Härliga vår!

Det är ju bara så underbart med vår. Synd bara att det blir så kallt på kvällarna...men men den som väntar på nåt gott!!

Igår var jag med jobbet på Cats och käkade. Var avtackning av en bygglovshandläggare som gick i pension. Var först lite mingel på kontoret med vin (jag körde dock så jag fick nöja mig med cider), snacks, frukt och lite tal från både stadsbyggnadschefen och byggnadsnämndens ordförande. Efter det trippade vi bort till Cats. Åt potatisgratäng, fläskfilé och kantarellsås..mmm! Och efteråt fick vi marängswiss som var gigantisk!

Idag var det sista gången på babysången. Det har varit väldigt mysigt så det är synd att det var sista gången. På fredag ska vi ha "uppvisning" och sen fika lite.

Var även inom Linda på fd Nappe en sväng. Kunde verkligen inte bestämma mig för vad jag skulle köpa så det blev att jag köpte både en rutig klänning, tillhörande leggings, vit- och rödrandig body samt ett par röda byxor som går att ha som shorts också...hihi. Nu får det vara bra med shopping för ett tag. Ska ta och rensa i hennes byrå och se vad som blir kvar..hon har växt ifrån mycket av det som finns där...så hon behövde faktiskt lite nytt. Märks att hon har tjockat till sig lite. Hon har inte små pinnaben längre, nu är de riktiga bebisben :)

Imorrn sägas det att det är Valborg. Vi kommer att ha lite besök här (Fredrik, Katta, Malte, Elin, Roger, Wiggo och Lucas). Ska bli trevligt! Har kollat ut nån paj som vi ska bjuda på..sen blir det vit chokladmoussetårta till efterrätt. Och sen blir det att vi travar ner till bålet och efter det blir det kanske lite mer vin och så :)

Nä nu ska jag sova. Ha en trevlig valborg!

Fullt upp

Helgen är en en gång över och denna helgen var en busy helg. I fredags var Molly hos kompisen Wiggo. De lekte ihop medans jag var och  klippte mig i stan. Hade gått bra men hon hade varit väldigt svårflörtad med leenden. När jag kom tillbaka hade Dick kommit hem från jobbet och stuckit ner till Sjöö's. Jag följde sen med Elin in till stan igen..shoppade lite på Coop och systemet. Hann även med en runda inom Marlene som låg och göttade sig i solen. På kvällen var det grilledags hos Sjöö's. Grillat och vin är aldrig fel!

I lördags var det avslutning på babysimmet. Mollys mormor och morfar var och kikade när hon plaskade. Det var skoj tyckte hon, smilade åt dem hela tiden. Sen var stora rutschbanan också igång så det blev ett åk för Mollys del. Hon åkte med pappsen..tyckte väl att det var sådär. Efter simmet var det lunch hos Sjöö's. Det bjöds på pyttipanna med ägg och grejer. Gott! Lunchen intogs ute i solen.härligt!! På kvällen packadevi in oss och Molly i bilen och åkte till Helsingborg. Var överraskningsfest för Emely nere på Gröningen. Var kallt och blåsigt men ändå mysigt med goa vänner, grillning och gott vin :) Åkte senare hem till Carro o Per där partajandet fortsatte med öl, kaffe o go chokladkaka. Var väldigt trevligt!

På söndagen åkte vi först upp till Halmstad och Brio-butiken där vi inhandlade lite grejs till Molly. Sen åkte vi hem till syrran med familj i Laholm. De håller på att bygga ut huset och det blir superfint! Där stannade vi tills kvällningen och blev bjudna på grillat (3:e dan i rad men det är ju så gott!). Jättegod sås hade Helena gjort..kommer dock inte ihåg allt som var i den. Vill gärna ha receptet sen syrran :) På vägen hem så körde vi inom mamma o pappa med grejer från Laholm. Molly fick välling  där och oj vad hon stojjade! Hoppade som en galning och tröttade ut både mig, mamma och Dick i armarna. Sen ville hon icke somna! Somnade inte förrens vi kom hem. Toka!

