Ska det vara så j*kla svårt??

Ja precis..ska det vara så jäkla svårt att ta på sig en reflex? Våndas varje dag när jag ska köra till och från jobbet i dessa mörka och regniga tider..rätt som det är går det bara ut en människa ut på övergångsstället utan reflexer. Nä fy..på med reflexer säger jag bara..billig livförsäkring!

Imorrn är det äntligen dags att se New Moon..åhh vad jag har längtat! Kommer säkert att bli helt frälst och längta ihjäl mig till film nr 3..som kommer 30:e juni 2010..låååång väntan! Vill även se 2012..den verkar också bra. Molly ska vara hos sin mormor och morfar under tiden vi är på bion..blir hon nog hur glad som helst av att träffa dem.

Molly är så rolig nu..har börjat att härma en jättemycket. Säger man hur låter ugglan så säger hon hohohoho..ser hon en annan fågel säger hon också hohohoho..hehe. Lejon kan hon också..grrrrr! Idag trillade hon nerför sängen..hon skulle sätta sig ner och hade inte riktigt koll på att hon var så nära kanten..fick precis tag i hennes ben och som tur var så låg det kuddar nedanför sängen så hon hamnade på dem..blev mest rädd. Annars är hon jätteförsiktig när hon är i sängen och klarar galant av att både gå ner och upp. Soffan kan hon också (med lite möda) ta sig upp i. Häromdagen när jag kom hem så kom Dick gående med henne, höll henne i ena handen och när hon kom fram till mig kastade hon sig runt halsen på mig och kramades...då smälter mamma-hjärtat.

Tänderna har börjat att poppa upp i en rasande fart i lilla Molly-munnen. Inatt var hon lite gnällig..var nog för att en tand hade poppat upp..fanns inte där igår..imorse var den där. 3 tänder uppe och två nere..men man ser att fler kommer inom det närmsta. Har fått tid för vaccination på henne också..7 december är det dags.

Nä nu ska jag ta en kopp te och slappa lite i soffan. Imorrn är det utbildning 9-16 och sen bio 18:30.

Natti!!


Längesedan

Nu var det ett tag sedan igen! Måååste skärpa mig!

Vad har hänt sen sist? Jo Marie och Ante har fått en liten Malte! I torsdags kl 04:19 kom underverkt till världen, 4285g och 52,5 cm lång. Ska bli så skoj att träffa den nyblivna familjemedlemmen.

Jag och Dick tog svininfluensasprutan i torsdags..kändes ingenting att ta den men fy f*n vad ont jag hade i armen i fredags. Kändes som om jag hade blivit misshandlad, värkt och brände konstant. Dick hade inte alls så ont men han fick feber och halsont som var borta på fredagskvällen. Gjorde lite mindre ont i lördags i armen men den var svullen och röd..såg att den var svullen genom tröjan t.o.m. Idag känns det bara som ett blåmärke och lite svullet samt att man känner en stor knöl. Aja, är väl bättre att få lite såna biverkningar än att få influensan. Verkar som om Molly snart ska få en kallelse för sprutan också.

I fredags var det dags för tjejfest med girlsen på jobbet! Var hemma hos Karro och det var superskoj! Dick kom och hämtade mig vid 00:15..skulle ju ändå upp dan efter i tid.

I lördags åkte vi till blekinge på förmiddagen. Skulle hälsa på Dicks pappa med familj i Lyckeby. De har flyttat till ett radhus i väntan på att de ska bygga nytt hus. Var jättemysigt och precis lagom. Molly stormtrivdes och höll låda hela helgen. Hon fick sina 1 års presenter..jättefina var de! Klänning, body och en djur-keyboard samt pengar. På kvällen käkade och drack vi gott! På söndagen var det dags för söndagsmiddag hos Mollys gammelfarmor. Plommonspäckad stek, potatis, sås, brysselkål och ärtor...sååå gott! Sen äppelpaj på det!

Körde hem vid 15-tiden och körde direkt till familjen Sjöö och träffade Anna och Daniel. Mysigt! Molly fick 1 års present av dem också. Jättesöta jeans och body samt en lurvig vit mössa med öron på..hon är så gullig i den!
Roligt att träffa dem!

