Lursjöbadande

Idag har vi varit vid Lursjön med Thesse, Jocke och Wille. Senare Kom även Mia, Noah och Tuva. Var en härlig dag och det var väldigt mysigt där. Blir nog fler trippar dit. Kidsen hade det mysigt i soltältet med alla leksaker :) Det enda loppan sov var när vi körde dit..somnade i bilen typ 7 min..sen skulle hon icke sova..där var ju så mycket roligt att titta på. När vi körde hem hann vi inte från parkeringsplatsen ens innan hon sov.

Varmt har det varit idag..blää..blir toksvettig..som en hormontanta..men så är det. Kom ju åska och regn nu ikväll men jag tycker inte att det har svalnat av så mycket. Regnade hur mycket som helst innan..har nog inte sett att det regnat så mycket nån gång.

Igår grillade vi lite och fam Sjöö kom upp och käkade och drack lite vin. Trevligt! Satt nere på gräsmattan för det var galet varmt i lägenheten.

Igår började Molly med att hon skulle pussas..såg så sött ut när hon närmade sig en med hela munnen öppen..som en tannalös kärring :) Igår blev hon även helvild när Family Guy började på tv:n..helt tokig..skrek rakt ut typ och var i extas..

Kollar på filmen Into the blue just nu men blir nog sängen snart..är lite seg idag.

Hotty hotty!

Sicken varm helg det varit..samtidigt som det är jättehärligt med värmen så måste jag gnälla lite ;) Hade varit skönt med en dag med lite svalare väder och sen kan värmen komma igen..så man får ett litet break typ.

I lördags var jag, Dick, Molly, Thesse och Wille på Väla fast först var vi på rean på Unge. Handlade en jacka till loppansom hon kan ha lite senare..en orange/rosa randig..se nedan.


Sen körde vi som sagt till Väla. Var rea där också..men inte så mycket folk. Handlade 2 klänningar och 1 sån där stor t-shirt som man kan ha som klänning. Dick fick tag i jeans och t-shirt till rockabillyfesten nästa helg. Molly busade lite..hon fick låna en leksak av Wille..efter ett tag och flera affärer senare så såg jag att hon inte hade den längre..såklart hade hon slängt ut den ur vagnen..fick gå igenom affärerna igen som vi varit i och leta..hittade den tillslut i affären som vi var i precis efter att hon hade fått låna leksaken...busunge!

På kvällen var vi bjudna på grille hos Thesse, Jocke och Wille. Var supertrevligt och jättegod mat..och dricka..förutom blåbärscidern ;) Men den gick ner den också :) Till efterrätten kom David, Jenny och Sara..spelade TP utomhus ända tills vi inte kunde läsa vad det stod på korten längre :) Forsatte sen spelandet inomhus och sen blev det lite Buzz också..skoj!

Idag sov vi ganska länge hela familjen. Körde ut till Rya på eftermiddagen och solade och badade. Brorsan, Katta och Malte kom hem från sin Stockholmstripp och joinade oss. Känns att man har fått mycket färg idag..lika bra att passa på när det är fint väder.

Nä nu väntar sängen och imorrn väntar en ny härlig dag (förhoppningsvis!). Natti!

Komiskt

Haha komiskt..satt precis och skulle lägga upp klänningar för budgivning på tradera. Beställde ju en klänning på Bubbelroom  (se nedan) och när jag fick hem den och provade den så var det bara blääää..satt inget bra..såg ut som ett tält och tajt var den. Skulle lägga upp den också på tradera men så tänkte jag att äsch jag provar den en gång till och nu passade den! Troligtvis hade jag inte fått på mig den riktigt förra gången..tom Dick sa att den satt mycket bättre nu..så nu sparar jag den utifall att jag inte hittar någon bättre på lördag när vi ska till Helsingborg.


Igår hade Molly som sagt feber och inatt var hon stekhet..fick alvedon inatt också. Vid halv tio imorse när jag tog tempen låg den på 37,4 och likdanat efter lunch och nu ikväll har hon inte varit ett dugg varm..är kanske som alla säger..det är nog tänderna som är på g :)

Idag var vi ute och promenixade med Thesse och Wille..varmt var det..gick uppom Ivars och köpte glass..gott! Sen gick vi ner till Unge..Thesse skulle köpa ett huckle till till Wille. Gick sen och satte oss vid Göingetorget (så heter det väl där ovanför Åparken?) och gav kidsen en mellis. Gick sen hemåt..puh vad varmt det var..trodde nästan att det skulle bli åska..har inte kommit nån än dock.

Nä nu blir det lite tv-kikande innan jag ska hoppa ner i loppelådan.


Veckan som varit

Midsommarfirandet ägde rum i Rya. Helena hade kombinerad midsommar- och 35-års fest. Var hur trevligt som helst! Dagen började redan på förmiddagen och det var fulle rulle hela tiden. Hamburgerlunch, lekar, midsommarstångsklädning, fika, traditionell midsommarmat, jordubbar och grädde och MC-Hammer dans sammanfattar dagen rätt bra. Synd att värmen som är nu inte var förra veckan. Dagen var lång men rolig. Jag gick och la mig typ tjugo över två medans vissa andra höll på till fyra eller vad det var.

