Söndag igen

Då var det söndag igen..varför går helgen så snabbt?? Hade gott kunnat vara en dag till på helgen.

Igår kväll traskade vi ner till Sjöö's en runda. Molly hade varit feberfri hela dagen och snorade och hostade inte alls mkt så efter att ha kollat med dem så att det faktiskt var ok att vi kom eftersom Molly varit sjuk så gick vi ner dit en runda. Kollade på Melodifestivalen och kidsen busade. Molly var överlycklig över att få komma nån annanstanns än lägenheten och att få träffa några andra än sina tradiga föräldrar. De somnade gott i sängarna efter bus o lek och så kunde föräldrarna tragga och kolla på tv :)

Idag började dagen med städning för mig och Dick och sen badning för Molly. Vid 12 kom Dicks mamma med familj på besök. Käkade lite frallor och sen gick vi ut en promenad i det härliga vädret.



Molly har börjat att vilja gå mer än att sitta i vagnen. Igår gick hon från Chuck-fabriken och hem utan problem. Och idag (som ni ser på bilderna) ville hon också gå. Men hon fick lite lyx-skjuts (bli buren) ibland av Conny. Vi gick och visade var hon går på dagis och sen en runda och hem igen. Innan familjen åkte tillbaka till Blekinge så käkade vi spaghetti och köttfärssås. Gott!

Helt otroligt vad mycket som händer med de små liven nu. Molly traggar konstant just nu känns det som och vilken vilja den lilla kroppen har!! Och hon är en riktig liten bus-loppa. Massa hyss hela tiden.

Nä nu blir det sängen. Ska bli bättre på att komma i säng om kvällarna. Natti!!

Underbara vårdag

Vilket härligt väder att vakna upp till! Klockan 06:20 vaknade jag till Mollys ljuva stämma: Maaaaaamma...*tystnad*...paaapppaaaaa. Så då var det bara till att masa sig upp och göra välling. Vaknade inatt av att hon ropade: Baaapppeeeej! (nappen)..då hade hon lyckats slänga nappen i sin låda med böcker som hon har bredvid sängen. Efter att hon hade fått välling så la jag jag henne igen men hon låg bara och traggade..somnade inte så vid strax efter sju så hämtade jag in henne till oss istället...så fortsatte traggandet där inne. Hon är inte riktigt kry än..ingen feber nu på morgonen dock. Hoppas att det har vänt nu.

Blir nog en promenad i det fins vädret efter lunch. Ska även hämta ut ett paket från adlibris..beställade ett gäng böcker där till Molly på bokrean. Hon gillar böcker väldigt mycket nu. Hämtar dem och så ska man läsa och bläddra. Favoriten just nu är Den lilla lilla gumman av Elsa Beskow..den ska läsa hela tiden..inte bara en gång utan tre, fyra gånger.

Igår lunchade jag med Marie, Malte, Elin och Wiggo. Trevligt!! Och en stund innan jag skulle gå tillbaka till jobbet så kom även Ida-Therese Nerell med sin söta dotter. Gött att ta långlunch ibland. Kollade även ut ett smycke som Marie ska göra. Roligt med personliga smycken! Här hittar ni Maries hemsida.

På kvällen så köpte jag en smörgåstårta på Kvantum..blev så sugen så vi lyxade till det med det till kvällsmat och sen när Molly hade somnat kollade vi på Sherlock Holmes och Solsidan.

Idag blir det en lugn dag..ska som sagt ta oss ut på en långproemnad och sen blir det nog lite städning också.

Våren är här

Härligt härligt härligt med vår! Så skönt att gå ut en runda på lunchen och få sig lite energi. Sen är det ju bra att man jobbar mitt i stan också..lätt att hinna med en snabb shoppingrunda på lunchen också :) Märkte igår att Molly behövde fler pyjamasar så det fick bli ett 2-pack på Kappahl..så söta!

