappt liv i honom så jag satte på mig en huvtröja och gick sen ner i pyjamasen och käkade frulle..tog mig en välbehövlig kopp kaffe. 9:30 behagade prinsen på ärten att komma ner han också. Aja dessa karlar..

Vid 12-tiden sa vi adjökens till Jämjö och åkte till Lyckeby. Där var Dicks pappa, styvmamma Lille-Mor, syster Tette och pojkvännen Jimmy, syster Ida och Dicks farmor + 3 hundar och 1 katt. Käkade mumsig kycklinggryta med ris och se bjöds det på vit chokladmoussetårta med passionsfrukt ovanpå..oj oj oj...farligt god!! Kollade på bilderna från dopet och Molly höll låda som vanligt. Sen var det dags för hemfärd vid 17-tiden. Trodde att Molly skulle sova hela vägen hem för hon hade bara sovit ca 20 min på hela dan...tji fick vi för i Mörrum vaknade lilla loppan med ett stortjut och grät och grät och grät..fick stanna..ammade men det blev hon inte nöjd med alls..försökte lugna henne på alla sätt och vis..blev lite lugn när hon fick titta på alla bilarna som körde förbi men när vi satte henne i bilstolen igen så började hon stortjuta..tills sist sa vi att vi får köra ändå..Dick försökte med nappen och klappade henne på kinden m.m..fick sen stanna vid Kristianstad igen  och flytta bak hela bilstolen till mig..vid Önnestad hade jag fått henne att sluta gråta..innan dess hade jag försökt trycka i henne kall ersättning som bara kom ut igen och sen hade hon fåt sitta och pilla på mina händer så som hon gillar..känns detta igen Elin? Från en viss Laholms-resa? Sen sov hon ända tills vi kom til Hemköp..var tvungen att in och handla bröd så då fick Dick hoppa bak till henne..var ledsen ända tills vi kom hem...då blev sötnosen glad och tjoade och traggade som vanligt..fattar inte vad det var med henne...hon längtade kanske hem? :) Senare när vi badade henne busade hon som bara den med Dick..hon ser så lurig ut ibland..plaskade och satte fötterna vid kanten på badbaljan och sköt ifrån.

Testade förresten broccolipurén igår...Molly gillade inte den alls..sen fick hon blåbärspuré till efterrätt..det var sådär tyckte hon..oj vad kladdigt det var med blåbär..gäller att hon inte har "fin-kläderna" på :)

Nu ska jag sova..trots att min sängranne snarkar..hehe! Natti!

RSS 2.0