Blekingeland

Är just nu i Blekinge..rättare sagt i Jämjö som ligger utanför Karlskrona. Dicks mamma med familj bor här och nu har jag, Dick och Molly invaderat huset och tänkte spendera lite semester här :)

Hade tänkt att köra direkt efter lunch idag men vi kom inte iväg förrens halv tre..hade lite att fixa med innan. Jag körde halva sträckan sen höll jag på att somna så då fick vi byta. Blev så sjukt trött..skyller på vädret. Somnade gott i baksätet sen..vaknade när vi hade 1 mil kvar. Gött! Molly blev som galen i Zicco (hunden), hon skrattade och tjoade och höll på. Sover i Jonnas (Dicks syster) rum..hon den stackaren får sova i datorrummet...fast hon har valt det själv..snällt av henne. Jag är ju allergisk mot hundar och i hennes rum får inte hunden vara så här går det ganska ok att sova.

Igår var det mamma, pappa- och barnträff hos Leona, Pierre och Benton. Det var väldigt trevligt. Grillade och drack gott. Dick hade fixat marinaden till våra karrébitar..var väldigt lyckad kombo..whisky, soja, timjan, rapsolja och grillkrydda..mmm! Leona hade bakat världens godaste brownies och kladdkaka till efterrätt. Satt ute hela kvällen och det var en helt underbar kväll, blev lite kyligt på slutet men med filtar och jackor fixades det lätt. Molly somnade ute i vagnen och sussade sött i carporten..låg inbäddad i tjockt täcke, regnskydd och myggnät :). Hon var så trött när vi kom hem och skulle ta över henne till sängen..hon hade gärna sovit ute hela natten.

Nä nu ska jag sova..imorrn bär det av in till Karlskrona-city för en liten shoppingtur..kanske och glassätning på Glassiären (ett måste när man besöker Karlskrona). På kvällen blir det grillning och firande av svärmor som fyller 49 år.

Godnatt från "fel kust" som syrran säger :)

Marknad och tebods besök

Idag bar det av till Hästveda marknad med mamma och Molly. Var riktigt mycket folk där idag..trodde att de flesta skulle ha varit där igår..men så var icke fallet. Förundras över hur mycket skräp det säljs på marknader egentligen och att folk handlar hur mycket som helst. Det enda jag köpte var en munk med choklad och nötter på (som för övrigt var supergod) och bigaråer. Vi gick igenom det ganska fort och man blir mätt på det snabbt..är ju samma stånd kommer ju igen hela tiden. Aja..är ju lite tradition att åka dit.

När vi kom hem igen så hämtade vi upp pappa också och körde mot Markaryd..sen efter små små vägar som inte var större än en cykelväg typ så kom vi fram till Teboden i Stockhult. Kan verkligen rekommenderas..var himlans mysigt och god fika..tog scones och chai-te. Mmm..sconsen serverades med ost och lemoncurd..lemoncurd måste vara en av de godaste sakerna som finns..var tvungen att köpa hem en burk..så nu ska här lagas scones..så kom gärna på fika nån dag och käka scones och te :) Köpte med mig chai-teet hem och så köpte jag även ett te med smak av kokos och ananas..luktade gudomligt!! Är ju inte jättebarnvänligt..står upprade tekoppar och tekannor lite överallt (i lagom höjd för barnahänder) och i affären fanns där en kanna som kostade ca 500:-..inte roligt att välta ner en sån..är det fint väder så att man kan sitta ute är det ju toppen. Fanns barnstolar där och även ett skötbord på toaletten på ovanvåningen. Ägarna var danska..men trevliga ändå :)

Provade de två alternativen som jag hade inför lördag..antingen en rosa klänning från bubbelroom eller en lila klänning från only..blir klänningen från only. Dick gillade den bäst också. Ska bli mysigt att åka på bröllop och att få sova på hotell :) Var ganska komiskt dock..frågade Lina idag vilken fotograf de skulle ha och de ska ha Emelie Ohlsson..har läst hennes blogg i flera år och hon verkar vara väldigt trevlig och tar underbara foton.. Har faktiskt funderat på att kolla med henne om tid till att fota Molly..men vi får se.

Nu ska jag göra som resten av familjen..inta sleepingmode.

Frukostdags och Mollys framsteg

Idag var det frukost hemma hos oss..full rulle som vanligt med många barn och mammor men trevligt är det att träffas. Skönt att vädret var lite svalare..annars hade vi smält bort..så varmt som det var förra veckan. Bollarna som jag köpte till Mollys bollhav var populära..har hittat de lite varstanns..hehe men det är det ska vara när det har varit barn på besök.