Idag har vi tränat som vanligt på måndagsmornarna. Molly käkade när vi kom hem och sen sov och sov och sov hon. Vaknade vid halv fyra, skönt för mig för jag fick mycket fixat under tiden.

Waaa...nu åskar det här! Fjantig som jag är så får jag lite panik när det åskar på natten..ihhk!!! Hoppas att det inte kommer så nära.

Nä nu ska jag sova. Natti!

Me and I

Idag hade jag klädesparty från Meandi. Var mycket trevligt och de hade väldigt fina kläder. De är dock rätt dyra..fast jag fick ju värdinnerabatt..mycket bra! Köpte ett par bruna byxor (Molly har såna i grönt och de är superbra) samt en tröja.

                         

Hade gjort 2 st kladdkakor till fika..fast jag hade bara behövt göra en för det blev en hel över!! Nån som har lust att komma och fika :)

Annars har vi mest tagit det lugnt idag..vi var ute en stund på promenad..gick och handlade och lite sånt. Sen städade jag och på eftermiddagen blev Molly väldigt mammig och ville bara vara hos mig..ville inte vara på lekmattan eller nåt sånt. När hon satt i stolen så sträckte hon armarna upp mot mig för att jag skulle ta henne och tog jag inte henne då så började hon att gråta. Det är ju mysigt för mamma-hjärtat att hon vill vara hos en och känna närhet..men jag antar att de små liven brukar ha nån sån period.  Man får ju dock ingenting gjort..hehe men så är det ju att ha barn :) Fixade en massa medans hon sov. Tycker dock att hennes sovrutiner har ändrats..innan sov hon en liten stund på förmiddagen och en längre stund på eftermiddagen men nu kan hon sova två gånger på eftermiddagen och sen blir hon trött väldigt tidigt. 

Nä nu ska jag sova. Molly är som en väckarklocka nu för tiden..hon vaknar nästan prick 06:20 varje morgon och vill ha välling..konstigt egentligen. Vällingen på kvällen är fortfarande ett mysterium..morgonvällingen fungerar utmärkt! Ska ju klippa mig imorrn också..skönt att bli av med lite..blir ju lite svalare eftersom jag har så tjockt hår. Ska nog köpa en toning också..var nån månad sen sist nu. Molly ska vara hos Elin och kompisen Wiggo under tiden :) Snällt att ni ville passa henne.  Natti natti!

Loppstatus: 6645g och 64cm

Var på BVC idag och Molly hade gått upp hela 645g och växt 2cm på 1 månad. Härligt! Var även 6 månaders kontroll och allt var toppen. Känns skönt att hon börjar ta sig nu..

Ikväll bjöd vi mamma och pappa på middag..blev lasagne. Jag, mamma och Elin stack sen ner till apoteket där det var PLUS-kväll. De pratade om barnsjukdomar m.m Sen fick man en goodiebag också..shampoo..duschcreme..ansiktskräm m.m Perfekt!

Molly var supertrött nu ikväll..inte gnällig eller så men hon somnade på typ 2 sekunder när jag hade lagt henne i sängen efter vällingen (som för övrigt inte fungerade idag heller). Frågade på bvc om de kanske visste varför hon krånglar så men det visste de inte..tyckte att det var konstigt att hon äter vällingen på morgonen men på kvällen stojjar hon. Får se om det blir bättre.

Nä det blev ett kort inlägg idag..är trött som bara den och börjar få riktig träningsvärk. Tack Elin! Godnatt!

Dadadadada

Dadadadaaa säger Molly hela tiden nu. Hon kom på att hon kunde säga så i eftermiddags och sen har hon kört på det spåret hela kvällen! Och emellanåt så skrattar hon ett jättelustigt skratt..typ som om hon själv tycker att hon är jätterolig. Man kan sitta i timmar och bara titta och lyssna på henne..hon har så mycket skit för sig. På tal om skit så har on börjar att fisa en massa nu. Och sitter hon i sin stol så tittar hon på mig och flinar när hon har släppt sig för så låter det ju extra mycket..busunge!!