I måndags var det dags för ny loppstatus. Hon hade gått upp till 7250g och växt 1 cm till 66 cm. Så hon är en liten trollunge. Sen var det testet med pinglorna också ( BOEL-testet) och det klarade hon galant. De kollade även om hon skelade och det gjorde hon inte.

I måndags var även jag, Molly, Elin  och Wiggo i Malmö. Vi tog tåget ner och sen gick i affärer hela dan..endast paus för ätande..och ätande typ :) Vi var helt inne i shoppandet så helt plötsligt var klockan typ 19..hehe..men Åhlens hade öppet en stund till som tur var så där hängde vi ett tag till. Molly lyckades slänga ut sin fina blommiga solhatt..troligtvis inne på Åhlens. Gick flera varv och kollade men hittaden inte. Så kan det gå! Fast att vi var iväg hela dagen så hittade jag inte vad jag skulle..utan köpte ett par jeans leggings och en tröja istället. När vi tog tåget hem sen så blev älgpopulationen en älg mindre. Tåget körde nämligen på en älg som stod på spåret mellan Höör och Hässleholm. Rikigt äckligt...usch och fy och blä! Elin den tokan skulle såklart fram och kolla fronten på tåget när vi kom fram till Hässleholm sen. Jag kände att jag avstod det. Var hemma vid tjugo i tio..blev verkligen en hel dag!

Idag var det frukost och tårta (supergod!) hemma hos Mia och Tuva. Tuva fyller 1 år imorrn så det var kalas. Satt ute i solen och hade det härligt. Kidsen höll sig dock för det mesta i skuggan. Wiggo och Tuva fick dock för sig att bada med kläderna i poolen..hehe...klättrade rakt i.

Ikväll åkte vi till Rya..Dick badade i poolen..Molly var dock inte som hon brukar vara och när jag gav henne välling kände jag att hon var varm. När vi kom hem tog vi tempen och då hade hon 39,2..fick alvedon och sover nu. Får se vad detta kan vara..är kanske tre dagars febern? Läste nånstanns att alla kids får det nån gång mellan 6 mån och 2 år..vissa märks det tydligt på..andra märks det knappt alls på..eller så är det nån förkylning. Får se.

Nu ska jag duscha innan sängen kallar. Natti!

Frukostmys och Hovdalalunch

Idag var det frukost hos Elin och Wiggo..gott som bara den..Elin hade bakat scones..när åt man det senast? Var nog typ 10-15 år sedan. Jättegott var det iallafall. Sen efter det åkte jag och Molly till Hovdala och åt lunch med några jobbarkompisar. Var mycket trevligt och gott..deras lunchbuffé är något att rekommendera.

Vi åkte sen tillbaka till Elin, Roger och Wiggo och traggade lite till och drack kaffe :) Molly somnade i Wiggos vagn och sov så sött. Wiggo var på skattjakt och hittade en del grejer :)

Var inom Unge by Sweden också och inhandlade en kofta till Molly..behövdes efter ytterligare rensning av kläder i byrån. På fredag ska hon ha sin fina klänning som hon fick av fam Sjöö för längesedan. Den är strl 74 så nu kan hon ha den..den är så söt! Molly fick en så söt klänning idag av Wiggo..en grön med blommor. Tack Wiggoluren säger loppan!

Nu är det dags för loppelådan..har huvudvärk och lite illamående som jag brukar bli nuförtiden när det är förändringar i vädret..tradigt som bara den.

Natti!

Helgen som gått

I lördags åkte Dick iväg vid 08:45..han skulle på Freddes svensexa i Lund. Han och en kompis till Fredde från Lund hade fixat svensexan..och det verkade ha blivit en lyckad dag med en massa skojigheter. Dick var chaufför på dan och hade tänkt dricka när de kom tillbaka till Lund och skulle ut men sen kom de aldrig ut så det blev ingen alkohol för honom..

Jag och Molly åkte upp till syrran i Laholm på 35-års galaj (och 29-års eftersom Madde också firades). Var mycket trevligt och supergod mat! Receptet på den potatissalladen syrran tack! Molly v ar inte så främmande som jag trodde att hon skulle vara och det var ju bra.

I söndags körde vi ut till Rya och gick en långpromenad..skönt..har varit slarvig med promenader nu..men ny vecka och nya tag!!

Idag passade mamma och pappa Molly medans jag var på jobbet på ett möte. Var telefonmöte igen med Tekis ang de tekniska delarna samt tidplan kring ByggR och såklart strulade tekniken så det tog lite längre tid än väntat. Lite komiskt är det att hela inköpet och installationen av det här nya systemet som vi ska ha styrs av min mammaledighet..det kan inte komma igång förrens jag är tillbaka i november eftersom jag måste vara med från början i det här projektet.