Idag var det dags för jobb igen, var lite seg imorse och tog en halvtimmes sovmorgon. Hade administrativt möte i eftermiddags..kommer kanske att hända lite..kanske stoooor omflyttning av alla..isåfall ska jag och min avdelning in i andra korridoren..hoppas isåfall på utsikt mot torget :) Och imorrn förmiddag e det möte med byggavdelningen..kanske ska hamna några såna arbetsuppgifter på oss..spännande att se vad..och nästa v ska jag och en till på min avdelning lyssna på en EU-samordnare..är det intressant så ska kanske jag tacka ja till att vara EU-kontakt på vårt kontor.

Men nu är det dags för sängen...sova sova sova!!

Första klippningen

Då har Molly varit hos frissan för första gången. Dick klippte sig idag och passade då på att klippa Molly också. Bort med babyhåret! Så nu kan det nya växa på lite bättre. Molly hade traggat på som bara den hos Mia och ville upp till henne efter att de var klara. Sen hade hon gjort slängpussar när de skulle gå. Hon har varit vääääldigt generös med sina pussar idag..har nog fått ett tjugotal under kvällen...av varierande kvalité..vissa dyngblöta med gapande mun vissa där hon snörper ihop munnen och ger ifrån sig ett smackljud efteråt. Sötnos!

Mat åt hon bra även idag..käkade rester till lunch..stuvade makaroner och falukorv och ikväll var det Crispies fisk med kokt potatis och romsås. Hon åt 2 potatisar och 1 fiskbit, romsås och grönsaker. Dick hade fått nåt laxrecept av Mia som han sa att han ska testa på mig..är skeptisk..men man vet ju aldrig. Gillar inte sån tjock lax...bara tunt skivad..sån man har med gravlaxsås.

Molly trillade innan ikväll igen..precis samma tillvägagångssätt som sist..men denna gången utan blodflöde. Däremot en fläskläpp.

Hade möte med Mia (en annan Mia) på jobbet imorse..gick igenom PersonecP (tidsredovisningsprogrammet)..har börjat att lära mig det nu. Skönt.. Man är riktigt inne i jobbet nu.

Nä nu ska jag snart fixa här lite och sen sängen. Ska ta vaccinations sprutan imorrn em. Hoppas att man inte blir alltför kass av den.. Vissa ha rju varit dåliga i upp mot en vecka och vissa har inte känt nåt alls..jag hoppas på det sistnämnda för på fredag är det partaj hos Karro med jobbegirlsen!

Trötta ögon

Idag är det trötta ögon..har suttit halva dan med att lägga in info om sökande till en tjänst som planhandläggare hos oss i ett word-dokument. Tills sist blir man ju helt snurrig! Annars har det varit rätt lugnt på jobbet idag..

Kollar runt på julklappar till Molly..lutar åt en hopphäst och nån leksak kanske...får se. Såg lite skojiga grejer i toys r us-katalogen.

Tänk vad tiden går snabbt..redan onsdag imorrn och då har man jobbat 1½ vecka..helt sjukt! Dagarna bara flyger iväg..snart e väl Molly 15!

Molly har börjat att släppa ena handen nu när man går med henne..hon var överlycklig när jag kom hem och hon och Dick skulle visa det. Sken som en sol! Hon har har ätit jättebra nu de senaste dagarna. Igår käkade hon köttbullar, potatis, brunsås och kokta grönsaker..riktigt gott tyckte hon! Och idag mumsade hon i sig 3 falukorvs bitar, ett gäng stuvade makaroner och grönsaker. Får se vad pappsen lagar imorrn. Jag har lyx här hemma nu..maten klar..fixar och donar i lägenheten. Skönt att slippa allt sånt på kvällen..men i januari är det andra bullar när loppan ska in på dagis.

Nä nu ska jag i säng. Molly vaknade halv fyra inatt och skulle ha välling..Dick firrade och sen somnade hon i våra sängar..när min klocka ringde 06:10 så sov hon fortfarande hos oss..Dick lyfte över henne och sen hade hon sovit till åtta.


Tävling

Tänkte bara tipsa om en tävling som pågår hos Lilla Nova K..se nedan

Klicka här för att komma till Lilla NovsK's hemsida och tävlingen.

Helgen över

Då var denna helgen över. Har jobbat 1 vecka..känns bra faktiskt. Var lite nervös över att komma tillbaka men det har varit roligt än så länge.

I torsdags var vi ute med Mia (min vikarie) och käkade och bowlade på Zuperbowl. Var skoj!