Idag var det mamma-barn gympa. Elin körde ett Pump-pass idag..härligt för de stackars musklerna. Man behöver ju blir lite starkare. Tror att jag ska börja gå kontinuerligt på Pump sen..Mia och Thesse ni är väl också på? :) Efter gympan gick vi hem och käkade och duschade. Sen gick vi ner till Sjöös och sörplade lite kaffe och åt knäckemacka :) Hade med mig hemmagjort fruktmellanmål till Molly som hon glatt åt av. Även Emma, Thesse och Wille kom dit. Najs najs!

Blev grillat till kvällsmat..mumma!

Sitter och lyssnar på Dick..eller ja hans dator..han sitter och letar upp gamla Offspring och Green Day låtar..de är så bra..man kan dem ju utantill nästan.

Molly har börjat att trilskas med vällingen på kvällen..på morgonen fungerar det utmärkt men nu på kvällen så kastar hon sig bakåt i knäet på en och går upp i brygga och så håller hon på..sätter man in nappflaskan så käkar hon lite grann och gör så igen och sen käkar hon lite till och osv.. Läste nånstanns på nätet att det är rätt vanligt att de trilskas en del i början..hon var ju så duktig förra veckan. Ni som läser..hur gick det för er när ni introducerade välling?

Har hittat en dator som jag hade velat ha..mest för färgens skull :) Fin va?


Imorgon är det dags för BVC. 6 månaders kontroll. Ska bli roligt att se hur mycket loppan har gått upp och växt.

Nu ska jag inta sleepingmode. Natti!


Fixande och trixande

Dick har fixat med bloggen nu lite grann. Men han håller på att bli tosig på mig :) Jag är riktigt petig gällande designen..är det nån millimeter fel hit eller dit eller om färgen inte matchar perfekt så måste han ändra..han har fått ändra en massa gånger för att bilderna inte var precis så snett som jag ville..fetstilat hit och dit..mellanrum som ska fixas..storlek på rubrik och text m.m..han har suckat ett antal gånger :) Skönt att han står ut med mig..skulle jag gjort det själv hade det tagit längre tid :) Och tack darling för att fixar :)

Helgen har bara inneburit en massa slappande..skönt men ibland vill man att lite ska hända.

I fredags så var jag och Molly ute på promenad med Roger och Wiggo. Gick en hyfsat lång runda och varmt var det. Man är knasig som inte tar med en vattenflaska med ut när man går..borde nog göra det nästa gång. På kvällen så grillade jag och Dick..det var gott! Gick och la oss jättetidigt..typ halv tio.

I lördags var det babysim som varje lördag. Jag var inte med denna gången så Dick och Molly fick plaska själva med de andra föräldrarna och barnen. Gjorde ett skumt dyk som Molly inte gillade, hon blev ledsen efter det. Var ett överkurs dyk som var frivilligt. Är bara en gång kvar nu, nästa lördag. Då kommer nog Mollys mormor och morfar och kollar. Efter simmet var det lunch hemma hos oss med Elin, Roger och Wiggo. Vi fixade kycklingsallad, var om jag får säga det själv väldigt gott :) Kaffe och lite mörk choklad på det :) På eftermiddagen inhandlade vi grejer till att göra egen Sangria. Oj så gott det var! Satt ute på balkongen i solen och drack iskall Sangria..mmmm! Det var väldigt lätt att göra också..gjorde som Carro och Per brukar göra (tror jag) och blandade i en bringare en tredjedel rött vin, en tredjedel apelsinjuice och en tredjedel fruktsoda. Och i med lite tunt skivad apelsin och is. Nästa gång ska vi ha i en tunt skivad citron också. Riktigt enkelt och supergott! Vi tog av boxvinet som vi hade hemma men man kan köpa billigt tetravin på systemet för alla de andra ingredienserna tar ändå bort vinet karaktär så det kvittar om det är ett vin för 30:- eller för 300:- (har jag läst).