Passningen hade gått bra och när jag kom tillbaka var Malte också där. Brorsan och Katta hade varit ute med lite grejer som de hade rensat ut..tex en rutschkana. Och Malte ville stanna kvar hos sin farmor och farfar så sen när jag hade hämtat Dick så körde vi hem honom.

Har hittat en klänning som jag hoppas passar..klickade hem den på www.bubbelroom.se och den skickades redan idag..beställde den igår. Hoppas att den passar..var så himlans söt och vill gärna ha den på Fredde och Linas bröllop. La även bud på en sån där hålla-inne-alla-skavanker grej på Tradera..behöver ju nog ha nåt sånt under klänningen som man ska ha på Rockabilly-festen.

Nu är det sovedags!

Ett tag sen..igen

Nä nu får jag allt bättra mig på att blogga..eller vad säger ni?

I helgen var det bröllop för Thesse och Jocke. Så fina de var..man blir allt lite sugen själv. På kvällen och natten passade jag och Dick Wille..han var så snäll så och Molly tyckte nog att det var skoj med en kompis att busa med hela kvällen. Dan efter kom det nygifta paret och hämtade Wille vid halv tolv-tiden. Satt och pratade lite och sen drog vi oss ut på vägarna och styrde kosan mot blekinge. Körde inom Lyckeby och hälsade på Dicks pappa, Ida, Tette, Jimmy och Dicks farmor sen körde vi till Jämjö där vi skulle sova. Loppan var uppe ganska länge och sen somnade hon som en stock efter busande med faster och farmor.

I måndags var det dags för Robins student. Kallt och regnigt..stod och väntade i typ 40 min innan de kom ut och då var jag genomblöt om fötterna och händerna hade fastnat i ett krampaktigt läge på vagnen..frös som bara den. Hemma i Jämjö igen fick loppan gröt och när Dicks moster med familj kom blev hon väldigt främmande..blev ledsen men ville ändå kika på dem och var intresserad. Satt ute i tält och åt god mat..typ exotisk planka. Körde sen hem vid 21-tiden och var hemma 23.

I onsdags var det frukostdejt hos Thesse och Wille..var trevligt som vanligt och väldans gott :) Gick sen upp till Katta och Malte för mer fika..kollade även in deras nya bil. Superfin! På kvällen åkte vi upp till Thesse och Wille igen och kollade på fotbollen och traggade..Molly hade sin sverigedress på sig..sött :)

Idag var jag inne på jobbet på ett möte..var ett telefonmöte med flera andra kommuner i sverige ang ett nytt diariesystem som vi ska ha..såg riktigt bra ut..var trevligt att prata lite jobb. Molly var hos Anneli, Nisse, Emilia och Eliaz. Hade gått jättebra och hon sov när jag skulle hämta henne. Så jag körde iväg och handlade och när jag kom tillbaka sov hon fortfarande men då fick jag väcka henne.

Jag sålde en klänning idag på Tradera..har använt den 1 gång (på Elin och Rogers bröllop) och den passar inte över boobisarna längre så då tänkte jag att då kan den lika gärna säljas. Köpte den på H&M..gav 349:- och budgivningen slutade på 510:-!! Gött! Ska rota fram lika andra klänningar och sälja dem också tänkte jag.

Nu ska det sovas här..partaj imorrn ju. Natti!

Dag med kusinerna

Dagen började med att jag och loppipoppan gav oss iväg in till mitt jobb för att hälsa på. Hon var lite främmande i början men sen gick det bra. Fikade där och snackade lite och sen begav vi oss till Kvantum. De har överlägset bäst sortiment av barnmat (enligt mig). Handlade hem en massa så nu slipper vi handla det var och varannan dag. Handlade även hem två paket blöjor så nu har vi för ett tag framöver.

Sen bar det av till Rya. Kusinerna från Laholm var där och även Mollys moster Helena. Blev en eftermiddag ute i solen för min del och sovandes i skuggan för Molly. Fick lite färg idag..gött..trodde nästan att jag skulle bränna mig för jag smorde aldrig in mig (ajabaja). Kidsen busade och badade i poolen och sen körde jag och hämtade Dick. Käkade middag där ute..kassler, nypotatis och gräddfil..mums! Molly och Charlie lekte faktiskt idag lite grann..Charlie var så söt och gav henne en massa grejor och "pratade" med henne.

Blää..känns som om mitt huvud ska sprängas..blir det åska? Är så väderkänslig..hade tänkt skriva att jag känner av väderspänningar..men det hade ju blivit lite fel...hehe.

Imorrn blir det frukost hos Jennie, Truls och Teolinn med mammorna. Blir säkert mysigt som vanligt.

Idag blev det ingen promenad före frukost..känns faktiskt...blir ju helt slö. Fast det var kanske bra för mina stackars benhinnor..har gjort ont i dem några dagar nu. Ska försöka att gå imorgon innan vi ska till Jennie.

Nu intar jag sovläge. Natti!

RSS 2.0