I fredags var jag supertrött fast att jag inte drack nåt i torsdags. Var riktigt jobbigt att gå upp. Var ute på lunchen en runda och hittade ett par leggings som jag letat efter jättelänge..såna som ser ut som läderbyxor typ. Så de fick följa med hem. När jag kom hem så kelade jag lite med Molly och sen skulle jag gå in i sovrummet och hon kröp efter..när jag vänder mig om kommer hon i en rasande fart och får in armen under sig och halkar och trillar rak ner i golvet med munnen. Ramaskrik från henne uppstod och jag tog upp henne och gick ut i köket till Dick..han bara tittar på mig och säger -hon blöder ju!! Då rinner blodet ur munnen på henne, både hon och jag blev helt blodiga. Lyckades stoppa blödningen och vi spolade nappen i kallt vatten flera gånger som hon kunde sutta på. Tänderna såg ok ut och Dick fick tag i sjukvårdsupplysningen senare på kvällen och de tyckte inte att vi behövde åka och kolla det. Men det var läskigt! Sen kom Roger och Wiggo och vi käkade tacopaj och drack vin.

I lördags gjorde vi inte mkt på dan, promenixade och slappade. Sen vid halv sju lämnade vi Mollan hos brorsan, Katta och Malte. De skulle passa henne medans vi var på baluns i stan hos Erica och Anders. Det hade gått jättebra! Och festen var också trevlig, stort och mysigt hus de har skaffat! Skoj att träffa alla, man träffar ju inte alla så ofta längre..blir ju så. Drack vitt vin men usch o fy och blä vad det är räligt att "festa" på..drack nog bara 3-4 små glas..sen fick det vara nog...smaken stod mig upp i halsen. Ett glas är gott ibland men annars håller jag mig till rödvin.

Idag har vi mest slappat och promenixat. Körde ut till mamma och pappa en runda på em och sa grattis till pappa på fars dag. När vi kom hem vid 19 så slocknade Molly direkt! Var jättetrött. Imorse vaknade hon redan 05:30 och sen somnade hon om och sov till 08:45. Det tackar vi för..vi var lite trötta idag.

Nä då är det snart dags för sängen..ny jobbevecka börjar imorgon! Längtar tills nästa helg..tjejfest med girlsen på jobbet på fredag och på lördag drar vi till Karlskrona.

Anna rekommenderar

Kom precis på att jag har tänkt rekommendera tre saker..

Den ena grejen är ett wax som heter TIGI Bed Head Hook-Up Mousse Wax. Det är en mousse-wax som passar iallafall mitt tjocka och bångstyriga hår perfekt! Det ger lockarna hållbar form och man behöver inte ta alls mycket för att det ska funka. Perfa!

 

Den andra grejen som jag vill rekommender är en toppenbra hemsida där jag alltid beställer mina hårprodukter. Den heter Lyko.se. De har ofta bra kampanjer och har många märken. De har fraktfritt över 300:- och är supersnabba med sina leveranser och om paketet inte är alltför stort får man det hem i brevlådan! Jättebra! Oftast har jag fått produkterna dan efter att jag har beställt.

Det tredje jag vill rekommendera är också det en hemsida eller rättare sagt en blogg. Hon som har bloggen vann kladdkake-SM iår och har en massa bra recept på sidan med blider och så. Min goda sida heter bloggen.

NU är det natti natti!


3:e dan

Nu har jag jobbat 3 dagar, känns jättebra faktiskt. Dagarna går så fort! Sen hinner man med bus och mys på kvällarna. Maten har varit klar varje dag man kommit hem..hehe. Igår bjöds det på hemmagjorda hamburgare vilket inte var Mollys favorit mat..och idag bjöds det på fiskburgare från fiskbilen, pressad potatis, kokta grönsaker och romsås. Det var desto godare tyckte Molly. Imorrn får de käka själva för då ska jag ut med min avdelning på jobbet och först bowla på Zuperbowl och sen käka där också. Dock så måste jag köra så det bli inget alkoholintag för min del. Ska bli skoj att bowla! Hade först tänkt gå till Harry's och göra den dära musikquizzen och sen käka där men där skulle vara whiskeyprovning så det gick inte. Får bli en annan gång.

Molly har varit superduktig med att somna på kvällarna nu..kan kanske bero på att hon knappt sover något alls på dan. När jag var hemma kunde hon sova i 1½ timme men nu har hon bara sovit typ 20-40 min om dagarna..busar med pappa tror jag :) Men hon är pigg och glad på kvällarna så hon kanske inte behöver så mycket sömn. Inatt sov hon från 19:00-06:30 utan att vakna en enda gång.

Bjussar på några bilder på vår lilla sötnos.