Idag vaknade loppan 06:20 och ville ha välling. Hon käkade hela och sen la jag henne i sin säng men där busade hon bara..sprallade och höll låda. Så jag tog över henne till oss i hopp om att hon skulle somna...men icke!! HOn bara busade och busade. Efter 2 timmars grejande så tog Dick över och gick upp med henne..så fick jag sova lite till. Snällt! Gjorde eget mellanmål till henne idag. Mixade banan, äpple och päron. Hon tyckte att det var lite konstigt först men sen åt hon glatt av det och ville bara ha mer och mer. I eftermiddags körde vi ut till Mollys mormor och morfar som kom hem från Kreta imorse. Bruna var de allt och verkade ha haft det väldigt skönt. Molly var på riktigt bushumör och skrattade gott åt morfar när han hoppade framför henne och sen när han gjorde ploppljud med munnen.

Nu ska jag sova. Ska ju upp och gympa imorrn. Godnatt!

Under konstruktion

Sidan är under konstruktion..ifall ni undrar :)

Första bettet

Ikväll så har Molly haft svårt att komma till ro. Vaknat lite av och till och velat ha nappen osv. Men rätt som det var hörde vi ett stortjut från sovrummet och hon var så otroligt ledsen, bara grät och grät. Dick tog upp henne och vi tog med henne till vardagsrummet. Jag hade henne i mitt knä och då ser jag värsta färska myggbettet vid ögat på henne. Så det måste ha varit en liten attans mygga som väckte henne. Vi har fönstret lite öppet för det blir så otroligt varmt här i sovrummet så det är där den lilla rackaren har kommit in. Aja myggan! Nu är hon lugn och har dragit snutten över huvudet (som skydd kanske? ;) ).

Imorse var vi på öppna förskolan. Var mycket trevligt! Molly smakade melon och det var mumsigt tyckte hon.

Efter lunch körde vi in till stan. Köpte några t-shirts och en solhatt till Molly på H&M för ett presentkort som jag hade. Gick sen upp till mitt jobb och hälsade på. Fikade och snackade med dem. Var skoj att träffa lite arbetskamrater och Molly trivdes som bara den. Smilade och busade :) Hon visade ingen tendens till att vara trött så när vi sen skulle hem satte jag henne i vagnen och då slocknade hon direkt så hon måste ha varit jättetrött. Fick lite datum att boka in för äventyr med jobbet..först är det avtackning för en bygglovshandläggare som går i pension, sen är det middag med en vår avdelning + en som gick i pension förra året och sen är det vår/sommar utfärd..är en heldag..får se hur vi löser det men det fixar ju sig säkert. Dick ska nog ta ledigt den dagen.

Ikväll var jag på Gangstarparty hos Elin. Handlade bara ett par shorts till Molly..funderade på en t-shirt också men det fick räcka med shortsen. Se bild nedan.


Wiggo fick likadana så de kommer nog att bli så söta så i dem :) De var väldigt mjuka och sköna.

Imorrn kommer det hit en kabelman kl 9:00. Har bytt från Boxer till Viasat så han skulle fixa med det. Så då får man väl vara uppe och vara anständigt klädd..antar att det inte är nån tio-poängare som kommer hit så man behöver ju inte anstränga sig så mycket :)

Nu snarkas det från alla håll och kanter här så nu får jag släcka ner här och börja peta (läs slå) på mannen brevid med ett av Mollys gosedjur..det är så perfekt för det ändamålet! En stor, lång och röd (inte för det har nån betydelse) flodhäst. Natti!

Är du här för att stanna solen?