Molly är fortfarande sjuker..hade ingen feber på dan men ikväll var den tillbaka. 38,9 och snorig och hostar. Men hon är pigg och glad ändå..tokan! Lyckades lura i henne Ipren ikväll..hällde upp den i ett litet glas men den är så tjock så den gick inte att dricka men då tog jag hennes sked som hon brukar få D-droppar på och då gick det bra. Skönt att slippa tvinga i henne det idag iallafall.

Har två filmer som jag vill se nu..Alice i Underlandet och Nine..får se när det blir av.

Slänger upp lite bilder från after-skii festen som var för nån vecka sedan.





Sjuk liten loppa

Då var loppan sjuk..igen! Hon har inte varit en hel vecka på dagis på fler veckor nu! Men det är väl så det är när de börjar på dagis. Nu är det hosta, feber och snorig. De ringde från dagis..fick inte tag i mig..jag var på möte..så Dick körde och hämtade henne. Hädanefter ska jag meddela växeln att de får gå igenom bortkopplingen med samtal som rör Molly. Ringde dagis när jag kom tillbaka och då sa de att hon var jättehängig och att de hade pratat med Dick och han var på väg. När Dick hämtade henne så satt hon och hängde i famnen hos en fröken med napp och snutte. Hon lämnade napp och snutte (dagisnapp o snutte) och när jag ringde Dick så var de på väg upp i hissen och då hörde jag en liten loppa som skrek: -BAAAAAPPEJ!!!!! (napp) Stackaren :( 39,1 hade hon och fick en alvedon stolpiller men den bet inte på febern så innan hon gick o la sig nu ikväll fick hon ipren..fick och fick..fick tvinga i henne den..hon hatar verkligen att ta sånt..tror det är den dumma flytande alvedonens fel som bara rann ut hela tiden..nu har vi efter min systers råd köpt flytande ipren och panodil istället. De är mycket tjockare i konsistensen och är lättare att få i en loppa som slänger sig och skriker och slåss när hon ska få sånt..

Eftersom Dick hade hämtat Molly från dagis redan så passade jag på att köra inom Linda på Unge och kolla in de nya Geggamoja kläderna (och de andra också såklart) :) Skönt att denna gången åka dit utan monster-loppan! Sist vi var där så var hon sååå busig! Jag var genomsvettig!

Är supertrött idag också så nu blir det sängen..kan ju hända att Molly vaknar inatt..men då får Dick ta henne för han ska vara hemma med henne imorrn.

Dålig uppdatering

Så dålig jag är på att uppdatera!! Måste skärpa mig! (hur många gånger har ni hört det förr?)

Nu vill jag verkligen ha vår. Idag fick man ju värsta vårkänslorna när solen sken, så härligt!! Nu är det tråkigt innan snön har smält undan helt. Blött och slabbigt är inte min grej och mina skor tycker inte heller om det. Nu vill man börja använda ballerinas och fina sneakers! Vårjackan är redan inköpt och hänger här och väntar..ska bara köpa mig en scarfs eller nåt till den.

Helgen som gick var ganska lugn..i lördags var vi på väla/ikea (mycket folk!!!) och sen körde vi till Råå på grillfest hos Carro o Per. Mycket trevligt som vanligt. Molly var verkligen i sitt esse och röjde som bara den. Roligt att hon är så glad i andra människor. Hon blev nog lite besviken över att Pricken (hunden) inte var hemma..hon älskar ju djur.

Ord kommer mer och mer. Lite av det hon säger nu är varm (med en jätterolig betoning ibland), kall, Giggo (Wiggo), Ua (Tuva), katten, kiss (hmm), ot (ost), oggi (yoggi), hej hej (säger hon till alla hon möter nästan), ajaj (och så håller hon upp fingret fast att hon kanske har slått i tån) kaka (fågel), acka (jacka). Längsta ordet hon säger är ju Barbapapa :) Mamma har hon börjat att säga mycket mer nu denna veckan..innan har det bara varit pappa.

I söndags var vi i Mammarp och fikade hos Anna och hennes pappa. De håller på att tapetsera om i hans hus. Blir jättebra. Roligt att komma dit och kika lite..har inte varit där på evigheter!

Nä nu ska jag gå och lägga mig..är så trött!


RSS 2.0