Molly har denna veckan börjat dra sig upp mer och mer och igår ställde hon sig på alla fyra själv från sittande..hon stod så en stund och gungade lite och sen gjorde hon värsta volten i luften och hamnade på rygg..fattade inte hur det gick till men men. Och nu i eftermiddag/kväll har hon varit helt tokig..ska resa sig mot allt och försöker hela tiden dra benen under sig för att komma i krypställning. Hon är sur också för hon verkar vilja försöka ta sig nånstanns så mycket och då blir hon sur och grinig. Vill inte bara sitta utan vill antingen klättra på en eller så ska man hålla henne så att hon kan hoppa som en tok. Hon verkar ha mycket energi att göra av med. Och så medveten hon har blivit..hon är en riktig pajas och vet vad hon ska göra för att man ska skratta. Hon har ju även börjat visa lite humör och envishet..hehe..tjohoo here we go!

Nä det blev ett kort inlägg idag. Nu ska jag sova..ska kanske köra till Hästveda marknad imorrn fm..blev aldrig att vi åkte idag. Lär vara mindre folk imorrn..skönt när man har barnvagn. Natti natti!

Rockabillypartaj

I helgen var det partajet som vi alla gått och väntat efter..25, 30 och 50-års fest med Rockabillytema!! Oj vad man har letat kläder och hållt på inför denna baluns..men roligt har det varit..älskar utklädningspartaj! Och roligt hade vi på festen också.

Började med att jag gick ner till Sjöö's vid 15-tiden. Jag och Elin skulle styla oss tillsammans hade vi tänkt. Drack lite cider och fixade till oss. Sen vid halv fem kom Dick, Mia, Mogge, Louise och Tobbe också dit. Vi drack lite grann och traggade. Sen var det dags att åka till Mala där festen skulle hållas. Bjöds på öl och sen käkade vi hamburgare, korv, potatissallad m.m. Var sjukt sjukt sjukt varmt i lokalen men det gick ändå, fick gå ut och svalka oss lite då och då. Senare intog vi en delikat fika bestående av kladdkaka, grädde och glass. Smarrigt värre! Kändes som om jag under kvällen drack av alla sorter som fanns..öl, rött vin, vitt vin, rosé vin, Mias specialare, cider, piggelin-drink..men jag mådde ändå bra dagen efter..trots den tok blandningen! Var nog vattnet som jag drack emellan (när jag tilläts att dricka det och inte Elin hinkade i sig det :) ). Oj får ju inte glömma att jag kom 3:a eller var det 4:a i tävlingen som anordnades..de bäst utklädda..alla fick rösta och skriva ett namn. Skoj att man hade lyckats med stilen iallafall!

Var en mycket trevlig kväll som avslutades i hyfsad tid för mig, Dick, Elin, Roger, Mia och Mogge..vi tog en taxibuss hem med  världens sämsta chaufför..han borde inte få ha ett serviceyrke..han sa typ två ord på hela vägen..nej när Roger frågade om fast pris och 460:- när han sa priset på resan när vi var framme. Han sa inte ens nåt Elin började prata om att vi skulle smita och ta springnota..hehe. :)

Molly passades av hennes farmor och faster..hade gått jättebra..skönt! Jag och Dick sov i extrarummet här på Kuran så sov Jonna och Carina inne i våra sängar hos Molly. Skönt att sova ut lite..fast vi sov inte så jättelänge ändå..man är ju van att vakna en viss tid.

Delar med mig en bild på mig och Dick från festen. Snodde bilden från Mia..hade ingen bild på oss själv. Tack Mia :)



Idag hängde jag och Molly med mamma och pappa till ett ställe som hette Hillesgården. Skulle gått in på mini-zooet och det dära men så började det torna upp stora mörka moln och eftersom vi inte hade hunnit gå igenom allt innan det hade börjat att regna så hoppade vi det och mycket riktigt när vi hade kört en liten bit hemåt började det ösregna. Gick iallafall i några butiker där och kollade.

Kollar på Transformers- Revenge of the fallen..kollar lite då och då så jag har inte riktigt kommit in i den..känns som om den har börjat komma igång nu och nu är den nog snart slut. Aja ska inte säga för mycket eftersom jag bara har tittat med ett halvt öga. Natti!

RSS 2.0