Det är så skönt med sol!! Skönt att slippa alla vinterkläder..speciellt på Molly. Hoppas att det fina vädret håller i sig nu så att man kan vara ute.

Idag har varit bara en ren slappedag. Morgonen började med välling för Molly (började ju med det igår) och sen sov vi lite till. Gick upp och busade lite grann och på eftermiddagen gick vi ut och satte oss på gräsmattan vid dammen utanför vår lägenhet. Efter ett tag kom Helena och Leona med kidsen i vagnarna, de skulle ut och promenixa. Hade gärna velat hänga med men jag satt och käkade min nya favorit bestående av fil, müslimix bestående av apelsin, banan, mandel, russin och olika flinggrejer, frysta hallon och kanel. Det är mumma det! När de hade traskat iväg pratade jag med Elin och hon, Wiggo, Liam och Carro skulle ut och gå så de kom upp till mig och Molly och gjorde oss sällskap. Trevligt med sällskap..fixade lite kaffe och sen när vi satt och pimplade så kom Leona och Helena hem från promenixen så då gjorde de oss sällskap och vips var klockan halv sex och Dick kom hem från jobbet.

Ikväll har vi bara tagit det lugnt..Molly har varit lite gnällig..undrar om det är tänder på g eller vad det är..sist Dick skulle träna (tisdag idag och då är det innebandydags) så var hon också gnällig. Hon är väl trött på att bara hänga med morsan.hade nog gärna hängt med farsan lite. Men det får hon göra imorrn för då ska jag på Gangstarparty hos Elin så då ska hon vara hemma hos pappsen.

Imorrn bär det även av till öppna förskolan på morgonen kl 09:00 och sen på eftermiddagen ska vi in till mitt jobb (jobbar på Stadsbyggnadskontoret i kommunhuset) och hälsa på. Ska bli roligt att träffa alla. Var ju ett tag sen de såg Molly nu.

Idag beställde vi solskyddskläder till Molly från Tuga. Beställde dem från Lilla Mirakel.Det var rea så setet kostade endast 249:-..kostar egentligen 499:-..sen hittade jag en rabattkod på nätet som gav 20% på köpet..så det var riktigt bra! Är säkert förra säsongen färg eller nåt men det spelar ju ingen roll. Är en tröja och en kjol typ och så byxor under det. Se bild nedan.

Nu ska jag sova. Godnatt!

Grillning och härligt väder

Inatt höll loppan mig vaken ett antal gånger..satte nog i nappen ca 20 ggr efter att hon hade vaknat och blivit pipig. Vid halv åtta imorse fick hon ersättning av Dick och sen tog hand om allt pipande. Skönt! Fast hela dagen har blivit upp och ner idag för vi vaknade väl inte förrens kvart i tio hela familjen. Då brukar hon redan ha ätit gröt och vara påklädd och så. Låg och drog oss lite till, Molly verkade inte så hungrig för hon bara busade.

Efter frukost började vi att städa..både i lägenheten och på balkongen. Slängde alla döda blommor på balkongen från förra året..var t o m en stackare kvar sen förrförra året. Ska köpa lite nytt och sätta där ute..blir nog pelargonier tror jag. Tyckte förr att de var riktiga pensionärsblommor och det var bara gamla som hade såna..men nu är jag väl också gammal så nu gillar jag dem :) Fast de kommer säkert att dö..är så kass på att vattna.

När vi var färdiga med städandet handlade vi på Hemköp..karré, potatisgratäng, sallad och glass :) Carro, Per och deras hund Pricken kom vid 17:40 tiden. Vi grillade och det var sååå gott! Första grillningen för iår är nu avklarad. Vi låste in katterna i datorrummet så Pricken fick vara i fred i vår lägenhet. Fritz hade nog annars käkat henne med hull och hår..han är inte riktigt glad i hundar. Gick jättebra och Pricken var så duktig. När Molly hade somnat så somnade Pricken vid hennes fötter. Gulligt värre :)


Var en mycket trevlig kväll med gott sällskap :) Drack en iskall San Miguel-öl idag..mums vad gott det var! Fast jag gillar bara att dricka typ en eller två öl..sen blir det kvalmigt tycker jag. Snackade även om att göra egen Sangria..Carro och Per brukar göra det så vi ska nog testa det också. Gott att  ha en bringare sånt i kylen i sommar..men oj så farligt..får hålla fingarna i styr så man inte går och smuttar på en sån hela dagarna.