Bild nr 1 och 4 har Dick tagit, bild nr 2 och 3 har jag tagit och bild nr 5 har Helena tagit. Ne nu är det dags att sova..fast första föna håret sen jag duschade..annars kommer det se ut som ett stort fågelbo imorrn när jag vaknar.

Underbara

Tittade igenom lite bilder idag och hittade denna godbiten på Molly och Wiggo på Mollys dop 2009-02-08. Är de inte söta? Är Per Sjöborg som tagit bilden..nära vän och väldigt duktig fotograf..kolla gärna in på hans och Carros hemsida.


Första jobbedan avklarad!

Då har man börjat att jobba igen. Första dan avklarad. Det gick bra, fick en del gjort ändå. Man kommer SNABBT in i jobbrutinerna igen.. Många som ville prata lite och hälsa en välkommen tillbaka, roligt! Jobbade mellan 08:00-16:30 idag men imorrn är tanken att vara på jobbet vid 07:00 så att man kan gå hem i tid. Det är infört besöks- och telefontider på jobbet nu..skönt! Telefonerna behöver bara vara öppna mellan 10:00-12 och 13:00-15:00..det underlättar mycket! Då hinner man jobba undan en del innan det börjar att ringa och det börjar komma in folk..bygglovshandläggarna kan jobba undan på ett helt annat sätt. Ska nog försöka sitta med personaldelen när telefonen är avstängd och sen göra expediera bygglov m.m på resten av tiden..

Molly och Dick var på öppna förskolan idag, hade gått bra förutom att Molly hade slagit Wiggo i huvudet så han blev ledsen..aja baja Molly! Sen hade de promenerat i ösregnet..tokar! Maten var färdig när jag kom hem, spaghetti med köttfärssås..mumsigt!

Ikväll så slängde Molly bort skorna från skohyllan och klättrade upp på den och satt där en stund..sen klättrade hon ner igen och upp igen..så höll hon på hur länge som helst. Busfia! Hon är en riktig klätterapa..upp och ner från sängarna går på ett kick!

Nä nu väntar snart sängen! Natti!

Imorrn är det dags

Då börjar jag att jobba imorrn efter lite mer än 1 års föräldraledighet. Man har delade känslor..både roligt och spännande..men samtidigt har detta året gått så fort och vi har haft det så mysigt så man kommer att sakna det. Men nu ska Dick vara hemma och mysa med henne...och ha maten klar när hans arbetande sambo kommer hem från jobbet :) Det har ju en annan haft för det mesta när han har kommit hem :)

Idag var vi uppe ganska tidigt..Molly ville inte sova mer än till kl 07:00 idag så efter busande hela familjen i sängen så Molly skrattade så att hon nästan kiknade så var det dags att gå upp och käka frukost. Vi har bestämt att vi ska införa en ny tradition..på lördagsmornarna så när Molly vaknat så ska vi klä på oss (kan vara bra) och gå ner till byn och handla frallor och mumsigt pålägg..säger vi nu..får väl se hur det blir men tanken är iallafall att vi ska göra så.

Efter frukost så fixade vi i lägenheten och slappade. Sen vid 12-tiden gick vi ner till Sjöö's. LOllo och Erik kom sen också och vi blev bjudna på riktig söndagsmiddag..köttfärslimpa, potatis, brunsås, bönor, ärtor och morötter och lingon. Riktigt riktigt gott!! Och sen efter det var det marängswiss, mätta som bara den blev vi. Tack för en jättegod middag Sjöö's! Efter mycket catching-up så var Lollo och Erik tvungna att bege sig hemåt till Stockholm igen..en 6 timmars bilfärd väntade dem. Vi promenerade en runda upp till Hemköp och inhandlade lite och sen gick vi hem. Har inte gjort många knop nu ikväll..bara busat och kramats med Molly. Hon har varit riktigt gosig ikväll. Och så har vi bytt sängkläder och bytt sida i sängen så nu ligger Dick närmast Molly..hans tur att ta henne om nätterna ifall hon vaknar..samt göra vällingen på morgonen i veckorna då såklart. Ska fixa till datarummet så hon ska flytta in där sen, hon störs nog lite av oss..typ snarkningar (!) och väckarklockor m.m Datorerna ska ut och likaså skrivbordet. Byrå och bokhylla ska vara kvar och sen ska jag fixa en myshörna till henne. Leksakerna ska också in där..ligger i hela vardagsrummet förtillfället. Men det är så det är just nu.

Nu ska jag hoppa i loppelådan.

RSS 2.0