Loppelådan nästa! Natti!

Påskfirande

Fredagen bjöd på härligt solsken så vi var ute större delen av dagen. Gick ner till fam Sjöö med ett lite kläder som Molly lånat av Wiggo. Där var Marie och Ante, trevligt att träffa dem. Sen gick vi upp till Ivars och käkade mjukglass..gottigottgott!! Jag och Dick traskade sen upp till brorsan men där var ingen hemma så vi gick till Hemköp och inhandlade kvällsmat. Blev varm smörgåstårta. Gick och la oss tidigt..var trötta som bara den..var nog allt trippande i solen.

Lördag vid 11 så körde vi mot blekingelandet igen. Denna gången bar det av till Lyckeby (typ förort till Karlskrona) där Dicks pappa med familj bor. Även Dicks styvmammasmamma, Dicks farmor och Tettes pojkvän Jimmy var med och såklart Tette och Jimmys hund Gimli. Var riktigt trevligt! Det bjöds på kroppkakor med alla tillbehör och supergod efterrätt bestående av pannacotta som Ida hade gjort. Gott!! Var rätt sega sen så vi satte oss i solen och pimplade vin och sen gick vi ut på en promenad, kollade in det nya området som ska bebyggas. Synd att de bara hade börjat att schakta..hade varit roligt att se vilka husfirmor som bygger där (arbetsskada). På kvällen blev det slappe framför TV:n, såg Robinson och filmen som var eftråt. Molly var jätteduktig hela dagen, blev bara ledsen 2 ggr..ena gången när hon slog sin leksak i matbordet och fick tummen under så den klämdes..andra gången när vi bar upp henne i sängen på kvällen och hon kom på att hon faktiskt var jättehungrig.

Idag vaknade vi av att Molly krafsade på sängen, skulle bara kolla vad hon hittade på och lutade mig fram lite och typiskt så såg hon mig och blev helvild..sprattlade och tjoade och tjimmade. Så det var bara till att ta upp henne :) Käkade frukost och vid 11:30 var det middag hos Dicks farmor. Blev porterstek, oj vad gott det var. Funderar på att testa göra det nån dag. blir väl inte lika gott dock. Körde hemåt ochvar i Tyringe vid 15. Körde direkt till Sjöö's och där var även Lollo och Erik och sen kom Jenny och Chrille också...var bara Anna och Daniel som saknades. Var roligt att träffa dem..var så länge sedan!! Är alltid lika roligt att träffa dem..härligt att vi alla umgås fortfarande efter typ 14 år (som jag har känt er..ni andra har ju känt varandra längre). Kvällen har det varit slappe..ska nog snart hoppa ner i loppelådan..man blir trött av att vara på resande fot :)

Oh happy day!

Idag har varit en sån där slappedag..har inte gjort mycket vettigt idag. Bara slappat och myst och busat med Molly. Jo förresten, jag tog en runda med dammsugaren  efter att katterna hade haft slagsmål imorse..blir ju tok mycket hår överallt. Skulle skaffat sånadär nakenkatter eller vad det heter..men hur mysiga är de att klappa?

Igår var vi först på frukost hos Annelie och Liam. Annelie är Elins jobbarkompis så hon och Wiggo var ju också där. Var mycket trevligt! Efter frukosten gick vi en runda bortom ÖoB och sen hem igen. Kidsen fick mat och sen fick vi slänga in ungar, vagnar och allt annat tillhörande i bilen och snabba oss hemåt. Jag skulle få besök kl 14 av Anneli, Emilia och Eliaz. Det var också väldigt trevligt. Emilia ville att Molly skulle sova hos dem för hon hade faktiskt tid till det som hon sa :) Sötis!

Hela eftermiddagen och kvällen har vi varit hos Mollys mormor och morfar. Dick har tvättat och polerat bilen..tar ju flera timmar. Den blev riktigt fin!

Nä idag hade jag inte mycket att rapportera, ska sussa nu. Hörs o ses! Ses vi på Blåkulla idag?? :)

Walking on sunshine

Idag har det blivit mycket walking av! Mina stackars fötter misstycker men de bryr vi oss inte om för oj så härligt det var att gå idag. Vid 10 idag gick jag och Molly, Thesse och Wille, Leoan och Benton och Helena och Frans en runda uppe vid slingan. De hade en bra runda som de brukar gå..man går inte så mycket på slingan utan kommer ut på nån annan väg. På eftermiddagen var det fika hos familjen Nilsson/Strandberg som gällde så då blev det promenad upp till Stenberget. Käkade mumsig fruktsallad och kidsen lekte lite. Vid 16 gick vi hemåt igen och vi gick nerom byn för att hämta ut paket på torgkiosken och så handlade vi kvällsmat också. Idag blev det spaghetti med en sås på créme fraiche, lök, champinjoner och bacon. I ena paketet som vi hämtade ut fanns det kläder från Me&I och i det andra en jacka till mig från H&M..jackan åker dock tillbaka direkt..satt inget bra på mig. Kläderna från Me&I var dessa:

                    

Ikväll har det varit lite städning på schemat och sen är det ju tisdag så då tränar Dick innebandy. Loppan blev väldigt tjurig när han skulle åka. Var jätteledsen och gned sig i munnen så jag undrar om det är tänder på intågande? Tog febern men det hade hon ingen. Ingenting passade henne..ville inte vara i min famn och ville inte ligga i gymmet eller nånstanns överhuvudtaget. Gjorde ersättning och sen somnade hon vid 20-tiden och har sovit sen dess. La henne i resesängen i vardagsrummet för jag skulle dammsuga i sovrummet så sen blev det till att flytta henne när vi skulle gå och lägga oss men det var inga problem..fortsatte att sova när jag bar in henne. Nu är det sleepingtime! Natti!

Underbart väder

Härligt väder det är! Hoppas att det håller i sig nu..vill inte ha tillbaka vintern. Nu vill vi ha solsken, ballerina-skor och vårjacka!

Idag var det dags för mamma-barn gympa. Elin körde hårt med oss som vanligt, härligt efteråt. Nästa måndag är det röd dag så då är det ingen gympa..får ut och gå en powerwalk istället den dan.

Efter gympan gick vi hemåt och käkade middag. Molly åt sin favvo-rätt..Biff Stroganoff. I en obevakad nano-sekund så satte hon ner handen rakt i maten och såklart upp med hela handen i ansiket och sen tog vi tag i haklappen och körde runt den lite i ansiktet också..resultatet ser ni nedan:


När vi hade rengjort loppan så gick vi ner till Matlusten och handlade lite fika och mötte upp Elin och Wiggo. På vägen hem kom vi fram till att vi skulle gå hem till fam Sjöö istället för att sitta vid Kuran..men när vi kom dit skymdes solen av alla träden..aja så kan det vara..mysigt var det iallafall och kidsen hade det skönt på täckena med en filt över sig. Tillsist blev det dock för kyligt så vi gick in och busade lite istället. Molly körde sina vårskrik och Wiggo övade på att ta sig runt på golvet. Snart kryper han säkert!

Väl hemma igen så firrade jag middag bestående av panerade kotletter och klyftpotatis med zucchini, paprika och aubergine. Var väldigt gott! Stjärna i kanten till mig :)

Idag fixade vi även så att Molly har sittdelen i vagnen nu..ska testa och se hur det går. Funkar det inte så byter vi tillbaka och så får hon göda till sig lite. Hon kan nog tycka att det är roligt att se sig omkring..nyfiken som hon är.

Nu ska jag sova..kanske att jag och loppan hänger på mammorna som promenixar imorrn på slingan. Hade varit skönt. Får se hur dagsläget ser ut. Natti!

Härliga vår

Åh vad det är härligt med vår! Blir ju så lycklig!! Jag och Molly hälsar denna veckan extra välkommen för denna veckan jobbar pappa Dick bara 4 dagar..tjooohoo vad roligt!

Helgen som varit har inneburit en massa roligheter. I fredags när jag och Molly ändå var ute och promenerade så gick vi inom Anneli med familj och fick en kopp kaffe, sen bar det av hemåt i en rasande fart för vi skulle följa med Dick in till stan när han besiktigade bilen. Vi gick på Maxi medans han var på besiktningen. Körde till Mollys mormor och morfar där syster med familj och Malte också var. Fikade ute i solen (HÄRLIGT!) och därefter stack vi hem igen och duschade och gjorde vid oss på 40 min..bra jobbat fam Nordström/Selander! Studsade på lätta fötter ner till fam Sjöö där även Thesse, Jocke, Wille, Louise och Tobbe var. Var riktigt trevligt!! Spelade spel och åt gott..och jag drack vin för första gången på över 1 år...så gott så!

Lördagen bjöd på babysim som vanligt och det gick bra. När vi gjorde björnen sover så siktade Wiggo in sig på Mollys öron men hon gjorde en fuling tillbaka och la handen bak ryggen på honom och knep till..de är så söta :)
Vid 13-tiden stack vi iväg till blekingelandet. Var firande av en 50-åring och en 20-åring som stod på schemat. Vi var på kina-restaurang inne i Karlskrona och käkade..mums mums..men oj vad mätta vi var. Molly var så duktig så och satt i en stol och busade. Robin placerade sig inte alls strategiskt..han satte sig vid hennes sida och fick plocka upp leksaker stup i kvarten..men det hör väl till när man är farbror :) När vi kom hem tittade vi på lite filmer från när Dick, Robin och Jonna var små. Dick han snackade som bara den och sa så roliga saker.

Inatt sov vi i Jonnas rum och Molly hade sin resesäng och jag och Dick delade på Jonnas 120-säng. Jag la mig längst in..hihi..så Dick fick gå upp de 2 gångerna som Molly ville ha nappen. Vi vaknade vid 8:30 av att Molly låg och skrapade på kanterna på resesängen..att känna och skrapa med händerna på olika material är inne just nu. Jag pallade mig upp och tog med loppan ner och fixade gröt. Sen var det bara bus med faster och farmor som gällde. Dicks gudmor med sambo kom på besök och fick träffa lilla loppan. Det lever de nog länge på för det kom ett och annat smile från loppan :)

Vid lunch traskade jag och svärmor ut på en promenad..tänkte att Molly kunde sova men nja..tog väldigt lång tid innan ögonen gick igen. Var ju så många roliga träd att titta på. Gick till medelhavet (en sjö) och sen tillbaka igen. Käkade sen smörgåstårta och vanlig tårta eftersom Robin fyllde år idag och Conny på onsdag. Väntade sen på att Connys släkt skulle komma men tillslut så fick vi börja att packa ihop grejerna för att åka hemåt. 15 min innan vi körde så kom de så de fick inte träffa oss så länge. Får bli längre stund nästa gång.

Bilresan hem gick bra denna gången, Molly vaknade när vi körde in i Tyringe och var så busig. Höll på med en massa tokigheter ända tills hon skulle sova igen i sin säng. Hon ville icke ha täcket på sig, så fort man la på det så satte hon upp fötterna och föste bort det så nu ligger hon och sussar utan täcke.

Nu ska jag sova. Natti natti!

RSS 2.0